22 augustus 2016  O.S.S.’20 en Blauw Geel’38 vermaken het publiek

Geplaatst op 22 augustus 2016 • 11:44 • ClubnieuwsSenioren

Bron: Kliknieuws

De opening van de voetbalcompetitie in de Hoofdklasse B is voor O.S.S.’20 en Blauw Geel’38 geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Over het geheel genomen een terechte uitslag al waren de lezingen van de beide trainers na afloop verschillend. Blauw Geel’38 dat, vooral na rust de betere ploeg was, kwam door een treffer van Ymanuel Hurkmans op 0-1. In de 87e minuut was het invaller Michael van Geele die de 1-1 achter Brahim Zaari schoot.

Door: Peter Kuijpers

Foto’s: Gerard Beekmans

Trainer Maarten van Vugt moest Mats van Huijgevoort aan de kant laten wegens een schorsing. “Jammer dat we geen beker spelen dit seizoen. Dan hadden we zijn schorsing weg kunnen poetsen” ,zei O.S.S.’20 voorzitter Martin van de Wijdeven. De Osse preses wilde ook nog wel wat kwijt over de overschrijving van Anwar Tuithof: “Die zaak is zeker nog niet afgedaan en we zijn daar pislink over. Hij tekent hier met vol verstand zijn overschrijving en gaat dan een dag later nadat hij met vriendjes een zaaltoernooitje speelt plots een verhaal ophangen wat kant noch wal raakt en wil zijn overschrijving intrekken. Dit heeft ons in het hart geraakt. We hebben bovendien andere mensen voor hem afgezegd en kunnen nu geen kant meer op. Dit moet geen enkele club accepteren en wij doen dat zeker niet”  ,aldus de vastberaden O.S.S.’20 voorzitter. Uit de verte was het Osse kermisgedruis duidelijk waarneembaar waar O.S.S.’20 en het bezoekende Blauw Geel’38 klaar stonden voor de aftrap.

Tony de Groot

O.S.S.20 nam in het duel met Blauw Geel’38 duidelijk het initiatief . De Veghelaren begonnen op de Rusheuvel in een 4-4-2 opstelling met Alexander Mols en Danny Verbakel als centrumspitsen. Het gevaar van de gastheren kwam via de flanken al kopte rechtsachter Coen van Zutven van Blauw Geel in de vierde minuut rakelings naast. Ferdy van den Berg kwam oog in oog met keeper Brahim Zaari van Blauw Geel maar die redde met een katachtige reflex. Datzelfde deed collega Rick van der Leest van de thuisclub bij een schot van Verbakel. Het was O.S.S.’20 dat de laatste vijf minuten voor rust het voortouw nam. Tony de Groot schoot na een knappe actie rakelings over en ook Van den Berg kon uit een onoverzichtelijke situatie voor het Veghelse doel de bal niet over de lijn drukken.

Mustafa Guler aan de bal

Initiatief

Van Casteren liet zijn team na rust ongewijzigd, maar dat deed ook van Vugt. Bob van Lith had de score kunnen open. Vrij voor Zaari wist hij de bal net over de Veghelse lijn te krijgen. Van Vugt: “Dit soort kansen moet je wel maken om te winnen. Waar ik niet mee wil zeggen dat we slecht speelden.” Blauw Geel’38 trok het initiatief naar zich toe en ging steeds beter spelen. Vooral spits Mols werd gezocht die zich steeds meer liet gelden.  In de 52e minuut kwam de Veghelse voorsprong. Sander Egmond legde terug op Hurkmans die buiten bereik van Van der Leest, raak schoot: 0-1. Van Casteren wisselde Guler voor Trésor Shema die progressie heeft gemaakt onder Van Casteren: “Je ziet dat die jongen goed kan voetballen. Je moet hem op zijn waarde gebruiken. Hij doet het prima al had hij ons in veilige haven kunnen schieten.” Van Casteren bedoelde de kans die de Veghelaren kregen nadat Mols en Shema kort na de 0-1 alleen op Van der Leest afliepen. Shema die een prima invalbeurt kende, had de bal voor het intikken, maar treuzelde te lang en liet zich de bal ontfutselen.

0-1 voor Blauw Geel’38

Gerechtigheid

O.S.S.’20 gooide alles in de strijd waarmee het enorme risico’s nam. Blauw Geel’38 kreeg kansen in de omschakeling, maar hield het spannend. Van Vugt en Van Casteren sloegen aan het wisselen. Bij O.S.S.’20 kwam onder anderen Alkir Metin voor Bob van Lith en bij Blauw Geel’39 kwam Emiel van der Sanden voor Danny Verbakel. De tijd ging dringen voor de gastheren maar de Osse gerechtigheid kwam in de 87e minuut. De eveneens ingevallen Michael van Geele gaf zijn overgang naar O.S.S.20 gevolg door van afstand de bal in het kruis te schieten: 1-1. Waarom scheidsrechter John Peeters nog zo lang liet doorspelen begreep niemand, maar gezien zijn solide optreden zal hij ook hier het gelijk wel mee aan zijn zijde hebben.

O.S.S.’20:  Rick van der Leest, Martijn van der Sande (Michael van Geele), Rob van Eck, Yori Koel, Erwin Stadhouders (74. Joris Razenberg), Ferry van den Berg, Luuk van Dijk, Tony de Groot, Tom Pijnenburg (84. Metin Alkir), Bob van Lith, Carlo Nelissen.

Blauw Geel’38: Brahim Zaari, Coen van Zutven, Desley Schilders, Martijn van Loon, Sten van Vessem, Mustafa Guler (58. Tresor Shema), Mark Dobbelsteen, Alexander Mols, Ymanuel Hurkmans, Sander Egmond (90. Joey Hellstern), Danny Verbakel.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2016  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO