15 december 2014  Slechte eerste helft luidt nederlaag in

Geplaatst op 15 december 2014 • 10:02 • ClubnieuwsSenioren

RKSV Schijndel – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo. Speelronde 13 stond op het programma op zondag 14 december. Het laatste competitietreffen voor de winterstop. Blauw geel toog naar het Zuideinderpark, de thuishaven van de RKSV Schijndel. Een derby maar het publiek liep er niet voor warm. Bedroevend was de opkomst voor deze derby. Het zonnetje was weliswaar aanwezig maar een koude wind maakte het niet echt prettig vertoeven langs de lijn. Schijndel had afgelopen weekend met 3-0 thuis uitgehaald tegen niet de minste, Groene Ster, Blauw Geel deed het met dezelfde cijfers in eigen huis tegen TOP. De gastheren hebben de punten hard nodig en dat zou te merken zijn aan hun spel.

Trainer Erwin v Breugel moest zijn opstelling behoorlijk aan passen. Sofian El Kaddouri was geblesseerd en Emiel vd Sanden moest noodgedwongen op de bank beginnen. Voor hen begonnen Guus Peters en Nicky Scheepers. Blauw Geel startte nog goed. Had men in de 2e minuut de opgelegde kans benut was het waarschijnlijk een ander duel geworden, maar ja, helaas gebeurde dat niet. Brian Peters was met zijn snelheid naar de achterlijn gespurt en had een hele goede voorzet in huis. Murat Korkmaz had moeten scoren maar de Schijndelse doelman kon met een reflex de bal nog tot corner werken. Schijndel leek vooral gretiger en feller. In de 15e minuut kreeg het een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De inzet gaat via de muur voor Blauw Geel aan de geode kant langs de paal. Toch komen de gastheren op voorsprong. In de 20e minuut is het Sven Blummel die de score opent. Hij krijgt recht voor het doel veel te veel ruimte voor een schot en hij stuurt de bal met enige precisie naar de benedenhoek waar hij prima past: 1-0. Drie minuten later wordt het al weer gelijk. Een overtreding op Nicky Scheepers levert Blauw Geel een vrijetrap op die het slim en vooral snel neemt. De schijndelnaren zijn nog verre van op positie als de bal op Brian Peters wordt gepasst. Hij weet wel raad met de vele ruimt en omzeilt vervolgens de Schijndelse doelman waarna hij de bal in het lege doel kan schuiven: 1-1. Het geluk van de snelle gelijkmaker duurt maar vijf minuten. Eerst volgt een onnodig slechte breedte pass die Schijndel balbezit oplevert middels een ingooi die het ook snel uitvoert en vervolgens grijpen sommige Blauw Geel verdedigers halfhartig en slap in waarna een Schijndelse voorzet door Sjaak v Egmond met een halve volley kan worden ingeschoten: 2-1. Trainer Erwin v Breugel had zich al geërgerd en greep kort daarna dan ook meteen in. Guus Peters werd gewisseld en in zijn plaats kwam Desley Schilders. In de 35e minuut weer dreiging van Blauw Geel maar een wederom prima voorzet van Brian Peters kan door Nicky Scheepers niet op waarde worden geschat en hij raakt de bal totaal verkeerd. In de tegenaanval weet Schijndel wel raad met iedere bal voor het doel. Sven Blummel is ditmaal op de linkerflank weg naar de achterlijn waarna hij de bal verstuurd richting tweede paal.  Bas wagenaars weet wel raad met deze voorzet en glijd de bal prima binnen: 3-1. In de 41e minuut krijgt Blauw Geel een vrije trap. Desley schilders staat in het veld en krijgt dan ook de opdracht. Hij stuurt de bal prima richting de paal maar de doelman kan de bal keren en heeft daarna geluk dat enkele Blauw Gelers niet attent genoeg inlopen om de geloste bal alsnog in te tikken. Schijndel gaat rusten met een verdiende 3-1 voorsprong. Bij Blauw Geel waren enkele spelers absoluut niet op hun normale kunnen, waren er enkele te gemakzuchtig en had er wel wat meer beleving en felheid in de ploeg mogen zitten.

