26 oktober 2016  Plichtmatige overwinning in Nuland

Geplaatst op 26 oktober 2016 • 16:30 • ClubnieuwsSenioren

Nulandia – Blauw Geel’ 38/JUMBO   (0-2)  0-3. Dinsdagavond 25 oktober moest Blauw Geel voor het eerst optreden in het districtsbekertoernooi. Het was een duel in de tweede ronde. Daarvoor reisde men naar Nuland om tegen de plaatselijke trots Nulandia, uitkomend in de derde klasse, een ticket voor de volgende ronde te gaan bewerkstelligen. Trainer Niels van Casteren koos ervoor om een groot aantal vaste basisspelers niet op te stellen. Hij begon met vijf ander krachten in de basis t.o.v. de basis-elf in de voorgaande weken. Vorig seizoen werd Blauw Geel uitgeschakeld in een uitwedstrijd tegen een derdeklasser, dus onderschatting zou ook nu wel eens pijnlijk kunnen zijn.

Blauw Geel zou het deze avond niet zover laten komen. Al in de 2e minuut trof men doel. Tresor Shema werd de diepte ingestuurd en legde vervolgens prima af waardoor Rolf vd Boogaart de bal voor het intikken had: 0-1. Een vroege voorsprong helpt natuurlijk altijd in een wedstrijd waarin je torenhoge favoriet bent en alleen maar kunt verliezen. Blauw Geel zou de gehele wedstrijd massaal op de helft van de tegenstander te vinden zijn. Zeer gevaarlijk werd het echter sporadisch. In de 26e minuut was het voor de tweede keer raak. Rolf vd Boogaart wordt op de rand van het strafschop gebied goed aangespeeld. Hij lobt de bal iets te kort over de doelman die er dus nog aan kan zitten. Gelukkig niet genoeg en de bal gaat verder richting het doel zodat Rolf de bal voor de tweede keer tegen het net kan werken: 0-2. Het is wachten tot de 45e minuut alvorens nog een echt grote kans valt te noteren. Ymanuel Hurkmans zet goed voor vanaf de achterlijn maar Sten v Vessem kan helaas de bal niet goed raken om de doelman te passeren. Niels v Casteren past in de rust twee wissels toe. Blauw Geel deert het in ieder geval in deze wedstrijd niet. Het krachtsverschil was voor de rust al te groot en is ook na de rust te groot voor de gastheren zodat en stunt uit zal blijven. Eenrichtingsverkeer is het beeld van de wedstrijd. In de 49e minuut is Het Rolf vd Boogaart die bijna zijn derde kan laten aantekenen. Zijn inzet beland echter op de vuisten van de doelman. In de 54e minuut dan een wapenfeitje van Nulandia maar de aanvaller schiet in het zijnet. In de 61e minuut wordt het duel definitief beslist qua doelpunten. Het is Ymanuel Hurkmans die een pass vanaf de flank van Martijn v Loon prima controleert beheerst binnen schiet: 0-3.

Na de 0-3 viel er niet veel meer te beleven en Blauw Geel haalt met een aangepast eerste team een plichtmatige overwinning binnen. Voor de volgende ronde wordt binnenkort geloot en zal blijken wie de tegenstander wordt. Zondag a.s. reist Blauw Geel voor de competitie naar Bergen op Zoom waar DOSKO een tegenstander van een geheel ander kaliber wacht.

Doel: Michiel Merks

Achterhoede: Sten v Vesem, Desley Schilders, Martijn v Loon, Stijn de Looijer (46e min Coen v Zutven),

Middenveld: Rolf vd Boogaart, Mustafa Guler, Ymanuel Hurkmans,

Voorhoede: Danny Verbakel (46e min Achmed Abdirizak), Emiel vd Sanden, Tresor Shema,