18 mei 2016  Seizoen afsluiting met winst

Geplaatst op 18 mei 2016 • 9:44 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – vv Baronie  (1-1)  3-1. Op Maandagmiddag 16 mei, Tweede Pinksterdag, stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Een duel voor Blauw Geel om des keizers baard. Geen kans meer op iets moois, geen gevaar meer voor nacompetitie op klasse behoud of degradatie. Voor tegenstander Baronie lagen de kaarten echter anders. Winst was noodzakelijk om kans op rechtstreekse degradatie nog te ontlopen maar zelfs dan was men afhankelijk van andere uitslagen. Enkele honderden toeschouwers waren naar het Prins Willem Alexander sportpark af gekomen want bij Blauw Geel zou ook afscheid genomen gaan worden van spelers en staf. Trainer Erwin v Breugel kon geen beroep doen op Jeffrey Vendrig vanwege verplichtingen in het buitenland, daarom in het doel Martijn v Strien. Verder keerden Freek Langermans en Gerke vd Akker terug in de basiself.

Blauw Geel kreeg meteen een domper te verwerken of zou het juist een boost zijn voor de gastenheren? In de tweede minuut namelijk werd een bal vanuit een vrije trap hoog richting tweede paal gestuurd en tast Martijn v Strien volledig mis. Dennis v Peragon wist wel raad met dit missertje en tikte de 0-1 binnen. Wie dacht dat de gasten, vechtend voor hun laatste kans, zouden doordrukken kwam echter ook bedrogen uit. In de 3e minuut gevaar van Blauw Geel als Danny Verbakel een bal goed doorkopt op Emiel vd Sanden. Hij lobt de bal ook goed over de uitkomende Baronie doelman maar ziet de bal ook op het dak van het doel belanden. In de 7e minuut een mooie doelpoging van Murat Korkmaz die de bal richting kruising stuurt maar de lange Ralf v Gestel weet er wel raad mee en pakt de bal rustig uit de lucht. Dan gebeurt er een hele lange tijd niet zo veel. Baronie deelt wat speldenprikken uit en lijkt de voorsprong te koesteren en ja Blauw Geel hoeft eigenlijk ook niet. In de 32e minuut een versnelling bij Blauw Geel. Een Baronie verdediger verkijkt zich op een diepe bal en krijgt geen controle over bal en situatie als Brian Peters goed stoort. Hij kan de bal oppikken en schiet vervolgens de bal goed binnen: 1-1. Het is tevens de ruststand

In de tweede helft lijkt Baronie nog aan te zetten want met alles minder dan winst is men gedegradeerd. Matthew Amoah, in de voorgaande wedstrijden nog trefzeker, krijgt in riante positie een kopkans maar kopt recht in de handen van doelman van Strien. In de 52e minuut krijgt Blauw Geel een vrije trap maar Mustafa Guler schiet de bal over het doel. In de 54e minuut een snel uitgevoerde aanval van Blauw Geel. Brian Peters speelt de bal goed af op Murat Korkmaz die een geheel vrij veld voor zicht vind. Hij wordt echter op zo’n twintig meter voor het doel onderuit gehaald door Richard Baharila Johannes. Scheidsrechter Punt lijkt dan ook terecht naar de rode kaart te grijpen maar besluit om een of ander reden toch maar voor een gele kaart en is daarmee uiterst clement voor Baronie. Blauw Geel werd namelijk een duidelijk scoringskans ontnomen. De vrije trap genomen door Freek Langermans is een prooi voor de baronie doelman. In de 56e minuut kan Brian Peters de bal niet voorbij de doelman werken maar schiet hij recht op de benen van de Baronie doelman. In de 60e minuut nog een kans voor Baronie maar de inzet van Moustafa Mohammad gaat net naast het doel, zes minuten later een omhaal van Matthew Amoah die ook langs het doel gaat. In de 67e minuut een prima pass op maat van Danny Verbakel op Brian Peters maar Brian kan de bal niet onder controle brengen. In de 71e minuut is het diezelfde Brian Peters die zijn en Blauw Geel’s tweede laat aantekenen. Een pass van Mustafa Guler op Emiel vd Sanden die de bal meteen doorspeelt naar de linkerflank op Brian Peters. Zijn harde inzet gaat via de handen van de doelman tegen het net: 2-1. In de 80e minuut en slim en snel genomen vrije trap van Blauw Geel maar Danny Verbakel ziet zijn inzet op de doelman stuiten. Drie minuten later laat Brian Peters een riante mogelijkheid onbenut en gaat zijn inzet via de doelman tot corner. Toch valt de 3-1 nog. In de 87e minuut schiet Emiel vd Sanden een op maat gegeven bal van Brian Peters via de onderkant van de lat snoeihard binnen. Het zal tevens de einduitslag worden.

In de 90e minuut de eerste publiekswissel voor Murat Korkmaz. De sympathieke voetballer gaat stoppen bij Blauw Geel en wordt vervangen door Zijad Jusic. In de 92e minuut nog twee publiekswissels: Gerke vd Akker, hij gaat naar UDI’19, en Brian Peters, hij gaat naar TEC, worden vervangen door Desley Schilders en Slobodan Pupovac. Alle wissels onder luid applaus. Direct daarna volgt het laatste fluitsignaal en zit het seizoen erop. Blauw Geel eindigt na een desastreuze start toch nog op een mooie zesde plaats en is daarmee ruimschoots verzekerd van een plaats in de nieuwe opzet van de Hoofdklasse: volgend seizoen nog maar twee hoofdklassen met ieder zestien ploegen waarvoor de competitie al in hetweekend van 2-/21 augustus zal starten.

Wij wensen alle vertrekkende en of stoppende spelers veel succes in de toekomst en bedanken hen voor hun inzet bij Blauw Geel:

Gerke vd Akker (UDI’19), Brian Peters (TEC), Freek Langermans (HBS), Jeffrey Vendrig (TOP), Murat Kokrmaz, Martijn van Strien en Rudy Pelhan. Uiteraard ook onze vertrekkende trainer Erwin v Breugel bedanken wij voor drie mooie seizoenen en wensen hem succes bij DESO.

Rest mij nog iedereen een prettige vakantie toe te wensen.

Doel: Martijn van Strien,

Achterhoede: Sten v Vessem, Martijn v Loon, Gerke vd Akker (92e min. Desley Schilders), Freek Langermans,

Middenveld: Murat Korkmaz(90e min. Zijad Jusic), Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Danny Verbakel, Brian Peters (92e min Slobodan Pupovac), Emiel vd Sanden

Scheidsrechter: Dhr. R. Punt

Ass. Scheidsrechters: Dhr. T. Groot en Dhr. J. te Lindert