21 januari 2014  Teleurstellend Gelijkspel

Geplaatst op 21 januari 2014 • 22:57 • ClubnieuwsSenioren

Nuenen – Blauw Geel’ 38/Jumbo  1-1  (0-1)

Zondag 25 januari toog Blauw Geel naar Nuenen. Gastheer Nuenen verloor vorig weekend met 1-0 in Uden en staat op de 12e plaats. Blauw Geel verloor vorig weekend in eigen huis met 0-2 van OJC maar staat nog steeds op die mooie tweede plaats. Ondanks deze positiesop de ranglijst zegt dat weinig. Blauw Geel kon in de afgelopen jaren slechts 1 keer met een gelijkspel huiswaarts keren laat staan dus met winst.

Blauw Geel opende sterk. Al in de tweede minuut had men op voorsprong kunnen komen. De voorzet van Danny Verbakel kon helaas door Rinse Wiekema niet in het doel worden getikt en de bij de tweede paal vrijstaande Emiel vd Sanden zag zijn kans door een verdediger van Nuenen worden ontnomen. Vijf minuten krijgt Sten v Vessem een goede schiet kans maar hij hangt te ver achterover waardoor de bal hoog over het doel gaat. Nuenens eerste kans was er een van formaat maar de inzet in de 18e minuut gaat gelukkig voor het doel langs, rakelings. In de 28e minuut grijpt de Blauw Geel defensie niet kordaat genoeg in en uiteindelijk beland een inzet van Nuenen op de lat. Twee minuten later wordt de score dan wel geopend. Vanuit de defensie van Blauw Geel stuurt Gerke vd Akker de bal richting Danny Verbakel. Zijn tegenstander timede verkeerd op de hoge bal waardoor Danny de bal kan oppikken en richting doel kan vertrekken. Met een mooie trap buitenkant voet verschalkt hij de Nuenense doelman: 0-1. In de 35e minuut krijgt Nuenen een tweede grote kans maar deze inzet verdwijnt in het zijnet. Drie minuten later ziet het publiek een prima pass van Murat Korkmaz op Emiel vd Sanden maar ook deze inzet verdwijnt net naast het vijandelijke doel. Overigens had de grensrechter al gevlagd voor buitenspel. Vlak voor de rust wordt na een uittrap van Sander Maas een vrije trap aan Nuenen gegeven op de rand van het strafschopgebied. Sander zou bij het uittrappen de bal nog met de handen buiten het zestienmetergebied hebben vast gehad. De massieve muur is groot genoeg zodat de Nuenense inzet over het doel gaat.

Twee ongewijzigde teams betreden het veld na de rust. Scheidsrechter Wesdorp heeft kennelijk besloten om het anders aan te pakken want hij zou na de thee gaan zwaaien met gele kaarten, volkomen overbodig, in een zeer sportief duel. In de 50e minuut was Emile vd Sanden zijn eerste slachtoffer. In de 54e minuut verzuimt Blauw Geel verder afstand te nemen. Uit een corner komt de bal voor het doel waarbij de doelman onder de bal doorgaat. Gerke vd Akker had dat blijkbaar niet verwacht en hij kan de bal daarna niet meer raken. Het veld wordt er niet beter op en Erwin v Breugel past in de 62e minuut zijn eerste wissel toe. De grote Rinse Wiekema wordt vervangen door de rappe kleinere Brian Peters. In de 66e minuut kopt Danny Verbakel de bal niet krachtig genoeg op doel zodat de doelman de bal nog net tot corner kan tikken. Nuenen ruikt kansen en Blauw Geel moet te ver terug. Tot grote kansen voor de gastheren leid dat echter vooralsnog niet. In de 82e minuut is het nu de beurt aan de andere grensrechter om te vlaggen omdat volgens hem Sander Maas de bal nog vast heeft tijdens het uittrappen en hij buiten het strafschopgebied was. De gehele wedstrijd al was al duidelijk dat zij zich o.a. daarop focusten. Als de bal op zij wordt getikt is Mustafa Guler er snel bij maar hij wordt terug gefloten omdat hij te snel zou zijn uitgelopen. Een cruciale en foutieve beslissing van de scheidsrechter. Nuenen krijgt nogmaals de kans in kansrijke positie en ditmaal heeft men succes want de bal verdwijnt door de muur in het Blauw Geel doel: 1-1. In de 89e minuut ontsnapt Blauw geel zelfs nog aan een nederlaag want de bal komt uit een vrijetrap via de onderkant van de paal terug het veld in. Het had dus zomaar met een nederlaag huiswaarts gekund.

Niet veel later fluit scheidsrechter Wesdorp voor het einde van de wedstrijd en blijft Blauw Geel toch wel met een kleine kater achter. Blauw Geel had aanvallend toch te weinig gebracht en de kansjes die men kreeg niet goed benut. Nuenen kreeg in de tweede helft tot aan de gelijkmaker eigenlijk geen echte kans op een doelpunt en dus was een 0-1 zege zeer reëel geweest. Jammer dat de doelman niet in de gaten had waar de grensrechters op uit waren en te veel risico’s heeft genomen. Dat in combinatie met een cruciale foute beslissing van de leidsman heeft de ploeg twee punten gekost. Een teleurstellend resultaat is het gevolg. Op basis van de vechtlust van Nuenen is dat gelijke spel ook wel een verdienste van de thuisploeg.

Jammer want na de thuisnederlaag was een overwinning natuurlijk zeer welkom geweest. Volgende week speelt Blauw Geel thuis tegen rode lantaarndrager De Valk. De Valkenswaarders verloren vandaag in Rosmalen kansloos van OJC met 3-0. Zaak voor Blauw Geel om koste wat het kost te winnen en geen flater te slaan met een minder resultaat…..

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Sten v Vessem,  Guus Peters,  Murat Korkmaz (76e min. Mustafa Guler),
Voorhoede:  Danny Verbakel,  Rinse Wiekema (62e min. Brian Peters),  Emiel vd Sanden,

Scheidsrechter: Dhr. Wesdorp
Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Molegraaf en Dhr. S. Weeda

Kaarten:  Geel:

RKSV Nuenen: 32e min. Joep vd Oever,  67e min. Mark Werts,  79e min. Nr3,   90e min. Nr 17

sv Blauw Geel’ 38:  20e min. Guus Peters,  50e min. Emile vd Sanden,  82e min. Mustafa Guler,  89e min. Giovanni Henskens