3 december 2017  MAGERE AFSPIEGELING VAN KANS EN KRACHTSVERHOUDINGEN

Geplaatst op 3 december 2017 • 23:06 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’38/JUMBO – gsv Be Quick 1887  (1-0)  2-0. Zondag 3 december: competitieronde 14 in de derde divisie. Blauw Geel mag in eigen huis The Good Old, Be Quick 1887, ontvangen. Beide clubs speelde al eens eerder tegen elkaar in het kader van promotiewedstrijden voor de toenmalige TOP klasse. Inmiddels acteren beide dus op dat niveau, Be Quick inmiddels al enkele jaren. Vandaag een duel tussen de nummer 10 en de nummer 14. Be Quick boekte de laatste overwinning op 7 oktober uit bij het Oldenzaalse Quick’20 en moest in de volgende wedstrijden daarna veel nederlagen incasseren waarbij het menigmaal 4 doelpunten om de oren kreeg. Twee weken geleden kon men in Utrecht Hercules op 0-0 houden en vorig weekend verloor men op zaterdagavond in eigen huis met 1-2 van HBS. Punten zijn dus meer dan welkom voor de Groningers. Blauw Geel doet het beter en verloor voor het laatst, helaas wel in een thuiswedstrijd, van De Meern: 1-3. Vorig weekend won men in Oostzaan met 0-1 bij OFC. Zaak om nu thuis deze overwinning meer waarde te geven door te winnen. Trainer Niels v Casteren kende voor aanvang van dit duel weinig personele problemen. De langdurig geblesseerden zijn algemeen bekend en alleen Danny Verbakel kent momenteel wat lichamelijke ongemakken, hopelijk van korte duur. Sjaak Egmond zat weer op de bank. De basis opstelling was daarmee identiek aan die van de gewonnen wedstrijd bij OFC. Leuk detail bij dit duel: geen mannelijke assistenten voor de scheidsrechter maar twee dames. Het arbitrale trio wat overigens het duel prima leidde.

Blauw Geel trapte af en het opende furieus. Al in de 2e minuut een geweldige kans als Sander Egmond de bal afgeeft naar de flank op Sten van Vessem. De voorzet van Sten komt bij Alexander Mols die na controle van de bal inschiet. Voor de doellijn moet een Be Quick speler redding brengen om een vroege achterstand te voorkomen. De rebound van Mustafa Guler gaat vervolgens hoog over. Daarna goed en snel druk zetten zorgde een minuutje later ervoor dat de bal terecht komt bij Serkan Ordu. Hij schiet van afstand maar die inzet gaat net naast het doel. In de 4e minuut de eerste dreiging van de Groningers maar de alerte Brahim Zaari is op tijd uit zijn doel. In de 10e minuut helpt Desley Schilders de gasten nog even mee als hij een voorzet met het hoofd ongelukkig verlengd i.p.v. weg te koppen. Daan Driever krijgt de bal in zijn voeten maar oog in oog met Brahim Zaari schiet hij de bal huizen hoog over. Blauw Geel bepaald het gebeuren en krijgt in de 13e minuut de voorsprong. Sander Egmond staat vogeltje vrij op de rand van het strafschopgebied en schiet de bal bekeken en beheerst in de linkerbovenhoek: 1-0. Twee minuten later moet de Be Quick defensie Joey Hellstern afstoppen middels een overtreding om hem niet al te gevaarlijk te laten worden. Alexander Mols neemt plaats achter de bal en schiet die vervolgens laag in de korte benedenhoek. De doelman van be Quick voorkomt met een goede duik een doelpunt waarna de corner voor Blauw Geel niets meer oplevert. In de 17e minuut trekt Alexander Mols goed door en komt de bal via de doelman bij Serkan Ordu terecht. Zijn inzet wordt tot corner verwerkt. In de 21e minuut een aanval van Be Quick waarbij de aanvaller een vorozet kan geven vanaf de achterlijn maar de bal komt in de voeten van Desley Schilders die voor opruiming zorgt. Het spel speelt zich dan hoofdzakelijk af op de helft van Be Quick en het is wachten tot de 32e minuut voor iets vermeldenswaardig. Een diepe bal op Sander Egmond die vervolgens goed afgeeft binnen het strafschopgebied richting Alexander Mols. Helaas komt hij net een stap te kort maar komt de bal voor de voeten van Joey Hellstern. Hij aarzelt gaan moment en schiet op doel maar recht in de handen van de doelman. Blauw Geel door en laat aanval op aanval zien, soms hele vlotte en mooie, maar vergeet zich zelf te belonen. Zo ook weer in de 35e minuut waarin eigenlijk bijna alles goed gaat maar nu de laatste pass op Serkan Ordu net niet secuur genoeg is waardoor hij alleen voor het doel was kunnen komen. In de 37e minuut stuur Alexander Mols met een simpele maar effectieve beweging zijn tegenstander het bos in. Hij had daarna zelf kunnen afronden maar legt nu de val breed op de inkomende Sten v Vessem. Sten schiet helaas de bal millimeters naast de verkeerde kant van de paal. In de 41e minuut een goede voorzet van Edwin Huibers. Bij de tweede paal kopt Serkan Ordu vanaf de achterlijn de bal goed terug waarna Joey Hellstern kan uithalen. Helaas voor hem en Blauw Geel jaagt hij de bal over het doel. Dit was al we de 3e of 4e 100% kan voor de gastheren. In de 43e minuut dan nog een kans voor de gasten als Blauw Geel even verzaakt adequaat in te grijpen op zowel het middenveld als in de defensie maar het is gelukkig aanvoerder Mark Dobbelsteen die in allerlaatste moment de bal kan wegwerken zodat de uitkomende Brahim Zaari niet meer in actie hoeft te komen. Blauw Geel en Be Quick gaan rusten met slechts een schamele 1-0 voorsprong voor de Veghelaren.

