7 maart 2017  Ontsnapt aan tweede thuisnederlaag op rij

Geplaatst op 7 maart 2017 • 9:16 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – O.S.S.’20  (0-0)   1-1. Carnaval is weer voorbij en op zondag 5 maart vervolgde de ploegen in de Hoofdklasse B hun programma. Een inhaalprogramma en voor Blauw Geel stond een thuiswedstrijd gepland tegen OSS’20 uit Oss. De ploeg van trainer Maarten v Vugt, op de achtste plek maar heeft sowieso nog veel inhaalduels te spelen en kan bij een goed resultaat zomaar de tweede periodetitel in de wacht slepen. Blauw Geel verloor twee weken geleden voor het eerst punten in een thuiswedstrijd en wel tegen het goed georganiseerde DHC uit Delft. Het werd 0-2. Een nieuwe thuis nederlaag wilde men natuurlijk niet weer incasseren. Trainer Niels v Casteren stelde in de achterhoede Stefano Verburg weer op voor de nog geblesseerde Desley Schilders, Joey Hellstern keerde terug in de basis ten koste van Emiel vd Sanden. Een matig aantal toeschouwers trotseerden het weer om deze derby te aanschouwen.

Een aftastend begin van het duel daar waar Blauw Geel vaak furieus opent. Ook OSS keek de kat uit de boom en zo kwam het in de 13e minuut pas tot een eerst doelpoging en wel van de gasten maar de inzet ging naast het doel. Twee minuten later een eerste dreigende aanval van Blauw Geel als Ymanuel Hurkmans een pass op zichzelf geeft om vervolgens vanaf de rechterflank voor te zetten. Joey Hellstern kopt de bal goed terug maar helaas voor hem was Alexander Mols al iets te ver naar voren opgerukt. In de 21e minuut moet Brahim Zaari handelend optreden als Stefano Verburg zich verkijkt op een diepte pass. Nog het dichts bij een treffer is vier minuten later Blauw Geel. Joey Hellstern heeft een prima actie in huis en legt af op Sander Egmond. De inzet van Sander gaat net voor het doel bij de tweede paal over de achterlijn. Uit de corner komt niet direct iets maar een minuutje later is het Danny Verbakel die de doelman test met een afstandspegel en ziet dat hij de bal moet stompen. De bal wordt aan de zijkant goed opgepikt door Alexander Mols en voorgezet op Sander Egmond maar die hangt jammer genoeg iets te ver achterover waardoor de inzet hoog over het doel vliegt. Dan is het wachten tot de 37e minuut voor iets vermeldenswaardig. Een prima opgebouwde Blauw Geel aanval waarbij Joey Hellstern de bal op de kruising kopt, de rebound hoog wordt ingezet en de doelman de bal moet lossen maar er niemand van Blauw Geel in de buurt is om de bal in het doel te schuiven. Een 0-0 rust stand is even later het gevolg.

