28 oktober 2013  Uitstekende overwinning in Breda

Geplaatst op 28 oktober 2013 • 13:13 • ClubnieuwsSenioren

Baronie – Blauw Geel’ 38/Jumbo  0-3 (0-2)

Blauw Geel toog op zondag 27 oktober naar West Brabant. In Breda was Baronie gastheer van de koploper en zij zouden zorgen voor een warm onthaal op het voor Blauw Geel bekent klinkende sportpark De Blauwe Kei. De gastheren hadden afgelopen weekend met 2-0 thuis gewonnen van Bekkerveld terwijl Blauw Geel goed was weggekomen uit Rosmalen met een 3-3 gelijkspel. De thuisclub had vlak voor het weekend nog wel een tegenvallend bericht ontvangen van de KNVB want het kreeg samen met De Valk niet alleen een boete en een speler een schorsing voor acht wedstrijden maar ook nog eens (voorlopig, beroep mogelijk tm 1 november) een punt aftrek.

Trainer Erwin v Breugel moest even puzzelen voor een opstelling. Murat Korkmaz en Danny Verbakel waren geblesseerd. Hij maakte nu een opstelling met Brian Peters en Rinse Wiekema en had daarmee dan drie echte aanvallers in de startopstelling. Blauw Geel kwam op de zware grasmat, het veld was hobbelig en het gras erg lang, maar moeizaam op gang. Toch was de eerste dreiging van Blauw Geel. In de 6e minuut gaat er een diepe bal op Emiel vd Sanden. Helaas voert hij zijn actie naar de achterlijn iets te ver door want had hij de bal eerder breed gelegd had een behoorlijk vrijlopende Rinse Wiekema wellicht al de score kunnen openen. In de 11e minuut laat Enis Genc wel een grote kans onbenut. Uit een vrije trap komt de bal via de kluts in de voeten van Enis waarna hij zichzelf wel goed vrijspeelt maar als hij gaat schieten hij te ver achterover hangt waardoor de inzet hoog over het doel achter gaat. In de 20e minuut komt een ingooi ook bij Enis terecht. Hij stoomt op richting zestienmeter gebied en legt vervolgens goed breed op Brian Peters. De snelle vleugelspeler schiet de bal helaas in het zijnet. Kansen blijft men echter creëren want drie minuten later kopt Rinse Wiekema een voorzet van Enis Genc maar rakelings langs. In de 29e minuut het eerste grote gevaar namens de gastheren. Uit een corner komt de bal uiteindelijk terecht bij Chafik Boushaba maar doelman Martijn v Strien kan die inzet met zijn voeten keren. In de 36e minuut een zware overtreding, een gestrekt been, op Brian Peters. De Baronie speler krijgt van scheidsrechter de Haan slechts een gele kaart waar rood mogelijk was geweest. De vrije trap wordt opgeeist door Mustafa Guler die hij twee minuten later mag nemen. Hij plaatst de bal richting de eerste paal waar Rinse Wiekema goed voor zijn tegenstander komt en de bal dan ook snoeihard tegen het net kan koppen: 0-1. In e 40e minuut ontsnapt Baronie aan een grotere achterstand en houd Blauw Geel slechts een corner over. Enis Genc zag zijn inzet via een been van de Baronie doelman voorlangs over de achterlijn gaan. Toch valt de 0-2 nog voor de rust. In de 45e minuut krijgt Blauw Geel op de rechterflank een vrije trap. Wederom is het Mustafa Guler die plaats neemt achter de bal. Dit maal stuurt hij de bal lager richting het strafschop gebied en ditmaal is het Gerke vd Akker die inkomt gelopen zodat hij de bal met binnen kant voet onhoudbaar voorbij de baronie doelman schiet: 0-2.  Blauw Geel gaat rusten met een comfortabel ogende ruststand.

