10 november 2013  Koploper af, eerste nederlaag een feit

Geplaatst op 10 november 2013 • 22:05 • ClubnieuwsSenioren

Gemert – Blauw Geel’38/Jumbo 1-0  (1-0)

Zaterdagavond stond op sportpark Molenbroek in Gemert de topper uit de negende speelronde op het programma. Verrassende koploper Blauw Geel was te gast bij nummer 2 Gemert. Verschil twee punten omdat Blauw Geel reeds zes duels had gewonnen en twee had gelijk gespeeld en Gemert er vijf had gewonnen en drie had gelijk gespeeld. Trainer Erwin v Breugel had twee mutaties t.o.v. de vorige speelronde. Mustafa Guler moest hij noodgedwongen vervangen vanwege een blessure, zijn plaats werd ingenomen door de van een blessure herstelde Murat Korkmaz, Danny Verbakel keerde terug in de basis ten koste van Brian Peters. Blauw Geel leek zichzelf niet en dat was al vrij snel duidelijk. Gemert bepaalde het spelgebeuren en Blauw Geel liep terug uit. De eerste kans van de wedstrijd was wel voor Blauw Geel. In de 10e minuut stoomde Enis Genc op en speelde de bal op het juiste moment naar de flank op Danny Verbakel. Deze had een prima uithaal in huis maar doelman v Ommeren van Gemert had ook een prima redding in huis. De eerste grote kans voor de gastheren was vier minuten later te bewonderen. Doelman Martijn v Strien bokste de bal echter prima tot corner. In de 21e minuut krijgt Gemert een uitgelezen kans op de voorsprong. Geknoei van de Blauw Geel defensie ging daar aan vooraf maar gelukkig kan Jasper Lalisang de voorzet met zijn hoofd slechts schampen en gaat de inzet langs de voor Gemert verkeerde kant van de paal. Gemert blijft de toon zetten maar kan de Blauw Geel defensie nauwelijks verontrusten. Tot de 45e minuut. Bij Blauw Geel is de organisatie zoek als men in de veronderstelling is dat een overtreding en daarna een ingooi voor Blauw Geel wordt gegeven. Gemert profiteert optimaal en het is uiteindelijk Jens Leijten die vrijwel ongestoord kan opstomen en afdrukken en dat doet hij goed: 1-0. Gemert gaat met een verdiende voorsprong de rust in. Het was toon aangevend en Blauw Geel deed te weinig.

In de rust grijpt Trainer Erwin v Breugel in. Hij laat Murat Korkmaz in de kleedkamer achter en in zijn plaats komt Sten v Vessem. De keiharde werker die in het verleden bij Blauw Geel ook altijd te bewonderen was als middenvelder en met een longinhoud van jewelste moest voor meer controle zorgen op het middenveld. Hij zou overigens glansrijk slagen in die rol. Blauw Geel kon mede hierdoor wat meer en beter naar voren voetballen zonder dat het in eerste instantie gevaarlijk zou worden. Maar het dominante spel van Gemert was weg. Het duel was meer spannend, mede door de stand, dan attractief. In de 76e minuut, Rinse Wiekema was al gewisslet voor Brian Peters, een kansje voor Blauw Geel. Helaas gaat de inzet van Enis Genc voorlangs. In de 80e minuut een diepe bal vanuit de Blauw Geel defensie op Emiel vd Sanden. Hij stond zeer zeker niet in buitenspel maar door een vlagsignaal van de grensrechter wordt hij terug gefloten. Helaas en onterecht want hij had anders zeker alleen op Sven v Ommeren afgegaan. Vijf minuten later een prima aanval van Blauw Geel waarbij Sten v Vessem ogenschijnlijk duidelijk door de gemertse doelman wordt neergelegd binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Peters wuift het weg en moet binnen enkele seconden alweer een beslissing nemen over penalty of niet. Emiel vd Sanden wordt overduidelijk binnen de lijnen op zijn hakken getrapt nog voor hij een voorzet kan geven en ook nu vind de leidsman het niets!!?? In de 89e minuut een goede uitbraak van Gemert maar doelman Martijn v Strien kan met zijn vingertoppen de harde schuiver uit de benedenhoek tikken waardoor Gemert nog wel een corner krijgt.

Scheidsrechter Peters laat daarna nog even doorspelen, terecht, want er was veel onophoud vanwege overtredingen en blessures. Met name de Gemert spelers gingen vaak met veel theater tegen de grond waarbij zij de tegenstander overduidelijk een kaart wilde aansmeren. Ze konden allemaal dan ook weer gewoon  verder, soms zelfs zonder hulp. Scheidsrechter Peters was vanavond zeker niet neutraal. De gehele wedstrijd floot hij licht in het voordeel van de Gastheren en er waren dus twee situaties, binnen 30 seconde waarbij hij cruciale beslissingen nam in het nadeel van Blauw Geel.

Het moge overigens wel duidelijk zijn dat op basis van zeker de eerste helft Gemert niet onverdiend heeft gewonnen. Blauw Geel bracht te weinig en leek zichzelf niet. Een gelijkspel had tot de mogelijkheden gehoord. Deze testcase heeft men niet tot een goed einde weten te brengen maar men zal er zeker van geleerd hebben. Jammer maar ook niet meer dan dat. Een nederlaag was er toch wel een keer van gekomen. De ploeg presteert ondanks deze nederlaag gewoon fantastisch en zal zeker volgende week thuis tegen Groene Ster de draad van punten pakken weer willen opnemen.

Doel:  Martijn v Strien,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,  Middenveld:  Murat Korkmaz (46e min. Sten v Vessem),  Guus Peters,  Enis Genc,
Voorhoede:   Danny Verbakel,   Rinse Wiekema ( 61e min. Briana Peters),  Emiel vd Sanden,

Scheidsrechter: Dhr. P. Peters

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Weigergangs en Dhr. W. vd Oetelaar

Kaarten:  Geel:

Vv Gemert:  29e min. Jasper Lalisang,  60e min. Benjamin Bahtiri,

sv Blauw Geel’ 38:  31e min. Gerke vd Akker,  75e min. Guus Peters,  80e min. Emiel vd Sanden, 85e min. Erik v Loon,