28 augustus 2013  Nederlaag na enerverende start

Geplaatst op 28 augustus 2013 • 11:24 • ClubnieuwsSenioren

S.V.C. 2000  —  sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  4-2       (3-2)

Blauw Geel was voor de tweede poule wedstrijd afgereisd naar Sportpark De Wijher in Roermond. Tegenstander was SVC 2000 waarin het verleden ook in competitieverband wel eens was tegen uitgekomen. De nieuwbakken eerste klasser had afgelopen zaterdag in Eersel met 1-3 gewonnen van EFC, Blauw Geel was Chevremont de baas gebleven met 2-0. De winnaar zou vandaag dus goede zken doen om vrijwel zeker de volgende ronde te gaan halen.

De opening was veel belovend. Al binnen 30 seconde krulde Mustafa Guler een vrije trap tegen de binnen kant van de paal alleen had hij de pech dat de bal voor de doellijn langs ging rollen. Na anderhalve minuut was het dan wel raak. Emile vd Sanden trekt een bal terug vanaf de achterlijn en de inkomende Rinse Wiekema schiet beheerst binnen: 0-1. In de opvolgende minuut de eerste grote kans voor SVC maar de aanvaller wil de bal te snel over doelman Maas lobben en daarbij is de lob niet hoog genoeg zodat Sander de bal uit de lucht kan plukken. In de 6e minuut verstuurt Gerke vd Akker de bal naar voren op Murat Korkmaz. Hij nadert het doel vanaf links en zijn inzet gaat richting de verre paal maar een verdediger van SVC weet de bal voorlangs weg te werken. In de 8e minuut laat Emiel vd Sanden een goede kans onbenut, de inzet is te zacht. Deze mogelijkheden zullen de ploeg nog gaan opbreken??!! In de 12e minuut komt SVC langszij. Max Huybregts is op de linkerflank Sten v Vessem te snel af en levert daarna een prima pass af zodat Johnny Burhenne de bal zo achter doelman Maas kan schieten: 1-1. Drie minuten later komt de thuisploeg zelfs op voorsprong. Wederom wordt op links slecht ingegrepen en krijgt Max Huybregts te veel ruimte gevolgd door een misser in de Blauw Geel defensie waardoor SVC gemakkelijk kan scoren: 2-1. De voorsprong duurt niet lang want in de 17e minuut verschijnt de gelijkmaker al op het scorebord. Een prima pass van Desley Schilders in de diepte is voor Camiel v Doorn. Na zijn goede aanname haalt hij ook maar meteen uit en treft het doel: 2-2.  Wederom twee minuten later ziet iedereen een inzet van Rinse Wiekema rakelings over het SVC doel gaan. SVC weet een minuutje later het net wel te vinden. Na een dieptepass krijgt Johnny Burhenne op een presenteerblaadje in het hart van de Blauw Geel defensie en hij rond beheerst af: 3-2. Over het verdere verloop van die eerste helft kunnen we kort zijn: verder geen hoogte punten, een geïrriteerde Sten v Vessem die een SVC speler gemeen raakt en weel twee ploegen die beide willen voetballen maar het kruit lijken te hebben verschoten.

Enis Genc blijft in de na de rust in de kleedkamer achter en zijn vervanger is Danny Verbakel. In de 51e minuut wederom een kan voor Blauw Geel. Camiel v Doorn moet eigenlijk gewoon scoren mar lijkt besluitloos en kapt de bal nog een keer waarna zijn inzet op de doelman stuit. In de 53e minuut wordt een SVC doelpunt niet toegekend vanwege vermeend buitenspel maar een minuut later gaat Desley Schilders ongenadig in de fout als hij een bal terug wil spelen en een SVC speler over het hoofd ziet. De bal verdwijnt vervolgens met een prima boog bij de tweede paal in het Veghelse doel: 4-2. Blauw Geel probeert het wel maar het tempo lijkt te laag te liggen, er wordt te veel gebreid en er zijn teveel slordigheidfoutjes en als men elkaar dan ook nog in de weg gaat lopen wordt het soms lachwekkend. In de 72e minuut creëert men toch nog een grote kans. Emiel vd Sanden gaat met de bal via de linkerflank op het doel af. Hij doet het uiteindelijk zelf maar had misschien beter kunnen afgeven aan een van de twee spelers, Rinse en Camiel, die in het strafschopgebied behoorlijk vrij stonden. De inzet gaat nu hoog over. In de 80e minuut verzuimt Burhenne van SVC de score verder op te voeren. In de 81e minuut wordt een inzet van Blauw Geel na een corner van de doellijn gehaald en nog een minuut later wordt een voorzet van Emiel vd Sanden door Gerke vd Akker over het doel geschoten. In de 88e minuut onderschept Sten v Vessem nog een terug kopt bal op de doelman maar diezelfde doelman maakt het doel goed klein zodat de inzet van Sten op hem stuit en zo eindigt deze tweede poulewedstrijd in een nederlaag.

Een verdiende winst voor de gastheren. Zij hebben een prima ploeg, waren beweeglijk, snel en hebben een groot loopvermogen.  Ze hadden een prima voorchecking in huis en hebben de geboden kansen bijna optimaal benut. Blauw Geel had na de 0-1 direct afstand moeten en kunnen nemen maar liet dat helaas na. Er is nog niets verloren en men kan de volgende ronde nog steeds halen maar dan zal zaterdag thuis wel gewonnen moeten worden van het Eerselse EFC. EFC verloor deze dinsdag in Kerkrade met 3-1 van Chevremont en is dus al uitgeschakeld.

Aanvang van de laatste poulewedstrijd tegen 1e klasser EFC is om 18.00 uur op het prins Willem-Alexander sportpark. MANNEN SUCCES.

Doel:  Sander Maas
Achterhoede:  Sten v Vessem, Gerke vd Akker,  Erik v Loon,  Desley Schilders (66e min. Sander v Weert),
Middenveld:  Murat Korkmaz,  Enis Genc (45e min. Danny Verbakel),  Camiel v Doorn,  Mustafa Guler (78e min. Coen van Beljouw),
Voorhoede: Rinse Wiekema,  Emiel vd Sanden

Scheidsrechter: Mevr. V. Peeters

Kaarten:

Geel:

SVC 2000: nr 3 ??

sv Blauw Geel’ 38: 59e min. Desley Schilders,  61e min. Mustafa Guler,  77e min. Gerke vd Akker.