Na de rust verwacht iedereen een fel aandringend Baronie. Maar eigenlijk blijft dat uit. In de 50e minuut is het Blauw Geel wat zich weer een kans creëert. De goed storende Brian Peters, hij speelde een prima partij, en Mustafa Guler wisten de bal te veroveren. Mustafa komt daarbij in balbezit en in een vrije schietpositie maar helaas voor hem kan hij zijn goede optreden niet bekronen met een doelpunt want de bal zeilt rakelings langs het doel. In de 54e minuut komt toch de 0-3 op het scorebord. Enis Genc, hij speelde vandaag een hele goede wedstrijd en zou ook man van de wedstrijd worden aan Blauw Geel zijde, speelde de bal richting Emiel vd Sanden. Hij liet de bal bewust aan zich voorbij gaan voor de achter hem staande Rinse Wiekema. Rinse nam aan en haalde uit vanuit een draai en trof daarmee dus het vijandelijke doel. Het duel was nu wel gespeeld. Trainer Jack Sweres probeerde nog wel via wissels, hij liet zijn ploeg o.a. achterin een op een spelen, om de stand een beter aan zien te geven voor Baronie. De ploeg kreeg ook nog enkele kansen maar een kopbal in de 60e minuut vlak voor het doel vanuit een corner ging hoog over en een inzet vanuit een corner in de 69e minuut werd door Martijn v Strien goed verwerkt. In de 73e minuut wordt dan ook nog eens een voorzet al koppend slechts geschampt waardoor de bal voorlangs gaat en dat was het dan wel namens de gastheren. De grootste kans was nog voor Blauw Geel. In de 80e minuut stuurt Rinse Wiekema goed Emiel vd Sanden alleen op de doelman af. Emiel wil de doelman met een lobje verschalken maar de lange doelman doorziet dat en kan de bal uit de lucht plukken. Misschien had hij beter de bal over de grond kunnen sturen of kunnen afleggen op de goed mee opgekomen en geheel vrij lopende Giovanni Henskens. Erwin v Breugel paste nog wat wissel toe mar het deed aan de stand niets meer af.

Blauw Geel won voor het derde seizoen op een rij in Breda. Daar waar OJC een paar wedstrijden eerder nog met 4-0 klop kreeg van datzelfde Baronie en zij de voorgaande drie duels alle hadden omgezet in winst !!. Er zullen dan ook niet veel ploegen zijn die in Breda met zo’n cijfers van Baronie weten te winnen. Blauw Geel speelde dan ook een zeer goede wedstrijd. Het gaf nagenoeg niets weg en wist zich zelf voldoende kansen te creëren. Na de voorsprong kwam de winst dan ook eigenlijk geen moment in gevaar. Natuurlijk speelde heel de ploeg een goede partij maar Brian Peters speelde in zijn debuut zeer verdienstelijk, Rinse Wiekema speelde sterk en trof dan ook twee keer doel en Enis Genc haalde vandaag een heel hoog niveau. Door het punt verlies van Gemert is men nu alleen koploper en wie had dat kunnen/durven denken???!!!

Volgend weekend speelt Blauw Geel thuis. Het is het achtste duel en dan wordt de eerste periode titel vergeven. Blauw Geel heeft dat zelf in de hand. Het zal dan wel moeten winnen van de ploeg van Harrie Blokhuis, huidig nummer vier van de ranglijst, sv Venray. Geen gemakkelijke opgave want winnen in Veghel van Venray is de laatste jaren niet gelukt. Venray won afgelopen weekend in eigen huis met 2-1 van vv Dongen.

Doel:  Martijn v Strien,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Mustafa Guler,  Guus Peters,  Enis Genc,
Voorhoede:   Emiel vd Sanden (87e min. Bryan v Deurssen),  Rinse Wiekema (83e min. Rolf vd Boogaart),  Brian Peters (75e min. Sten v Vessem)

Scheidsrechter: Dhr. G de Haan

Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Lagerwaard en Dhr. H. Sprukkelhorst

Kaarten:  Geel:

Baronie:  37e min. Job Buskens,  52e min. Jorn Sweres