18 december 2017  Ook ADO’20 aan de zegekar van Blauw Geel

Geplaatst op 18 december 2017 • 8:52 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – A.D.O.’20 (2-1) 5-2. Zondag 17 december: na deze ronde gaat de winterstop in en met een goed gevoel. Zo de korte pauze ingaan wil iedereen. Om dat goede gevoel te krijgen is winst de beste remedie. Blauw Geel mocht vandaag ADO’20 uit Heemskerk ontvangen, die als de Blauw Gelen afgelopen seizoen kampioen in de hoofdklasse werden. De Aanhouders Doet Overwinnen verloren dit seizoen slechts twee keer en speelden het meest van alle ploegen gelijk, liefst 7 keer. Overwonnen werd er zes keer en daarmee staan ze momenteel op een keurige 4e plaats. Wel met een duel meer gespeeld als de meeste ploegen want vorig weekend speelden ADO op de zaterdagavond daar waar op zondag alle duels werden afgelast. In eigen huis werd toen met 2-0 gewonnen van HSC’21. Blauw Geel was dus vrij, het duel in Den Haag bij Quick zal nu op een latere datum moeten worden gespeeld. Nooit eerder speelde beide clubs tegen elkaar. Trainer Niels v Casteren moest Danny Verbakel missen vanwege een blessure en twee langdurig geblesseerden, maar kon verder beschikken over alle anderen.

ADO, normaal in het Blauw(wit) gestoken, verscheen nu in geheel rood. Een toepasselijke kerstsfeer kleur. ADO mocht de aftrap verrichten en zou Blauw Geel snel rode blosjes op de wangen bezorgen. In de 3e minuut was een diepe bal op Joey Hellstern met een prima voorzet van zijn voet, de kopbal van Sander Egmond ging echter niet op doel maar richting penaltystip, waar niemand van zijn ploeggenoten was. Een minuutje later was het wel raak maar dan voor de gasten. Een vrije trap halverwege de Blauw Geel helft werd door Gert Jan van Leiden binnen gekopt omdat hij voor Brahim Zaari geheel vrij kon opduiken: 0-1. ADO heeft veel lengte in de ploeg en weet dan ook vaak wel raad met standard situaties. Blauw Geel bijt natuurlijk van zich af. In de vijfde minuut wordt ene corner van Mustafa Guler bij de eerste paal door Alexander Mols over gekopt. In de zesde minuut valt dan de gelijkmaker. Een uittrap van de ADO doelman wordt door Mark Dobbelsteen opgevangen. Hij speelt de bal diep op de sprintende Serkan Ordu maar de ADO doelman komt eerder bij die bal. Hij heeft alleen de pech dat Serkan niet inhoud en hij de bal dus snoeihard tegen Serkan aanschiet waardoor hij zo over de doellijn rolt, ondanks dat het nog een hele afstand was tussen het aanschieten en de doellijn: 1-1. Geluk?! Misschien wel maar je dwingt het ook af. Lekker om zo snel die gelijkmaker te produceren. ADO speelt graag op buitenspel en was daar in het vervolg ook heel vaak, zo niet altijd succesvol mee. De Blauw Geel aanvallers kregen het maar niet onder controle en waren ze de buitenspel tactiek wel te slim af dan werkte de assistent scheidsrechter niet mee. Bijvoorbeeld in de 15e minuut wanner Joey Hellstern verre van buitenspel stond, het vlagsignaal dus niet terecht was, terwijl even daarvoor een diepe bal op Sander Egmond wel terecht werd afgevlagd. De beste man had het er maar druk mee. In de 20e minuut een afstandspoging van Alexander Mols die naar binnen was gesneden en iets buiten het strafschopgebied uithaalde. Zijn inzet werd door de ADO doelman in twee instanties gepakt. In die zelfde minuut was het Sander Egmond die een tegenstander de bal tussen de benen door speelde op Serkan Ordu. Serkan had zelf kunnen uithalen maar koos ervoor om de bal door te spelen naar Joey Hellstern en helaas zat daar nog net een tegenstander tussen waardoor de aanval strandde. In de 32e minuut wordt wederom een Blauw Geel aanval afgevlagd. Sander Egmond stond inderdaad buiten spel maar Joey Hellstern en Alexander Mols die beide op de bal anticipeerde niet. Jammer want het had weer iets kunnen opleveren. In de 36e minuut verschijnt dan toch de voorsprong op het scorebord. Joey Hellstern wordt op de rechterflank aangespeeld en zet het op een sprinten. Hij snijd ook nog iets of wat nar het doel en besluit op het juiste moment om de bal voor te geven. Alexander Mols kan de bal ondanks een tegenstander binnen tikken: 2-1. In de 40e minuut ziet een weer, met mooie en op maat gesneden passjes strooiende, Mark Dobbelsteen dat Joey Hellstern in buitenspelpositie loopt en hij besluit dan ook de bal naar Alexander Mols te spelen. Hij kan in alleen gang op de doelman af maar op het moment suprême speelt hij de bal net te ver voor zicht uit . De doelman keert de bal met zijn hoofd en moet even verzorgd worden maar behoed zijn team voor een grotere achterstand met rust.

