27 augustus 2014  Nederlaag in Eindhoven, volgende ronde wel haalbaar

Geplaatst op 27 augustus 2014 • 20:45 • ClubnieuwsSenioren

Gestel 1 – Blauw Geel’38/JUMBO 1  (1-1)  3-1 Dinsdagavond 26 augustus stond de tweede wedstrijd ui te poulefase voor de districtsbeker op het programma. Overvloedige regenval was de oorzaak dat veel geplande duels werden afgelast. Zo niet het Duel in Eindhoven tussen vv Gestel en Blauw Geel. De in 2005 uit een fusie van Veloc en Gestelse Boijs ontstane club beschikt nl over een kunstgrasveld. Slecht een kleine 80 toeschouwers waren op het duel afgekomen waarvan bijna de helft uit Veghel.

Gestel opende sterk en kwam dan ook in de 7e minuut al op een voorsprong. Carsley Mathilda sneed op snelheid voorbij Sander v Weert, toch zeker ook niet de minst trage, en leverde een voorzet af op maat die door Tim Nelemans gemakkelijk kon worden binnen getikt: 1-0. Vijf minuten later was het bijna gelijk. Murat Korkmaz probeerde het van afstand en de bal ging helaas via de bovenkant van de lat over het doel van Gestel. Gestel had vervolgens nog een kansje in de 15e minuut maar Sander maas stopte die inzet met zijn voeten. In de 38e minuut scoren de gastheren wel maar het doelpunt wordt niet toegekend vanwege buitenspel. In de 43e minuut is het dan Murat Korkmaz die met een afstandsschot het nog maal probeert en nu heeft hij wel succes. Goed gericht in de hoek is doelman Toon v Veen kansloos: 1-1.

Na de rust een gewijzigd Blauw Geel. Bryan v Deursen bleef in het kleedlokaal achter en Rinse Wiekema was zijn vervanger. Niet veel later nog een wijziging want Rolf vd Boogaart verlaat in de 57e minuut het veld voor Danny Verbakel. Hij laat zich meteen gelden want met een prima pass bediend hij Murat Korkmaz. Murat stuurt de bal naar de tweede paal maar helaas voor hem en Blauw Geel komt de bal via de paal terug het veld in. In de 60e min, twee minuten later, is het net andersom. Murat steekt de bal prima op Danny Verbakel en die twijfelt geen moment en schiet op doel. Toon v Veen moet zich tot het uiterste strekken om een doelpunt te voorkomen en doet dat met verve zodat slecht een corner rest voor Blauw Geel. Uit de corner kopt Gerke vd Akker in behoorlijk vrijstaande positie de bal net naast het doel.In de 69e minuut komt de thuisploeg weer op voorsprong. Doelman Sander Maas kan nog redding brengen op een eerste inzet maar als vervolgens de Gestelse aanvallers attenter zijn dan de Blauw Geel verdedigers is hij kansloos want Noijen kan simpel binnen tikken: 2-1. In de 80e minuut is het Danny Verbakel die Emiel vd Sanden goed bediend maar de ongelukkig spelende Emiel ziet zijn inzet nog net worden geblokt tot een corner. Tien minuten later kopt hij een bal uit een vrije trap van Murat Korkmaz goed richting doel maar de al beland op het dak van het doel i.p.v. erin. De blessuretijd is net ingegaan als doelman Toon v Veen de bal ver uittrapt. De snelle Abdelatief Zouthane weet wel raad met de bal en schiet de 3-1 binnen.

Blauw Geel verliest van een betere Gestel dat bij vlagen ook feller was. Door de ruime 7-2 overwinning van Wilhelmina’08 op RVU zal Blauw Geel aanstaande zaterdag thuis nog vol gas moeten geven tegen RVU om de volgende ronde te halen!!! Zaterdag speelt Blauw Geel dus de laatste poulewedstrijd en wel in eigen huis tegen RVU uit Rothem. Winst lijkt noodzakelijk en misschien zelfs winst met grote cijfers…..

Doel:  Sander Maas
Achterhoede:  Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker, Guus Peters,  Sander v Weert,
Middenveld:  Sten v Vessem (75e min. Mark Dobbelsteen),  Mustafa Guler,  Murat Korkmaz
Voorhoede:  Bryan v Deursen (46e min.  Rinse Wiekema),  Emiel vd Sanden,  Rolf vd Boogaart (57e min. Danny Verbakel),

Scheidsrechter: Dhr. S. Verbakel
Ass. Scheidsrechters:  Dhr. D. van den Heuvel en Dhr. M. Schuijling