13 oktober 2013  Ook Dongen aan de zegekar gebonden

Geplaatst op 13 oktober 2013 • 18:23 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – Dongen 2-0 (0-0)

Zondag 13 oktober en Nederland heeft te maken met echt Herfst weer. Het regent eigenlijk onophoudelijk maar door de kunststof grasmat kan het duel tussen Blauw Geel en Dongen gewoon worden gespeeld. Blauw Geel heeft nog geen nederlaag geleden maar speelde afgelopen weekend wel gelijk in Heerlen. Een bloedeloos duel eindigde zoals het begon. De gasten uit Dongen wonnen dat zelfde weekend met 3-0 in eigen huis van sv Deurne.Trainer Erwin van Breugel zag eigenlijk geen reden tot een ander opstelling als afgelopen week maar omdat de KNVB het beroep van de rode kaart afwees moest Danny Verbakel plaats nemen op de tribune. Zijn plaats werd ingenomen door Rinse Wiekema.

Blauw Geel begon goed aan het duel en had in de eerste minuut al op voorsprong kunnen staan. Uit een corner was het Guus Peters die kon koppen maar helaas voor hem een Blauw Geel schampte hij de bal slechts waar door de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal ging. Blauw Geel dicteerde het gebeuren en Dongen trok zich met tijd en wijle massaal op de eigen helft terug. Veel viel er dan ook niet te beleven voor de doelen. In de 16e minuut echter een prima aanval van Blauw Geel. Een voorzet van Murat Korkmaz ging net over Rinse Wiekema heen maar kon door Emiel vd Sanden wel worden gekopt. Zijn kopbal ging echter net over. In de 18e minuut de eerste dreiging van de gasten nadat het Blauw Geel middenveld te slap in had gegrepen. Gelukkig kon de defensie nog wel redding brengen. In de 24e minuut een inzet van Murat Korkmaz maar die was recht in de handen van de Dongense doelman. Scheidsrechter Rampersad leek zich steeds meer aan de grilligheid van het weer aan te passen met zijn fluiten want het was menigmaal erg warrig en onbegrijpelijk. In de 44e minuut staat hij bovenop een situatie waarin een Dongense verdediger in zijn eigen strafschop gebied duidelijk hands maakt maar hij wuift de protesten weg en gebaart dat er door gespeeld moet worden. Vlak voor de rust krijgt Blauw Geel nog een vrije trap. Mustafa Guler stuurt de bal richting de tweede paal maar de bal zeilt voorlangs over de achterlijn. Een weinig vermakelijke eerste helft waarbij de meeste opwinding ontstond door beslissingen van de scheidsrechter eindigt in 0-0.

Twee ongewijzigde teams keren terug uit de rust. Het spelbeeld blijft ongewijzigd en ook valt er vooralsnog weinig te genieten voor het publiek. In de 60e minuut verandert dat. Op de rechterflank van Blauw Geel wordt aan de zijlijn ter hoogte van het strafschopgebied een overtreding gemaakt op Murat Korkmaz. Murat neemt zelf plaats achter de bal en lijkt de bal te hoog en te ver achterin neer te willen leggen. De bal zeilt dan ook over alles en iedereen heen en lijkt zelfs gewoon tot achterbal te eindigen. Erik van Loon ziet er blijkbaar wel iets in en vanuit een scherpe hoek schiet hij de bal hard en hoog in het dak van het Dongense doel: 1-0. Twee minuten later moet Blauw Geel een situatie in het strafschop gebied eigenlijk nauwkeuriger uitspelen want dan had het zomaar de score kunnen opvoeren. Rinse Wiekema legt of de bal te onnauwkeurig terug of Enis Genc komt te snel ingelopen waardoor Dongen kan ontsnappen. Het tegen doelpunt was klaarblijkelijk voor Dongen wel het sein om de spelopvatting rigoureus om te gooien. De ploeg liet plots zien weldegelijk vooruit te kunnen en willen voetballen. Blauw Geel moest terug en had in de 63e minuut geluk dat een inzet van Dongen in behoorlijk vrije positie te slap was en recht op doelman Sander Maas. In de 68e minuut heeft Dongen pech en dus Blauw Geel geluk. Een vrije trap van Fatih Kamaci wordt dusdanig van richting verandert dat doelman Sander maas volstrekt kansloos geweest was maar gelukkig gaat de bal over het lege doel en rest Dongen slechts een corner. Twee minuten later is het geluk aan Dongense zijde als een verdediger een Blauw Geel corner probeert weg te werken maar de bal zo raakt dat de bal maar rakelings over de doellat verdwijnt. Dongen dringt nu wel aan en Blauw Geel komt meer en meer onder druk. In de 73e minuut kan de Blauw Geel defensie een voorzet onschadelijk maken voordat een aanvaller kan intikken en in de 85e minuut plaatst de technisch zeer vaardige Fatih Kamaci de bal uit een vrije trap direct onder de lat maar is het doelman Sander maas die met een prachtige duik de bal net over de lat doet belanden. Blauw Geel is gedwongen op de counter te spelen en in de 88e minuut plaats men een counter. Die lijkt op niets uit te lopen en wat rest is een ingooi. Na de ingooi is het goed combinatie tussen vooral Murat Korkmaz en Enis Genc waarbij laatst genoemde met een solo enkele Dongense verdedigers te snel af is n hij de bal vervolgens vanaf rechts in het doel doet belanden: 2-0. Daarmee is de wedstrijd gelopen. In blessuretijd kwam Blauw Geel nog bijna op een geflatteerde 3-0 maar de inzet van Rinse Wiekema kon door de doelman met zijn vingertoppen nog uit de benedenhoek worden getikt.

Blauw Geel wint zijn derde thuiswedstrijd tegen het voor Blauw Geel altijd lastige Dongen. Ook vandaag was het weer moeilijk. Dongen was erg verdedigend en stichtte weinig gevaar. Had het gespeeld zoals men speelde na de achterstand dan had het Blauw Geel misschien wel meer pijn kunnen doen. Het was zeker geen enerverende mooie wedstrijd maar een zwaar bevochten overwinning waarbij men achterin wel wederom de nul wist te houden. Voor de vierde keer op een rij. Een uitstekende overwinning!!

Komende dinsdag speelt men voor de districtsbeker thuis tegen vierdeklasser vv Boskant. Een wedstrijd die men zeker niet te licht moet opnemen en waarbij plaatsing voor de volgende ronde eigenlijk een must is. Volgend weekend speelt men in Rosmalen tegen OJC de wedstrijd die eerder voor het Jubileum moest wijken. De Rosmalense formatie kwam dit weekend in Hoensbroek na een 1-0 achterstand tot een 1-1 gelijkspel.

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Mustafa Guler,  Guus Peters,  Murat Korkmaz,  Enis Genc,
Voorhoede:   Emiel vd Sanden (90e min. Bryan van Deursen),  Rinse Wiekema,

Scheidsrechter: Dhr. M. Rampersad

Ass. Scheidsrechters: Dhr. G. Onderwater en Dhr.  H. van Hoorn

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  30e min. Giovanni Henskens,  56e min. Mustafa Guler