12 september 2017  Een minuut bepaalt de winnaar

Geplaatst op 12 september 2017 • 15:04 • ClubnieuwsSenioren

E.V.V. – sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (1-0) 1-0. Na het verdienstelijke gelijkspel in eigen huis tegen Jong Vitesse reisde Blauw Geel zondagmiddag 10 september naar Midden Limburg, Echt om precies te zijn. Gastheer deze middag EVV met 1punt uit twee wedstrijden. Eenzelfde score als Blauw Geel. Voor EVV een tweede thuiswedstijd op rij en de vorige ging met 0-2 verloren tegen promovendus ADO’20 uit Heemskerk. Men was er dus alles aangelegen om de punten in eigen huis te houden. Blauw Geel wilde uiteraard ook punten toevoegen op het conto. Sten v Vessem is nog niet inzetbaar voor Trainer Niels v Casteren, Lucas Borato is inmiddels vrijgegeven vanuit Slowakije maar ging met Blauw Geel-2 op pad. Niels verwachte een ploeg vanuit een gesloten defensie loerend op de counter. Zaak dus om vooral ook in de omschakeling alert te zijn.

Blauw Geel zocht het initiatief en was dan ook als eerste dreigend. We schrijven de 5e minuut als een bal de diepte in gaat richting Joey Hellstern. De EVV doelman komt echter op tijd uit zijn doel en de bal gaat via hem in de kluts tegen Joey aan en komt terug het veld in waarna de Echtse defensie voor verdere wegwerking zorgt. Het wordt de achtste minuut en dat zal later de beslissende minuut blijken. Alexander Mols krijgt een prima kans om de score te openen maar zijn te slappe inzet wordt een prooi voor de EVV doelman. Nog in deze zelfde minuut komt EVV goed door op de rechterflank en wordt Erik v Loon er op snelheid uitgelopen. De voorzet is op maat en voor het doel kan Rick Polman de bal inkoppen: 1-0. Het wordt er qua kijkspel niet aantrekkelijker op. EVV start onmiddellijk met tijdtrekken en zakt massaal in, Blauw Geel ontbeert het aan snelheid en creativiteit. Het is wachten tot de 31e minuut voor enige oproer. Mark Dobbelsteen wordt op de rand van het strafschopgebied voor iedereen duidelijk met twee handen omvergeduwd maar scheidsrechter Akkerman die er met zijn neus bovenop stond wilde of durfde geen vrije trap te geven en liet onbegrijpelijk voor alles en iedereen uit Veghel doorspelen. In de 44e minuut geeft hij dan wel weer een vrijetrap voor de gastheren. Een afstandsschot wordt door Desley Schilders met zijn rug naar het schot geblokkeerd maar komt tegen zijn hand. Vanaf ongeveer22 meter volgt een vrijetrap maar de EVV’er schiet de al hoog voer het Blauw Geel doel. Een minuutje later nog een vrije trap voor EVV, nu vanaf de rechterflank, en deze verdwijnt voorbij de tweede paal over de achterlijn. In de blessuretijd dan nog een Blauw Geel aanval waarbij de EVV defensie ternauwernood de bal tot corner kan werken, de corner leverde vervolgens niets op. EVV gaat rusten met een 1-0 voorsprong.

Blauw Geel had de tweede helft een straffe wind in de rug en moest op zoek naar een doelpunt. In de 48e minuut denkt Blauw Geel een vrije trap te krijgen op de rand van het strafschopgebied als Joey Hellstern onreglementair tegen het kunstgras wordt gewerkt, maar ook nu geen fluitsignaal van scheidsrechter Akkerman. Weer een beslissing in het nadeel van Blauw Geel. Een minuutje later verovert Blauw Geel de bal en deze komt quasi aan de zijlijn op zo’n dertig meter van het doel bij Serkan Ordu. Hij schiet de bal op doel en boven de doelman komt de bal kei hard op de lat terecht. Trainer Niels van Casteren besluit in de 65e minuut tot zijn eerste wissel en brengt Danny Verbakel voor Sjaak Egmond. Vier minuten later weet Desley Schilders met een crosspass op maat Danny te vinden maar bij Danny komt de bal iets te ver voor hem zodat de EVV defensie de bal tot corner kan werken. Uit de corner kopt Danny de bal naast het doel. In de 77e minuut speelt Danny Verbakel de bal diep op Sander Egmond die de bal iets te ver voor zich uit speelt en hij lijkt door de EVV doelman ten val te worden gebracht waarna de bal gaat over de achterlijn. Blauw Geel brengt deze middag aanvallend duidelijk te weinig, is wat on-secuur maar werkt hard. In de 83e minuut zet Danny Verbakel nog een bal prima voor naar Joey Hellstern die de bal aflegt op Sam Strijbosch die in komt lopen maar helaas is de pass niet op maat. Drie minuten later gaat een inzet van Alexander Mols via een tegenstander op het dak van het doel en verder zal Blauw Geel niet komen.

De achtste minuut was het breekpunt. In plaats vanzelf te scoren valt het doelpunt aan de ander kant. Een vroege voorsprong en dat was precies wat EVV nodig had. Daarna was het loeren op de counter, fel spelen en tijdtrekken, voldoende voor de overwinning deze zondag. Blauw Geel bracht te weinig en dat zal beter moeten want het verschil tussen hoofdklasse en derde divisie is behoorlijk.

Volgende week is het kermis in Veghel en met enige regelmaat kwam men dan van een koude kermis thuis. Op kermiszondag ontvangt men in eigen huis HSC’21 uit Haaksbergen. Zij wonnen deze competitieronde in eigen huis de Twentse derby tegen Quick’20 uit Oldenzaal: 2-1. De eerste driepunter is daarmee binnen en zal ongetwijfeld naar meer smaken. Blauw Geel wil ongetwijfeld de smaak van een drie punten ook eens proeven en weet dat het daarvoor aan de bak zal moeten.

Ondanks de kermis en het duel in Eindhoven tussen PSV en Feyenoord is het te hopen dat er vele toeschouwers de weg naar het Prins Willem Alexander Sportpark zullen weten te vinden.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Martijn van Loon (79e min. Sam Strijbosch), Erik van Loon,

Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Serkan Ordu,

Voorhoede: Sjaak Egmond (65e min. Danny Verbakel), Joey Hellstern, Alexander Mols,

Scheidsrechter: Dhr. Akkerman