8 mei 2017  Laatste thuisduel eindigt in gelijkspel

Geplaatst op 8 mei 2017 • 14:24 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’38/JUMBO — RKSV Nuenen (2-3) 4-4. Wedstrijden zonder belangen kunnen of heel leuk zijn of oersaai. In dit geval zouden er veel doelpunten te zien zijn, maar was het toch een saai duel met name omdat het natuurlijk aan iedere vorm van spanning ontbrak. Blauw Geel ontving voor het laatste thuisduel Nuenen waar eerder in het seizoen nog een spannend en sensationeel duel mee werd uitgevochten in Nuenen (2-2). Trainer Niels van Casteren wil natuurlijk met zijn manschappen wel in een ritme blijven met het oog op de bekerfinale. Blessures en gele kaarten kan men dan ook niet meer gebruiken dus dat men met een handrem erop speelt is ook niet onlogisch. Michiel Merks mocht onder de lat plaatsnemen, Martijn van Loon en Emiel v.d. Sanden op de bank en Joey Hellstern had een plaatsje gevonden op de tribune.

Geklungel in de Nuenen defensie in de 6e minuut zorgde ervoor dat Alexander Mols een kansje kreeg. Zijn inzet ging helaas voor het doel langs. Een minuut later was het wel raak en weer zag Nuenen er niet al te scherp uit. Danny Verbakel kon daardoor de score openen: 1-0. Acht minuten later valt de gelijkmaker. Niet kort genoeg verdedigen bij Yevghenny Marcelli door de Blauw Geel defensie is er de oorzaak van dat de snelle aanvaller ervan door kan. Hij komt het strafschopgebied binnen en schiet de bal onder Michiel Merks door in het doel: 1-1. In de 20e minuut een prima Blauw Geel aanval maar Mustafa Guler kan niet doeltreffen afronden in de tegenaanval is het wederom de snelle Yevghenny Marcelli, die vanaf de flank het strafschopgebied kan binnen stormen om vervolgens weer doeltreffend af te ronden: 1-2. Een minuutje later moet de Nuenense doelman al grabbelend een voorzet van Ymanuel Hurkmans verwerken en was er niemand van Blauw Geel alert genoeg. In de 29e minuut kan Micheil Merks in eerste instantie redding brengen op een inzet van Nuenen. Bij de rebound is hij geslagen maar Jamey Raas kopt de bal tegen de onderkant van de lat en die bal stuit voor de doellijn weer op. Blauw Geel heeft de mazzel en een grotere achterstand blijft dus achterwege. In de 31e minuut wordt Sander Egmond prima aangespeeld in het hart van de Nuenense defensie en komt vervolgens oog in oog met de doelman. Helaas komt hij niet tot score. Twee minuten later is het wel raak. Alexander Mols was op de rechterflank de diepte ingestuurd en zet prima voor zodat het voor Sander Egmond een koud kunstje was om de bal tegen het net te tikken: 2-2. In de 43e minuut een overtreding volgens scheidsrechter Kapel daar waar Ymanuel Hurkmans overduidelijk de bal speelde. Een vrije trap met gevolgen. Het is aanvoerder Max Verkuijl die de inzet bij de tweede paal kan binnen koppen: 2-3. Dat zou ook meteen de ruststand worden.

Het eerste doelpunt na de rust was in de 51e minuut. Nuenen breidt de voorsprong verder uit. Het is Jamey Raas die een counter met een perfect schot in de bovenhoek afrond: 2-4. Blauw Geel moet nu ruggengraat tonen om het seizoen in eigen huis niet met een nederlaag af te sluiten. In de 56e minuut een mooie aanval van de gastheren waarbij de rebound alleen een corner oplevert. Erik van Loon zet vervolgens de bal op Sten v Vessem die de bal prima stil legt voor Sander Egmond. Zijn inzet is echter te hoog en gaat dus over. In de 64e minuut weer een inzet van Blauw Geel hoog voer. Ditmaal van Danny Verbakel nadat hij goed door het hart van de Nuenense defensie was gekomen. Toch komt er de aansluitingstreffer. In de 67e minuut is het Alexander Mols die op de rand van het strafschopgebied wordt aangespeeld, met een mooie actie zich wegdraait bij twee verdedigers en laag in de benedenhoek afrond: 3-4. Zou een nederlaag kunnen worden voorkomen?? Tijd is er nog voldoende en Nuenen komt er minder vaak uit als voor de rust. Toch is het wachten tot de 81e minuut alvorens weer iets vermeldingswaardig gebeurd. Een mooi opgezette aanval van Blauw Geel waarbij in de eindfase Sander Egmond de bal passt op Danny Verbakel maar de Nuenense doelman goed uitkomt en mede daardoor een treffer kan voorkomen. Twee minuten later een mooie actie van Danny Verbakel maar Alexander Mols kan het net niet vinden. In de 89e minuut ontsnapt Blauw Geel aan een grotere achterstand en daar mee aan een thuisnederlaag. Het is Desley Schilders die zich met gevaar voor lijf en lede voor de inzet gooit. De 90e minuut staat net op het scorebord als Blauw Geel een corner krijgt daar waar een Nuenense verdediger hands maakt in het strafschopgebied en een penalty op zijn plaats was geweest. Nuenen kan de bal wegwerken maar die komt uiteindelijk op zo’n 25 meter voor het doel voor de voeten van Mark Dobbelsteen. Die neemt het risico om de bal ineens op de slof te nemen en die verdwijnt tot vreugde van alles en iedereen van Blauw Geel laag in de benedenhoek buiten bereik van de Nuenense doelman: 4-4.

Het duel eindigt in een 4-4 stand. Veel doelpunten en soms ook hele fraaie. Toch was het niet spannend en soms zelfs saai. Blauw Geel miste soms ook wat scherpte en dat zal in de bekerfinale weer wel aanwezig moeten zijn. Maar niemand twijfelt daaraan dat de technische staf en spelers er dan weer zullen staan.

Volgende week nog een duel zonder belangen, in ieder geval voor Blauw Geel. Natuurlijk wil men dan ook blessurevrij en kaarten vrij blijven en de gastheren, IFC, moeten misschien nog wel aan de bak mede ook omdat zij dit weekend met liefst 4-0 verloren in Heerlerheide bij Groene Ster. Zeven ploegen komen namelijk nog in aanmerking voor rechtstreekse degradatie en nacompetitie om klasse behoud waaronder dus IFC uit Henrdik Ido Ambacht.