16 februari 2014  Minimale overwinning in Deurne

Geplaatst op 16 februari 2014 • 22:44 • ClubnieuwsSenioren

Deurne – Blauw Geel’ 38/Jumbo  0-1 (0-1)

Zondag 16 februari toog Blauw Geel naar De Peel. In Deurne was sv Deurne de gastheer. Beide ploegen wisten in de laatste competitieronde tot winst te komen. Deurne won in Nuenen met 1-2, Blauw Geel won in eigen huis met 5-1 van De Valk. Beide trainers konden om uiteenlopende redenen niet beschikken over spelers. Deurne Trainer Klaas Wels moest Bart Zanders missen vanwege een 10 wedstrijden schorsing die deze week werd uitgesproken, Blauw Geel trainer Erwin v Breugel werd geconfronteerd met het plotselinge vertrek van Enis Genc.

Blauw Geel opende eigenlijk zoals vertrouwd met het spel naar zich toe trekkend. In de 5e minuut deed het de eigen aanhang al opveren. Uit een vrije trap ging de bal echter rakelings voorlangs het doel bij de Deurnese sluitpost en was er een verdediger die de bal net op tijd over de achterlijn kon werken. Even daarna wordt een doelpunt van Blauw Geel, Gerke vd Akker, niet toegekend omdat hij de doelman te veel hinderde. In de 13e minuut wordt wederom een doelpunt niet toegekend maar dit maal aan de gastheren. Na een vrije trap komt de bal bij de tweede paal bij aanvoerder en laatste man Wim Verbeek. Hij leunt te nadrukkelijk op een veghelse verdediger. Bij beide beslissingen waren er geen protesten. In de 17e minuut is het Brian Peters met een goede mogelijkheid maar zijn inzet in de korte hoek wordt door de Deurnese doelman goed tot corner gebokst. In de 28e minuut is er een diepe bal op de beweeglijke Emiel vd Sanden. Een Deurnese verdediger probeert hem ui alle macht met handen en voeten letterlijk af te stoppen. Emiel blijft heel sportief op de been en met een laatste krachtsinspanning kan hij de bal nog op doel krijgen maar de doelman grabbelt de bal in zijn handen. Een strafschop had hier niet misstaan. In de 35e minuut een opmerkelijk foutje in de defensie van Deurne en Danny Verbakel krijgt de bal op een presenteer blaadje. Helaas gaat zijn inzet vanuit kansrijke positie langs het doel. Zes minuten later is het wel raak. Sander v Weert neemt een vrije trap. Murat Korkmaz kan de bal goed doorkoppen op de op snelheid liggende Danny Verbakel. Hij laat deze kans niet onbenut en oog in oog met de doelman rond hij doeltreffend af: 0-1. Deze stand is ook de ruststand en die is zeker niet onverdiend.

Na de rust twee ongewijzigde teams. Wel een feller Deurne dat ook probeert het spel meer te maken. Logisch ook want met de ruststand hebben ze niks en ze zullen moeten om puntgewin te halen. In de 52e minuut is er nog een grote kans voor Blauw Geel. Murat Korkmaz speelt e bal prima af op Danny Verbakel. Hij snijd naar binnen en komt in een goede schietpositie. Helaas richt hij te hoog en gaat de bal over de lat achter. In de 61e minuut krijgt Deurne een grote kans. Murat Korkmaz glijd uit binnen het zestienmetergebied als hij mee moet verdedigen. Daardoor krijgt een Deurne speler een prima vrije schiet kans. Gelukkig voor Blauw Geel gaat de inzet rakelings langs. Deurne krijgt meer en meer balbezit. Gevaarlijk wordt het echter nauwelijks. In de 69e minuut is er nog een dreigende actie als een speler randje buitenspel door mag. Hij moet te ver naar buiten uitwijken en kan de bal uiteindelijk vanaf de achterlijn niet meer bij een medespeler krijgen. Door de magere voorsprong, het feit dat Deurne meer en meer lijkt aan te dringen en het uitblijven van goed uitgevoerde counters van Blauw Geel blijft het nog billen knijpen voor Blauw Geel en haar aanhang. De grip op het middenveld was weg en dat zorgde ook voor onrust. Desalniettemin sleept Blauw Geel een overwinning naar het eindsignaal. Een minimale overwinning maar wel de vierde op een rij in Deurne.

Blauw Geel was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. In de tweede helft een evenwichtiger beeld ook omdat Deurne realiseerde dat het met de stand niets op schoot. Een gelijkspel had het spelbeeld beter weer gegeven alhoewel dat qua kansenverhouding de overwinning als verdiend mag worden genoemd. Blauw Geel blijft in het spoor van koploper Gemert. De koploper die naast periode twee greep door de formidabele winst van nummer drie op de ranglijst OJC. Zij blijven met een 7-0 overwinning op Baronie in het spoor van Blauw Geel. Volgende week vervolgt Blauw Geel de competitie met een thuiswedstrijd tegen Bekkerveld. De ploeg uit Heerlen won deze zondag met 0-2 van De Valk en is van de laatste plaats af. In Heerlen kwam Blauw Geel niet verder dan een 0-0.  Zaak om deze ploeg niet te onderschatten want zij willen kosten wat kost nog een paar plaatsen stijgen……

Mannen proficiat met de winst, SUCCES volgende week!!!!!

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Murat Korkmaz,  Guus Peters,  Mustafa Guler (92e min. Sten v Vessem),
Voorhoede:  Danny Verbakel,  Emiel vd Sanden,  Brian Peters (83e min. Camiel v Doorn),

Scheidsrechter: Dhr. P. Peters
Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Geurts en Dhr. M. Foolen

Kaarten:  Geel:

sv Deurne:  73e min. Wim Verbeek