Trainer Kevin Waalderbos grijpt in de rust in en vervangt Rick Heim voor de pas 19 jarige Duane Tjen-A-Kwoei. Hij gaat als linksback spelen. Vooralsnog heeft de defensieve wissel weinig effect want in de 47e minuut kan Alexander Mols in alleen gang op de doelman af. Net als tegen HBS twee weken geleden weet hij de bal niet voor bij de doelman te krijgen maar schiet hij op de voet. In de 53e minuut weer vlot combinatie spel op het middenveld, Mustafa Guler naar Mark Dobbelsteen en verder via Joey Hellstern naar de flank op Serkan Ordu maar helaas is zijn afronding een afzwaaier. Een minuutje later een kansje voor de gasten maar uit de corner wordt de inzet hoog voer geschoten. In de 59e minuut komt de bal via Mark Dobbelsteen bij Sander Egmond terecht maar blijft een afronding uit. Twee minuten later een goede pass op Joey Hellstern die vervolgens hard uithaalt maar de Be Quick doelman heeft een prachtige redding in huis zodat er slechts een corner rest. Uit de corner komt de bal als rebound voor de voeten van Alexander Mols en wederom heeft de Be Quick doelman een pracht redding in huis op de inzet van Alexander. In de 70e minuut haalt Serkan Ordu uit maar de bal beland op de vuisten van de Groningse doelman. Drie minuten later loopt een wederom goed opgezette aanval dood op het buitenspel van Joey. De dan allang niet meer onverdiende twee nul volgt dan eindelijk twee minuten later. Serkan Ordu kopt een bal goed door op Alexander Mols. Hij legt de bal goed breed op de ander flank naar Sander Egmond die de bal buitenkantje voet eerst controleert om daarna koelbloedig de bal in de korte bovenhoek te schieten af: 2-0. Direct na de aftap, 76e minuut, even concentratiegebrek bij Blauw Geel. Sten v Vessem staat wat te ver naar voren en Erik van Loon dacht misschien aan buitenspel, feit is dat Rick Wiersma op doelman Brahim Zaari af kan en de bal door de benen van de doelman schieten. Gelukkig voor Blauw Geel gaat de bal vervolgens via de buitenkant van de paal over de achterlijn. Een snelle aansluitingstreffer had zomaar voor een billen knijpend laatste kwartiertje kunnen zorgen. In de 81e minuut een voorzet van de ingevallen Duane Tjen-A-Kwoei die bereikt tussen Erik van Loon en Sten van Vessem zijn teamgenoot Arnoud van Bentum. Hij neemt de bal prima aan maar schiet gelukkig ook niet met scherp en de inzet gaat naast. Blauw Geel was soms wat te slordig en gelukkig is Be Quick ook niet erg zorgvuldig na de 2-0 anders waren de vele gemiste kansen wel erg duur komen te staan. In de 89e minuut is Brahim Zaari alert genoeg op een te diep gespeelde bal van Be Quick. In de slotminuut is het nog een kans voor Joey Hellstern maar vanuit de corner weet hij vlak voor de doellijn niet trefzeker te worden en de inzet gaat langs.

Blauw Geel speelde een hele goede wedstrijd. Men zette vroeg druk en Be Quick had het daar heel moeilijk mee. De gasten kwamen amper in het stuk voor. Blauw Geel had zeker 7 a 8 100% kansen in dit duel en dan is de opbrengst wel mager. Een mager afspiegeling dus van de kans en krachtsverhouding, een duel van de gemiste kansen door Blauw Geel. Het is eigenlijk het enigste waar iedereen en ook Trainer Niels van Casteren nog een aanmerking over kan maken. Er lijkt weldegelijk een stijgende lijn in het spel te zitten van de ploeg. Komend weekend een duel in Den Haag tegen HV&CV Quick dat vorig seizoen via de nacompetitie als nummer twee uit dezelfde hoofdklasse van Blauw Geel wist te promoveren. Ze presteren dit seizoen heel erg goed en staan op de derde plaats. Dit weekend was er dan wel een zeperd van jewelste, 7-1 nederlaag in Arnhem tegen jong Vitesse, maar alle overige uitslagen staan. Vorig seizoen leed Blauw Geel op sportpark Nieuw Hanenburg een 3-0 nederlaag. De Hagenezen zullen ongetwijfeld uit zijn op eerherstel ten koste van Blauw Geel, eens kijken of Blauw Geel kan stunten en punten mag bijschrijven na afloop van deze interessante ontmoeting.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Erik van Loon, Sten v Vessem

Middenveld: Serkan Ordu, Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler (60e min. Danny Verbakel),

Voorhoede: Alexander Mols, Joey Hellstern (90e min. Tresor Shema),

Scheidsrechter: Dhr. Y. Horst uit Eindhoven

Ass. Scheidsrechters: Mevr. F. Hoogendijk en Mevr. B. Bussem – Scheffers

sv Blauw Geel’ 38: 63e min. Joey Hellstern