Trainer Raymond Bronkhorst van ADO grijpt in de rust in brengt na de rust de snelle Meraj Allahdad als vleugelaanvaller. ADO wil natuurlijk ook graag die mooie vierde positie op de ranglijst verstevigen. In de 47e minuut moet Brahim Zaari al snel uit zijn doel komen om de gelijkmaker te voorkomen. Aan de ander kant wordt Joey Hellstern drie minuten later goed naar de zijkant gedwongen zodat zijn schot smoort tussen twee verdedigers. In de 51e minuut dan de gelijkmaker. Het is Clive Keus die te veel ruimte wordt gegeven en vanaf de rand van het strafschopgebied de bal kan inschieten: 2-2.

Net als voor de rust heeft ADO weinig plezier van het doelpunt want nu zelfs nog sneller, weet Blauw Geel het net ook weer te vinden. Een minuut je later is het Mustafa Guler die een corner neemt waarbij Erik van Loon bij de eerste paal doorkopt en iedereen de bal al bijna in het doel ziet verdwijnen maar Sten van Vessem er zeker voor zorgt dat de bal over de doellijn gaat: 3-2. Het spel golft over en weer tussen twee ploegen die beide willen voetballen. In de 54e minuut is het weer de snelle Meraj Allahdad die voor dreiging zorgt maar zijn voorzet wordt over het doel bij Brahim Zaari geschoten. Tien minuten later wordt het duel eigenlijk beslist. Een prima pass van Mark Dobbelsteen naar de flank op Alexander Mols waarna Joey Hellstern de bal kan overnemen en een voorzet geeft waarbij het lijkt dat hij aan alles en iedereen voorbij gaat. Niks is minder waar want achterin is het Serkan Ordu die de bal kan controleren en verwoestend uithaalt: 4-2. In de 69e minuut wordt Sander Egmond aangespeeld en i.p.v. zelf eens uit te halen, die mogelijkheid leek hij namelijk ook te hebben, speelt hij de bal breed richting Joey. Helaas is de bal niet op maat en kan de doelman oprapen. In de 71e minuut vergroot Blauw Geel de voorsprong. Alexander Mols die kan door op de doelman en heeft de mogelijkheid om zelf af te ronden maar legt de bal breed op Serkan Ordu die zijn derde en Blauw Geel’s vijfde aantekent: 5-2. In de 82e minuut schiet Sander Egmond nog een voorzet over het doel en in de 90e minuut smoort een schot van Alexander Mols zodat de doelman de bal gemakkelijk uit de lucht kan pakken. Tussen door, in de 89e minuut, scoort ADO uit een vrije trap, Gert Jan van Leiden, maar volgens de assistent scheidsrechter stond hij buitenspel en dus wordt het doelpunt afgekeurd.

Blauw Geel wint het kampioenenduel der ex hoofdklassers en bind ADO ook aan de zegekar. Het trekt de lijn van goede wedstrijden met goede resultaten door en doet dus goede zaken. Vandaag waren weer vele mooie momenten te zien met als resultaat deze mooie teamprestatie. Maar als er dan iemand even in de schijnwerpers gezet mag worden vandaag dan is het Serkan Ordu. Hij heeft met zijn fantastische spel en keiharde werken, niet alleen vandaag, de eigen aanhang al lang en breed voor zich gewonnen. Prettig om met winst de (korte) winterstop in te gaan en daarna de derby in Rosmalen tegen OJC te moeten spelen. Door de winst bezet men nu, op basis van doelsaldo weliswaar, maar toch, de zesde plaats in de derde divisie. Maar liefst zes ploegen hebben 24 punten waaronder dus Blauw Geel.

Een mooi jaar 2017 is bijna ten einde. Blauw Geel kan terugkijken op dit jaar als meest succesvolle uit het bestaan en wie weet wat voor moois nog kan volgen. Nu eerst de kerst en oud en nieuw. Iedereen fijne feestdagen gewenst en een mooi oud op nieuw.

Dat volgend jaar weer een mooi Blauw Geel voetbal jaar moge worden……

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Erik van Loon, Sten v Vessem (78e min. Sjaak Egmond)

Middenveld: Serkan Ordu, Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler (78e min. Yoeri Vissers),

Voorhoede: Sander Egmond, Alexander Mols, Joey Hellstern (81e min. Tresor Shema),

Scheidsrechter: Dhr. J. Tempelaar

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Been en Mevr. D. Snoeren

Kaarten: Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 8e min. Sten van Vessem