Iedereen hoopt op een enerverendere tweede helft en die zal na later blijken er ook komen. De toeschouwers zitten amper of de bal ligt al in het net. Bassou Boulghagh is op de linkerflank een 1-2 aangegaan met Ferdy van de Berg. Hij geeft vervolgens de bal voor en die voorzet lijkt een gemakkelijke prooi voor Martijn van Loon. Helaas voor hem werkt hij de bal recht in de voeten op de geheel vrijstaande Tom Pijnenburg die wel raad weet met deze voorzet en de bal via de binnenkant van de paal voorbij Brahim Zaari werkt: 0-1. Een enorme tegenvaller maar nog 44 minuten om er iets aan te doen. Drie minuten later is het Brahim Zaari die zijn ploeg voor een verdere achterstand behoed als hij een inzet van weerom Tom Pijnenburg tot corner verwerkt. Uit de corner volgt een vrije kop kans voor de Ossenaren maar het vizier is te hoog afgesteld. In de 52e minuut wil Ferdy vd Berg de bal over de uitkomende Brahim Zaari lobben als hij ontsnapt is aan Ymanuel Hurkmans maar de Veghelse goalie blijft de situatie meester al volgen er wel Osse verzoeken voor en penalty. Scheidsrechter van Leeuwen stond er kort op en had het goed gezien. Daarna voert Blauw Geel de druk pas echt op. In de 58e minuut een lange bal van Martijn van Loon die door Mats van Huijgevoort niet goed wordt verwerkt. Joey Hellstern kopt vervolgens de bal richting Alexander Mols die als hij de bal goed zou raken zo tegen de netten had kunnen werken. Helaas raakt hij de bal verkeerd en gaat de inzet naast het doel. OSS komt er nauwelijks nog uit en hoopt op een goede counter. In de 61e minuut speelt Tom Pijnenburg de bal gelukkig iets te ver voor zich uit zodat de goed meevoetballende Brahim Zaari op tijd kan ingrijpen. In de 75e minuut staat Brahim erg ver voor zijn doel als vanaf eigen helft een poging wordt ondernomen door OSS om te scoren. De inzet gaat naast. In de 82e minuut een 1-2 tussen Ymanuel Hurkmans en de ingevallen Tresor Shema, Blauw Geel speelt inmiddels met vijf aanvallers, waarna Ymanuel vanaf de flank een voorzet doet. Alexander Mols komt heel goed naar de eerste paal maar treft geen doel. Zijn inzet gaat naast. Blauw Geel lijkt tijd tekort te komen en het is pompen of verzuipen geblazen. Als in de 89e minuut een inzet van Sander Egmond voldoende geblokt kan worden zodat de Osse doelman de bal kan pakken lijkt een tweede thuisnederlaag onafwendbaar. Scheidrechter van Leeuwen heeft echter goed in de gaten gehad dat de Ossenaren veelvuldig tijdrekten en laat dan ook gewoon de blessuretijd in gaan. In de 91e minuut krijgt Blauw Geel op een 25 meter voor het doel nog een vrije trap. Alexander Mols neemt deze en de bal gaat door de benen van de Osse doelman maar die is alert genoeg om de bal nog voor de doellijn te pakken tot grote opluchting van alles en iedereen uit Oss. Helaas voor de Ossenaren volgt de deceptie vier minuten later. Danny Verbakel zet nog maar eens een bal in. Ditmaal toornt Alexander Mols hoog boven iedereen uit en verlengd de bal met het hoofd voorbij de Osse doelman via de binnenkant van de verre paal in het doel. Dit tot grote vreugde van alles en iedereen van Blauw Geel. Erg zuur uiteraard voor OSS’20 dat de gelijkmaker zo laat valt maar daar heeft Blauw Geel uiteraard lak aan.

Blauw Geel ontsnapt in extremis aan een tweede opeenvolgende nederlaag. Het worstelde maar kwam boven. Het was van beide kanten geen goede wedstijd. Blauw Geel kan absoluut beter maar ondervind ook dat de tegenstanders zich t.o.v. voor de winterstop veel anders opstellen, wat overigens hun goed recht is. Taak van een koploper om daarmee om te gaan. Nog negen duels te gaan en zoals Trainer Niels van Casteren voor de camera van Sky-line TV al zei: als we er zes van weten te winnen dan worden we kampioen. Volgende week de eerste van de negen en reist Blauw Geel naar West-Brabant. Bestemming: Halsteren. De plaatselijke trots is dan gastheer en die hielden dit weekend een punt in eigen huis door met 0-0 gelijk te spelen tegen Gemert. Eerder in het seizoen won Blauw Geel met minimaal verschil en werd het 1-0 in Veghel. Halsteren staat elfde en heeft 24 punten en ziet de onderste ploegen op het vinkentouw. Dus winnen in eigen huis is eigenlijk een must. Zeker dus geen gemakkelijke opgave voor Blauw Geel dat hopelijk veel steun van supporters krijgt.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Stefano Verburg (59e min. Erik van Loon), Ymanuel Hurkmans, Martijn van Loon, Sten v Vessem (77e min. Tresor Shema),

Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler (64e min. Emiel vd Sanden), Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Joey Hellstern, Alexander Mols, Danny Verbakel.

Scheidsrechter: Dhr. L. van Leeuwen

Ass. Scheidsrechters: Dhr. O. Lamers en Dhr. M. van Gerwen