2 mei 2017  BLAUW GEEL BEREIKT DISTRICTSBEKERFINALE

Geplaatst op 2 mei 2017 • 22:12 • ClubnieuwsSenioren

vv Chevremont – sv Blauw Geel’38/JUMBO  (0-0)  0-0 ;  2-4 w.n.s. We schrijven dinsdag 2 mei. Kan Blauw Geel nieuwe geschiedenis schrijven in het districtsbekertoernooi?? Voor deze datum stond de halve finale gepland en dat betekende een reis naar Kerkrade waar competitie genoot Chevremont de tegenstander was. Chevremont had deze halve finale bereikt door in Deurne het tweede team van de plaatselijke sv te verslaan waardoor zij nog steeds hun vorig jaar gewonnen titel, ze wonnen in Nistelrode van UDI’ 19, kunnen verdedigen. Blauw Geel had deze halve finale bereikt door in eigen huis af te rekenen met tweedeklasser De ster uit Stein: 7-0. Blauw Geel had zondag dan wel voor de competitie weer gespeeld (1-1 tegen Gemert) maar net als voor dat duel niet meer getraind. Trainer Niels v Casteren kon wel weer bijna over zijn voltallige selectie beschikken. Sten v Vessem nam plaats op de bank vanwege nog een pijntje, Joey Hellstern zat op diezelfde bank vanwege de opgelopen gebroken neus in het duel tegen Gemert. Op doel Brahim Zaari en in de aanval Emiel vd Sanden.

Het duel wilde maar moeilijk los komen. Na de twee competitienederlagen van de gastheren (6-1 nederlaag in Veghel en in eigen huis 3-5 nederlaag) tegen Blauw Geel wilde men het veld klein houden met compact positiespel. Blauw Geel had daar moeite mee evenals met de het felle spel wat de titelverdediger het gehele duel op de grasmat zou leggen. In de 20e minuut het eerste gevaar en wel een counter van Chevremont. De inzet ging gelukkig aan het doel voorbij. Blauw Geel had wel een veldoverwicht maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. In de 23e minuut dan een prima aanval maar Danny Verbakel laat de bal iets te ver wegspringen zodat de doelman kan ingrijpen. Een minuutje later moet Brahim Zaari zijn vuisten achter de bal zetten om erger te voorkomen. In de 34e minuut een afstandspoging van Alexander Mols die de doelman weldegelijk tot handelen dwingt om een doelpunt te voorkomen. Wat rest is slechts een corner. In de 35e minuut een prima pass van Ymanuel Hurkmans op Sander Egmond. Helaas gaat de inzet van Sander naast het doel maar dit was de beste kans uit de gehele eerste helft. Een 0-0 rust stand was vervolgens na 45 minuten op het denkbeeldige scorebord te zien.

Twee ongewijzigde teams na de thee. Chevremont volede waarschijnlijk dat er iets te halen was tegen de kampioen en werd zo mogelijk nog energieker en feller. In de 46e minuut al de eerste gevaarlijke aanval maar gelukkig ging de inzet naast. Vier minuten later is Brahim Zaari alert en voorkomt erger. In de 57e minuut een Blauw Geel aanval waarbij een verdediger van Chevremont hands lijkt te maken maar de leidsman het resoluut weg wuift. Trainer Niels van Casteren gaat wisselen en in de 62e minuut wordt aanvaller Emiel vd Sanden vervangen voor middenvelder Stefano Verburg. In de 66e minuut leid Mustafa Guler balverlies en is de omschakeling van Chevremont weer erg snel. Het werd Blauw Geel bijna fataal maar Blauw Geel heeft gelukkig een kanjer van een doelman in huis en hij voorkomt in eerste instantie erger en ziet de rebound net naast het doel gaan. Joey Hellstern wil toch graag nog spelen en komt in de 80e minuut voor Mustafa Guler. In de 82e minuut nog een goede inzet van Alexander Mols maar de inzet wordt nog van richting veranderd en gaat mede daardoor over het doel. In de 84e minuut misschien wel de grootste kans voor de gastheren als Brahim Zaari al is verslagen maar gelukkig voor Blauw Geel een verdediger voor de doellijn redding kan brengen. Een minuutje later ligt Brahim Zaari wel goed in de korte hoek om een inzet onschadelijk te maken. Blauw Geel en Chevremont scoren vervolgens ook niet meer en dus is de stand nog steeds 0-0 bij affluiten. Penalty’s zullen een beslissing moeten brengen om de finalist te bepalen.

Blauw Geel begint de penalty serie. Desley Schilders schiet onberispelijk binnen net zoals zijn navolger van Chevremont. Joey Hellstern volgt hun voorbeeld en ook de speler van Chevremont in de gelijkmakende beurt laat Brahim Zaari geen kans: 2-2. Derde penaltynemer voor Blauw Geel is Mark Dobbelsteen. Via de handen van de doelman gaat de bal tegen het net tot opluchting van Mark zelf. Brahim Zaari zorgt vervolgens voor nog meer voor vreugde bij Blauw Geel want hij stopt de derde penalty van Chevremont. Danny Verbakel weet het net weer gemakkelijk te vinden en bij een 4-2 stand moet Chevremont scoren om nog een kansje op de finale te maken. Helaas voor de gastheren schiet de speler de bal tegen de onderkant van de lat en stuit hij voor de lijn op de grond.

Blauw Geel bereikt via penalty’s de districtsbeker finale!!! De gastheren hadden misschien wel meer verdiend maar in het veghelse kamp maalt daar even niemand om. Een geweldige prestatie zeker gezien het feit men zeker anderhalve week niet heeft getraind, wel heeft gefeeste en slechts 1 keer nog een potje had gevoetbald om niks. Nu kan men zich gaan opmaken en voorbereiden op de finale die gepland staat op 21 mei in en bij sv Panningen. Tegenstander aldaar is Gemert dat op deze dinsdagavond met 0-5 won in Deurne bij ZSV Zeilberg. Een heel mooi affiche en wie weet wat er nog meer in het vat zit voor Blauw Geel: de Dubbel??  Eerst nog twee competitiewedstijden en dan dus die mooie finale met weer een mooie prijs. Winst zou een bekroning zijn op al een heel mooi voetbalseizoen maar het dus geweldig mooi maken!!!