9 april 2017  Lastige klip, makkelijk genomen

Geplaatst op 9 april 2017 • 20:13 • ClubnieuwsSenioren

vv Gestel – sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (0-2) 0-5 . Zaterdagavond 8 april en Blauw Geel moest naar Eindhoven voor het duel met vv Gestel. Het thuissterke Gestel verloor deze competitie slechts 1 keer eerder thuis maar dat was dan ook voor een goede. Het Haagse Quick won twee weken geleden met liefst 0-8. De thuisclub wilde uiteraard niet nog een (klinkende) nederlaag lijden en als het even kan de koploper pootje lichten. Vorig seizoen leed Blauw Geel er nog een 2-1 nederlaag. Eerder in de huidige competitie had Blauw Geel in eigen huis , in twee delen, met 3-1 kunnen winnen. Trainer Niels v Casteren kon alleen geen beroep doen op Mustafa Guler en heeft verder een complete selectie ter beschikking. Veel aanhang uit Veghel in Eindhoven en een heuse “fanclub” voor Joey Hellstern waren aanwezig.

DE VOORBEREIDING

Het duel kwam wat aarzelend op gang op het kleine hoofdveld. De gastheren waren beweeglijk en deelde speldenprikken uit, Blauw Geel had het initiatief. In de 8e minuut het eerste noemenswaardige gevaar voor een van de doelen. Een vrije trap voor Blauw Geel. Mark Dobbelsteen tikt de bal op Danny Verbakel die op doel schiet. Via de muur gaat de bal richting de tweede paal waar de Gestelse defensie een corner moet weg geven. De grootste kans is drie minuten later voor de gastheren. Op een diepe bal moet Brahim Zaari met gevaar voor lijf en lede uitkomen en doet dat natuurlijk perfect. De bal komt wel voor de voeten van een andere aanvaller maar die moet eerst te ver naar de zijkant uitwijken om nog gevaarlijk te worden. In de 14e minuut een goede pass op Sander Egmond die ook weer goed afgeeft maar ook ziet dat Alexander Mols net iets te veel tijd nodig heeft voor of een uithaal of de bal onder controle te krijgen. In de 17e minuut is Joey Hellstern dicht bij een doelpunt na een steekbal van Alexander Mols. Helaas wordt zijn inzet geblokt tot corner. In de 25e minuut wordt een te korte terugspeelbal door Sander Egmond onderschept en hij legt de bal prima terug op de inkomende Danny Verbakel. Helaas kan Danny’s inzet bij de tweede paal niet door Alexander Mols worden binnen getikt. Een minuutje later doorademen voor Blauw Geel als de spits van Gestel de bal net niet goed genoeg kan meenemen en Brahim Zaari in een kluwe aan spelers de bal kan oprapen. In de 30e minuut wordt de ban gebroken. Een prima uitgevoerde aanval van Blauw Geel via het hart van de Gestelse defensie met snelle combinaties. Mark Dobbelsteen op Joey Hellstern die de bal prima terug bezorgt waarna Mark Dobbelsteen koelbloedig kan afronden: 0-1. Negen minuten later valt het tweede doelpunt. Tikkie Takkie voetbal in hoog tempo speelt wederom de defensie van Gestel uit elkaar en Alexander Mols rond vanaf de zestien meter prima af: 0-2. Blauw Geel op rozen!!! En een prima ruststand.

Vlak na rust een botsing tussen Brahim Zaari en de spits van Gestel. Even een gevaarlijke situatie maar de Veghelse doelman heerst in zijn gebied. In de 53e minuut is het Joey Hellstern die prima doorzet en in balbezit komt. Hij bereid goed voor, geeft prima mee aan Danny Verbakel maar helaas komt hij in een te scherpe hoek zodat de doelman in de korte hoek de bal kan keren. Een minuutje later valt de 0-3. Een echte Mols. Alexander Krijgt veel ruimte en rond daarna snoeihard af in de verre hoek. Gestel heeft geen verweer meer en de enigste zorg is niet nog meer doelpunten tegen te krijgen. In de 58e minuut heeft men dat geluk. Blauw Geel neemt de bal prima over op he halfveld, Alexander speelt naar Danny Verbakel die naar de flank gaat en voorzet. Bij de tweede paal is het Alexander Mols die naast schiet. In de 64e minuut een afstandsschot van Stefano Verburg die niet met een maar met twee handen wordt gekeerd, iedereen zag het behalve de scheidsrechter van dienst en Blauw Geel wordt een duidelijke penalty onthouden en misschien had de leidsman wel medelijden met de gastheren. In de 67e minuut de mooiste assist van de avond. Brahim Zaari trapt niet alleen ver maar ook nog eens doelgericht uit, Danny Verbakel ligt op snelheid en rond de pass perfect af: 0-4. Trainer Niels van Casteren weet dat de buit binnen is en slaat aan het wisselen. Toch valt er nog een vijfde goal voor de Veghelse aanhang die graag een doelpunt per euro entree wilde zien van de spelers…. In de 82e minuut is het een vrije trap van Desley Schilders die op de paal beland maar Gestel krijgt de bal maar niet weg en het is vervolgens Danny Verbakel die tekent voor Blauw Geel’s vijfde treffer net langs de binnen kant van de paal: 0-5. Blauw Geel omzeilt een lastige klip en kan nu afwachten wat achtervolger Quick de komende twee duels kan behalen. Vanavond weer een Blauw Geel als van voor de winterstop met soms weergaloze aanvallen en idem doelpunten. De ploeg lijkt net op tijd uit de dip voor de laatste vier nog zware duels.

Komende week, Pasen, speelt men op Paasmaandag tegen tweedeklasser De Ster uit Stein voor een plaats in de halve finale van de districtsbeker. Het zou toch ook mooi zijn om eens de districtsbeker finale te mogen halen en eventueel dan te winnen!! Het is zeker een prijs voor de erelijst. De week daarna de KRAKER in deze hoofdklasse B als uit onze Hofstad HV en CV Quick op bezoek komt. Uit werd er met 3-0 verloren. Zaak om iets recht te zetten en hopelijk veel publiek op de tribunes want je zou ook zomaar eens al het kampioenschap kunnen pakken!!!l

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans, Desley Schilders, Erik van Loon, Sten v Vessem,

Middenveld: Sander Egmond, Stefano Verburg (69e min. Emiel vd Sanden), Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Joey Hellstern, Alexander Mols (74e min. Rolf vd Boogaard), Danny Verbakel.