13 maart 2015  Kwartfinale bereikt

Geplaatst op 13 maart 2015 • 14:07 • ClubnieuwsSenioren

N.W.C. – Blauw Geel’38/JUMBO (2-4) 2-4. Op donderdagavond 12 maart moest Blauw Geel een uitwedstrijd spelen voor de districtsbeker. Een duel in de achtste finales tegen eersteklasser NWC uit Asten. De thuisploeg week uit naar het stadion van Helmond Sport vanwege het ontbreken van voldoende licht op het eigen sportpark. De ploeg van Trainer Henri v Alebeek staat laatste in de eersteklasse maar lijkt sinds de winterstop toch beter te draaien. Het haalde zeven de elf punten maar lijkt degradatie niet te kunnen afwenden. Het bereikte deze ronde door in de vorige ronde RKMSV uit Meijel met 2-4 te verslaan. Het had in de voorgaande ronden louter lager spelende clubs ontmoet. De trainer moest nogal wat mensen missen voor dit duel. Trainer Erwin v Breugel kon geen beroep doen op de geschorste Mustafa Guler en Sofian El Kaddouri. Rinse Wiekema nam plaats op de bank. Hij stelde op het middenveld Rolf vd Bogaart op met Guus Peters en voorin Emiel vd Sanden.

Blauw Geel begon furieus en liet duidelijk de intentie zien om de volgende ronde te bereiken. In de 3e minuut was er een prima afstandsschot van Guus Peters dat helaas over de lat ging. In de 8e minuut was het al raak. Brian Peters zette de bal prima voor op Rolf vd Bogaart en die ronde prima af: 0-1. Blauw Geel ging door en in de 17e minuut ontkwam NWC nog ter nauwer nood aan een tweede tegentreffer. Brian Peters was op snelheid weg maar zag zijn inzet via een NWC speler rakelings voor het doel langs gaan. In de 24e minuut valt dan toch de 0-2. Rolf vd Boogaart werkt hard en houd daarmee de bal net voor de achterlijn binnen het strafschopgebied nog binnen en kan de bal ook nog net bezorgen bij Brian Peters die vervolgens goed afrond. Twee minuten later volgt een vrije trap voor NWC en de complete Blauw Geel defensie ziet er niet erg goed uit. NWC krijgt een paar schietkansen omdat de bal wordt gemist en niet wordt weggewerkt waardoor de 1-2 voor NWC een feit is. In de 28e minuut wordt de marge echter al weer twee. Prima gecombineerd wordt er als uiteindelijk Rolf vd Boogaart weer wordt aangespeeld en hij zijn inzet via een NWC verdediger van richting ziet veranderen. De Astense doelman daarmee op het verkeerde been staat en het dus 1-3 wordt. In de 35e minuut volgt de vierde Veghelse treffer. Een diepe bal op Brian Peters lijkt te diep en de NWC doelman is dan ook eerder bij de bal. De bal heeft echter nog een stuit en hij mist de bal volkomen waardoor Brian Peters alsnog de bal in het lege doel kan tikken: 1-4. In de 39e minuut volgt het mooiste doelpunt, wat achteraf zal blijken omdat het ook meteen het laatste van de wedstrijd is. Dat doelpunt komt op naam van NWC en betekent de 2-4. In de 43e minuut nog een hachelijke situatie voor het doel van Blauw Geel. Sander v Weert krijgt een flinke duw in de rug in zijn eigen strafschopgebied en speelt daarmee toch wel onbedoeld de bal terug op doelman Sander Maas. Deze twijfelt maar pakt de bal op zo’n zes meter voor zijn doel op. Scheidsrechter Bechay ziet er een terugspeelbal in en geeft NWC een vrije trap. De vrije trap beland in de muur en ook de rebounds treffen geen doel waarbij NWC nadrukkelijk claimt dat er nog een handsbal zou zijn geweest. Dat werd niet geconstateerd en zo wordt met een 2-4 stand de rust bereikt.

Een tweede helft volgt maar met een beduidend minder attractieve wedstrijd. De ploegen houden elkaar nu in evenwicht en er valt nauwelijks nog iets te genieten. Een opmerkelijke situatie doet zich nog voor. In de 65e minuut voorkomt Sten v Vessem met een sliding een voorzet. NWC appelleert weer voor een penalty vanwege hands. De grensrechter vlagt niet maar de scheidsrechter die Sten op zijn rug keek fluit wel en besluit tot een penalty. Het is doelman Sander Maas die de situatie meester blijkt want hij bokst de bal prachtig uit het doel naar de zijkant. Hij voorkomt daarmee een aansluitingstreffer en misschien nog wel een heftig restant van de wedstrijd. Blauw Geel komt dus niet meer in de problemen, weet zelf ook niets meer uit te richten, en wint op basis van een goede eerste helft verdiend met 2-4.

De volgende ronde wordt een hele belangrijke. Winst zou namelijk betekenen dat men voor het eerst in de geschiedenis van de club het “Grote” KNVB bekertoernooi voor het seizoen 2015-2016 zou bereiken. Een mooie uitdaging dus, voor dat duel maar dus ook eventueel al voor volgend seizoen met een mooie startpremie van de KNVB. Dat duel is een thuiswedstrijd en wel tegen Gemert. Ook zij zullen dat toernooi willen behalen dus een spannende wedstrijd lijkt gegarandeerd.

Zondag ook een belangrijke wedstrijd maar dan gewoon voor de competitie. Winst houd men in de race voor de tweede periode en ook voor de titel. Het zal zeker niet gemakkelijk worden in Valkenswaard waar De Valk vecht voor de laatste kansen om een plaats in de nacompetitie voor klassebehoud te bereiken. Mannen SUCCES!!

Doel:  Sander Maas

Achterhoede:  Sten v Vessem (86e min. Coen v Zutven),  Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Sander v Weert,

Middenveld:  Rolf vd Bogaart,  Guus Peters,  Murat Korkmaz,

Voorhoede:  Danny Verbakel (70e min. Ahmed Abdirizak),  Emiel vd Sanden (50e min. Nicky Scheepers), Brian Peters,

Scheidsrechter: Dhr. P. Bechay

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. J. Weigergangs en Dhr. M. Moerkerk