Na de rust een aandringend Blauw Geel. Tot grote kansen komt het vooralsnog niet. In de 55e minuut wordt de onzichtbare en laks ogende Nicky Scheepers gewisseld. Zijn vervanger is Emiel vd Sanden. Voorin wordt nu vooral beter gestoord in de opbouw van Schijndel. Toch krijgt de gastheer nog de beste kans. In de 61e minuut mag men door op randje buitenspel of daarover. De Schijndelse speler kan alleen af op Sander Maas maar kan of durft de bal niet op doel te schieten als de Veghelse doelman uitkomt. Hij besluit uiteindelijk een pass te geven op de goed mee opgelopen Sven Blummel maar de pass is absoluut niet goed en zo wordt een enorme mogelijkheid om zeep geholpen. In de 62e minuut kopt Desley Schilders een bal uit een corner maar rakelings over de lat. Schijndel komt steeds minder van de eigen helft maar houd stand. In de 70e minuut wordt Mark Dobbelsteen binnen de beruchte lijnen omver gekegeld en de scheidsrechter is resoluut: penalty. Aan Emiel vd Sanden is dit meestal wel besteed en zo ook nu want hij schiet koelbloedig binnen: 3-2. De schijndelse aanhang vond dit een cadeautje maar had vervolgens geluk dat zelden of nooit een scheidsrechter de bal voor een tweede keer op de stip legt binnen een paar minuten voor dezelfde ploeg. Nog geen minuut later wordt Emiel vd Sanden binnen het strafschopgebied met een sliding omver geschopt maar nu ziet de leidsman er niets in??!!. Of hij het niet durfde?? Toch is Blauw Geel dicht bij de gelijkmaker. In de 78e minuut ontsnapt Brian Peters aan de Schijndelse defensie maar heeft hij de pech, of mist hij de finesse, want de bal gaat rakelings voorlangs in plaats van in het doel. Schijndel komt er nu helemaal niet meer uit en corner na corner volgt voor Blauw Geel. Helaas zonder resultaat en Schijndel houd stand onder zware druk en helaas vallen sommige ballen voor Blauw Geel dan ook net niet goed. Blauw Geel verliest en dat doet zeer. Een veel te slappe eerste helft waarbij ook nog eens spelers hun niveau helaas niet leken te halen en een gretigere en fellere tegenstander hebben de nederlaag ingeluid. De inhaal race in de tweede helft ten spijt. Blauw Geel had voor het laatst verloren in Schijndel in het seizoen 2006-2007 maar moest nu dus weer het zuur van een nederlaag proeven. Geen leuke afsluiting, prettige, afsluiting van de competitie en om zo de winterstop in te gaan.

De competitie gaat nu ijs en weder dienende weer van start op 26 januari. Toch kan men misschien nog met een goed gevoel de feestdagen in want volgend weekend staat nog een bekerduel op het programma. In Beek en Donk zal men moeten aantreden tegen tweedeklasser Sparta’ 25 voor een plaats in de volgende ronde van de districtsbeker. Ook die bekercompetitie doet ertoe en dus zal een doorgaan naar de volgende ronde moeten gaan ten koste van Sparta’ 25!!!

Doel:  Sander Maas,

Achterhoede:   Sten v Vessem, Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Sander v Weert,

Middenveld:  Mark Dobbelsteen,  Guus Peters (30e min. Desley Schilders), Murat Korkmaz, Voorhoede:  Bryan v Deursen (66e min. Mustafa Guler),  Nicky Scheepers (55e min. Emiel vd Sanden),  Brian Peters

Scheidsrechter: Dhr. R. Witlox

Ass. Scheidsrechters: Kaarten:  Geel:

Schijndel:  28e min. Sjaak v Egmond,  41e min. Speler met rugnummer 5,  52e min. Job Gevers,  81e min. Tom Peijnenburg

sv Blauw Geel’ 38:  51e min. Sten v Vessem,  84e min. Desley Schilders