23 september 2012  Simpele overwinning Blauw Geel 2

Geplaatst op 23 september 2012 • 21:03 • ClubnieuwsSenioren

VEGHEL – Blauw Geel 2 heeft de tweede overwinning van het seizoen binnen. Afgelopen zondag wonnen de Veghelaren eenvoudig met 4-0 van Nulandia 2. Door de overwinning houdt Blauw Geel zicht op de bovenste regionen.

Door: Ties van Dooren

Foto’s: Ad van Dooren

Initiatief

Blauw Geel begon als favoriet aan het duel. Vorig jaar won Nulandia in de laatste wedstrijd van het seizoen nog van de Veghelaren, maar van dat team is weinig over. Toch kreeg Nulandia de eerste goede kans. Binnen 2 minuten dook een Nulandse aanvaller gevaarlijk op voor keeper Johnny de Laat. Gelukkig voor Blauw Geel verdween het leer over het doel. Na die kans nam Blauw Geel het initiatief in handen en dicteerde het de hele wedstrijd. Voor rust resulteerde dat uiteindelijk in een 2-0 voorsprong. Bij beide doelpunten speelden centrale verdediger Desley Schilder en aanvallende middenvelder Jeroen van Lanen een hoofdrol. Desley die een tijdje uit de roulatie was door een polsblessure frommelde een afgemeten voorzet van Jeroen van Lanen achter de twijfelende doelman. Vlak daarna was het diezelfde Desley die met een prachtige bal Jeroen vrij voor de keeper zette. Jeroen promoveerde de pass met een goed bekeken lobje tot doelpunt.

Slotakkoord

Na de rust liet Blauw Geel de teugels wat vieren. Daarom bleef het lang ‘spannend’. Vlak voor tijd pikte Nick Scheepers zijn doelpuntje mee. De oersterke spits kopte een prima voorzet van Jeroen simpel achter de Nulandse doelman. Daarmee was het duel ook meteen beslist. Het slotakkoord kwam afgelopen zondag op naam van Bryan van Deursen. Mo Oueqqas gaf een prima voorzet in de richting van Bryan. De snelle vleugelspits had een grandioze volley in petto en bracht zo het Veghelse doelpuntentotaal op 4.

Optimisme

Blauw Geel speelde verzorgd en bij vlagen goed voetbal. Nulandia creëerde, op die kans in de beginfase na, helemaal niets. Dat lag aan de ene kant aan de gasten zelf, maar het was ook zeker een verdienste van Blauw Geel. Wat geconcentreerd verdedigde en geduldig wachtte op de kansen. Toch mogen de manschappen van Lodewijk van Helvoirt zichzelf verwijten dat ze de wedstrijd niet eerder besliste. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Volharding op het programma. Wil Blauw Geel aanhaken bij de koplopers dan zal het komende zondag moeten winnen. Op basis van de afgelopen twee wedstrijden is er in ieder geval reden tot optimisme.