5 september 2016  Soevereine overwinning Blauw Geel

Geplaatst op 5 september 2016 • 5:47 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’38/JUMBO 1 – Vlissingen 1    (0-0)  3-0 . Zondag 4 september, de eerste zondag van september daar waar vaak de eerste competitie ronde start stond vandaag reeds de derde ronde op het programma. Blauw Geel trad evenals vorig weekend thuis aan. De gasten waren ditmaal uit zeeland en medekoploper VC Vlissingen. Door twee 1-0 overwinningen hadden ze nog het volle pond. Blauw Geel won vorig weekend met 1-0 van Groene Ster en zou uiteraard graag vervolg geven aan die winst. Trainer Niels v Casteren kon geen beroep doen op de geblesseerden Mark Westerlaken en Stijn de Looijer. De ruim 200 toeschouwers zagen verder dar Erik van Loon op de bank begon na een blessure evenals Emiel vd Sanden.

Blauw Geel begon gretig aan het duel en liet gelijk de bedoelingen zien. Al in de 3e minuut legde de ploeg en prima combinatie op de mat maar helaas had Joey Hellstern iets te veel tijd nodig voor de afronden zodat de Vlissingense defensie nog kon ingrijpen. Twee minuten later kon de doelman van de gasten en inzet van Mustafa Guler pakken. In de 7e minuut gevaar voor het Blauw Geek doel als Ymanuel Hurkmans struikelt en daarmee zijn tegenstander in kansrijke positie ziet komen. Doelman Brahim Zaari blijft echter de situatie meester. Een minuut later speelt er zich voor het doel van Vlissingen weer gevaar af. Alexander Mols komt quasi alleen voor de doelman maar zijn inzet is niet gericht genoeg in de hoek zodat de doelman kan redden. Blauw Geel verovert al direct weer de bal en ditmaal rond Mark Dobbelsteen af maar ook zijn vizier staat niet scherp en de bal gaat rakelings voorlangs. In de 18e minuut verslikt Martijn van Loon zich in Yves Nyemb zodat laatst genoemde op doel kan schieten. De Veghelse doelman weet echter van geen wijken. Nog een kansje voor dezelfde Yves Nyemb in de 24e minuut maar die inzet gaat nog behoorlijk ver langs. In de 25e minuut komt er een voorzet van de flank terecht bij Danny Verbakel maar zijn inzet beland helaas in het zijnet. Nog twee gevaarlijke situaties doen zich dan voor de rust voor. In de 32e minuut een gevaarlijke aanval van Blauw Geel waarbij de bal in een klutssituatie komt maar er geen Blauw Geler is die het beslissende tikje kan geven en in de 39e minuut nog gevaar van Vlissingen doordat de Blauw Geel defensie niet adequaat genoeg ingrijpt maar men geluk heeft dat de inzet te slap is om Brahim Zaari te verrassen.

Trainer Ruud Pennings van Vlissingen heeft in de rust een wissel voorbereid daar waar Trainer Niels van Casteren zijn ploeg ongewijzigd laat. In de 52e minuut breekt Blauw Geel de score dan open. Desley Schilders heft en prima pass in huis op Sander Egmond die de bal buitenkantje voet over de uitlopende doelman lobt: 1-0. Een hele fraaie afronding van een goede pass. Tien minuten later speelt Alexander Mols een bal prima breed op de mee opgelopen Danny Verbakel maar helaas is de inzet van Danny te slap en ook recht op de doelman van Vlissingen. Een minuutje later een snelle aanval van Blauw Geel waarbij Alexander Mols met zijn snelheid en grote passen zijn bewaker achter zich laat, ook goed naar binnen snijd maar vervolgens zijn schot door de doelman ternauwernood tot corner ziet verwerken. In de 70e minuut moet Brahim Zaari handelend optreden en doet dat weer met verve. Twee minuten later wordt het duel beslist. Mark Dobbelsteen neemt een gegeven vrijetrap slim en snel. Hij speelt de bal op Sander Egmond die de bal doorstuurt naar de op snelheid liggende Alexander Mols. Alexander lijkt de bal dan iets te ver voor zich uit te spelen terwijl hij tussen twee verdedigers zit maar hij weet nog net met het puntje van de schoen de bal vaart mee te geven en verrast daarmee dan ook de doelman: 2-0. In de 78e minuut wordt het zowaar nog erger voor de gasten. De ingevallen Emiel van de Sanden krijgt uit een rebound de bal voor zijn voeten en schiet beheerst de 3-0 binnen. In de 82e minuut moet Alexander Mols eigenlijk ook nog de 4-0 aantekenen maar hij schiet de bal onbegrijpelijk langs en is er zelf ook verbaast en geïrriteerd over. Maar bij een 3-0 voorsprong is hem dat wel vergeven.

Blauw Geel wint hoog verdiend en geenszins geflatteerd. Het was fel en gretig en liet over grote delen van het duel zelfs mooi voetbal zien. Vlissingen kon geen enkel moment de indruk wekken dat het Blauw Geel aan het wankelen kon krijgen. Met zeven punten uit drie duels posteert men zich voorlopig op een vierde positie op twee punten van de koplopers Nuenen en DHC.

Volgend weekend reist men af naar Zuid Limburg voor een treffen in Hoensbroek tegen EHC. Zij verloren dit weekend met liefst 4-0 van IFC. 0 punten uit drie duels betekende deze nederlaag en zij zullen er dus op gebrand zijn om in eigen huis de eerste punten te gaan behalen. Blauw Geel, dat het op sportpark De Dem altijd lastig heeft, is dus gewaarschuwd. Mannen Proficiat met het mooie resultaat en Succes volgend weekend.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans, Desley Schilders, Martijn van Loon (43e min. Erik van Loon),   Sten v Vessem,

Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Joey Hellstern (67e min. Emiel vd Sanden), Alexander Mols, Danny Verbakel (81e min. Tresor Shema),

Scheidsrechter: Dhr. R. Punt

Ass. Scheidsrechters: Dhr. A. Werrelmann en Dhr. B. Hilt