2 februari 2015  Moeizame maar uiterst prettige overwinning

Geplaatst op 2 februari 2015 • 2:50 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/JUMBO – D.O.S.K.O.  (0-0)  1-0. Blauw Geel trad op 1 februari aan tegen het uit West Brabant afkomstige DOSKO. De ploeg uit Bergen op Zoom had afgelopen weekend thuis met 1-2 verloren van TOP. Blauw Geel zag het duel in Valkenswaard afgelast. Het was koud op het prins Willem Alexander sportpark, af en toe verscheen een waterig zonnetje en slechts 225 toeschouwers wilde deze ontmoeting zien. De eerdere ontmoeting leverde een 0-0 op.

Blauw Geel nam meteen wel het initiatief ondanks dat trainer Erwin v Breugel m.n. voorin weinig te kiezen had door het gemis van drie belangrijke krachten. Toch had er in de 5e minuut al gescoord moeten worden. Brian Peters was de man die zijn schot op de vuisten van de doelman zag belanden waarna de bal vervolgens over de achterlijn rolde. Uit de corner was er een klutsbal die gelukkig voor de DOSKO defensie viel waardoor de bal uit het strafschopgebied kon worden gewerkt. Daarna was het over met de kansen. Blauw Geel ontbeerde de kracht en het creatief vermogen om nog iets uit te richten maar speelde wel vooral op de helft van de tegenstander. Van DOSKO was totaal niets te zien en zo was het een draak van een eerste helft tussen een ploeg die wel wilde maar niet kon en een ploeg die niet eens wilde. Niet om aan te zien en het was hopen op een attractievere tweede bedrijf.

Ook nu weer was er binnen de eerste vijf minuten een grote kan te zien. Weer voor de gastheren. De bal wordt halverwege de helft van DOSKO herovert waarna Sander v Weert een puike voorzet in huis heeft op de naar de tweede paal bewegende Guus Peters. Helaas voor Guus en Blauw Geel gaat zijn inzet, hij nam de bal ineens uit de lucht, snoeihard maar rakelings over de lat. De doelman van DOSKO was kansloos geweest. DOSKO lijkt iets meer naar voren te willen voetballen en zowaar in de 55e minuut iets van dreiging. Een voorzet van de flank gaat echter aan iedereen voorbij. In de 62e minuut de derde opgelegde kans voor Blauw Geel. Vlak voor het doel is het Guus Peters die de bal maar half raakt waardoor de doelman gemakkelijk kon redden. In de rebound is de doelman kansloos op een inzet van Mustafa Guler maar is eer een verdediger die de bal voor de doellijn kan weg werken. Vaak valt dan een doelpunt aan de andere kant. Dit keer niet want op een DOSKO inzet is het Jeffrey Vendrig die met een geweldige strekking  de bal naar de zijkant kan werken. In de 78e minuut ziet iedereen een bal vanuit een vrije trap van Blauw Geel vanaf de zijkant het strafschopgebied worden ingebracht. De inmiddels ingevallen Nicky Scheepers kan zijn voet niet goed achter de bal kan krijgen en de doelman het rollertje kan oprapen. In de 82e minuut krijgt Blauw Geel opnieuw een vrije trap. Mustafa Guler en Giovanni Henskens melden zich bij de bal maar het is uiteindelijk de eerst die de trap gaat nemen. Mustafa weet de bal om de muur te plaatsen en daarmee de verlossende 1-0 te scoren. De DOSKO doelman stond als aan de grond genageld en kon de bal uit het net vissen. DOSKO gooit ineens de remmen los. Blauw Geel krijgt het nog even onnodig benauwd. In de 87e minuut moet het nog een corner weggeven. De bal wordt ingebracht en komt via via, veel te gemakkelijk overigens, bij een behoorlijk vrijstaande DOSKO speler die op zo’, 6 meter voor het doel kan aanleggen. Met een geweldige reflex voorkomt Jeffrey Vendrig een pijnlijke en onterechte gelijkmaker. Pfff, de blessuretijd duurt dan terecht wat langer maar er gebeurd gelukkig niks meer.

Blauw Geel wint een slechte wedstrijd. Blauw Geel bakte er weinig van, DOSKO bakte er zowaar nog minder van. Een wedstrijd die niet echt promotie was voor de hoofdklasse. Op basis van de kans verhouding is de winst overigens meer dan terecht. Slechte wedstrijden winnend afsluiten, in eigen huis, na een winterstop, is natuurlijk erg prettig. Drie belangrijke punten worden bijgeschreven en dat met de wetenschap dat de ziekenboeg m.n. van de aanvallers leeg begint te lopen. De achterstand op koploper Gemert is slechts drie punten!!!

Volgend weekend, mits de weergoden geen spelbreker worden, reist men af naar Oss voor het treffen met O.S.S.’ 20. De ploeg van trainer Maarten v Vugt verloor deze zondag met 2-1 in Breda van Baronie en zal de eerste punten na de winterstop allemaal in eigen huis willen houden. Wederom een belangrijke en zeker geen gemakkelijke wedstrijd!!!

Doel:  Jeffrey Vendrig,

Achterhoede:   Sten v Vessem, Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Sander v Weert,

Middenveld:  Mark Dobbelsteen,  Sofian El Kaddouri,  Mustafa Guler,

Voorhoede:  Murat Korkmaz(72e min. Ahmed Abdirizak) ,  Guus Peters (72e min. Nicky Scheepers),  Brian Peters (83e min. Bryan v Deursen)

Scheidsrechter: Dhr. S. van der Vrande

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Jongenotter en Dhr. J. Rutgers

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  36e min. Mark Dobbelsteen

D.O.S.K.O: 47e min. Thomas vd Spek,  71e min. Tom v Henne, 78e min. Jurgen Gijzen