17 april 2017  Halve finale districtsbeker bereikt.

Geplaatst op 17 april 2017 • 20:32 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – RKSV De Ster (2-0) 7-0. Tweede Paasdag: kwart finale districtsbeker een thuisduel tegen tweedeklasser De Ster uit Stein. Dat het duel leeft bij de Steinse voetbalclub moge duidelijk zijn want met twee bussen waren ze afgereisd naar Veghel, hopend op een stuntje. En waarom ook niet. In voorgaande rondes werd eersteklasser Bekkerveld en in de laatste ronde eersteklasser HVCH uit Heesch, zelfs met 4-0, eruit geknikkerd. Dat Blauw Geel het serieus nam was ook duidelijk toen de opstelling bekend werd. In voorgaande rondes waren er wel eens wisselingen ten gunste van normaliter reservespelers, nu was alleen doelman Brahum Zaari vervangen voor Michiel Merks. Wel een wijziging in de opstelling: Erik van Loon schoof naar de linksbackpositie, Sten v Vessem naar het middenveld en martijn van Loon terug in het hart van de defensie. Trainer Niels v Casteren kon Mustafa Guler weer op de bank verwelkom en met het oog op het restant van de competitie en beker rondes een prettige waarneming.

De Ster mocht aftrappen van scheidsrechter van Daal. Binnen de twee minuten was er al een mogelijkheid voor Blauw Geel maar het vizier was te hoog afgesteld bij Alexander Mols. In de 3e minuut een kop kans voor De Ster. Uit de corner wordt de bal over gekopt. In de 4e minuut wordt een vrije tap van Blauw Geel bij de eerste paal door een verdediger tot corner gekopt terwijl drie minuten later Michiel Merks handelend moet optreden bij een gevaarlijke voorzet van De Ster. In de 10e minuut komt een doelpunt al dichter bij maar de inzet van Danny Verbakel gaat nu nog in het zijnet. Elf minuten later wordt een voorzet van Danny Verbakel bij de eerste paal in paniek tot corner gekopt, omdat de Steinse doelman geen aanwijzingen gaf, dat hij de bal zo zou kunnen pakken. Blauw Geel speelt in deze fase erg slordig en in een te laag tempo. Het helpt de gasten aan meer zelfvertrouwen en als in de 25e minuut Ymanuel Hurkmans een te korte terugspeelbal geeft en Desley Schilders er ook maar amper aankomt komt doelman Michiel Merks geheel onnodig in de problemen en loopt het bijna fataal af. Een minuutje later moeten Michiel Merks en zijn defensie alle zeilen bijzetten om een bal tot corner te verwerken. Een wake Up call die net op tijd komt. Maar toch een corner met gevolgen. Martijn van Loon verwekt de corner van De Ster en bezorgt de bal bij Danny Verbakel. Danny stuurt de bal langs de zijlijn naar de op snelheid liggende Alexander Mols. Hij moet in het strafschopgebied nog een sliding ontwijken als hij naar binnen snijd maar kan dan hard en beheerst in de verre hoek afronden: 1-0. Twee minuten later stuit een inzet van Danny Verbakel op de vuisten van de doelman. Dan even wat minder flitsend en is het wachten tot de 37e minuut. Sten v Vessem bezorgt de bal bij Sander Egmond. Sander lobt de bal over de uitkomende doelman, maar helaas ook langs het doel. In de 38e minuut valt dan de 2-0. Mark Dobbelsteen wordt in het strafschopgebied aangespeeld door Sander Egmond. Hij draait goed weg bij zijn tegenstander en rond koelbloedig af. In de 45e minuut wordt Danny Verbakel in de diepte aangespeeld, hij snijd goed naar binnen maar rond af op de paal.

Aftrap tweede helft, corner: doelpunt. Joey Hellstern demonstreert zijn sprongkracht en kopt tussen spelers en doelman door:3-0. Duel gespeeld, vraag is hoe hoog de score zal oplopen? Kansen volgen in de 53e minuut, inzet Alexander Mols voorlangs en in de 55e minuut als Danny Verbakel goed snel druk zet op d rand van het strafschopgebied, de bal bezorgt bij Joey Hellstern maar die schiet rakelings over de kruising. In de 58e minuut een gevaarlijk uitbraak van De Ster maar zonder doelpunt. In de 59e minuut is het Sander Egmond die tekent voor de 4-0. Na een prima snelle combinatie op de rand van het zestienmetergebied omspeelt hij zelf nog een speler en rond af hoog in het dak van het doel. Trainer Nils van Casteren begint met wisselen niet alleen gezien de stand maar zeker ook met het oog op volgend weekend. Het spelbeeld verandert er niet door. In de 64e minuut een slordigheidje bij doelman Michiel Merks, Met een correcte sliding hersteld hij het ten koste van een corner maar in ieder geval geen tegendoelpunt. In de 66e minuut wordt en voorzet van De Ster in buitenspelpositie net langs het doel gewerkt. Het is inmiddels de 69e minuut als Danny Verbakel een prima actie in huis heeft bij de achterlijn. Hij zet vervolgens voor op Alexander Mols bij de tweede paal maar de doelman van De Ster heeft zijn voet goed in de korte hoek en voorkomt Alexander’s tweede doelpunt. In de 72e minuut misschien wel het mooiste doelpunt. Sander Egmond stuurt Danny Verbakel naar de achterlijn en quasi vanaf die achterlijn weet Danny de bal tussen de doelman en de paal te krijgen in het doel: 5-0. In de 74e minuut is het Joey Hellstern die zijn tweede binnen kopt, uit een corner weer met geweldige sprongkracht: 6-0. In de 77e minuut scoort hij zijn derde en Blauw Geel’s zevende. Ditmaal schiet hij de bal strak langs de binnen kant van de paal: 7-0. De ingevallen Tresor Shema heeft in de 87e minuut nog wel een mooi hoogstandje in huis maar helaas is de afronding van minder kaliber en gaat de bal hoog over het doel. Blauw Geel wint stands gewijs met 7-0 van tweedeklasser De Ster. De hoogste bekeruitslag van dit seizoen. Het haalt daarmee niet alleen de halve finale maar en passant ook een ticket voor het KNVB bekertoernooi van volgend seizoen. Ook een mooie opsteker voor het duel van volgend weekend, de Kraker tegen nummer twee van de ranglijst Quick.

De volgende ronde van de Districtsbeker speelt men tegen klasse genoot en titelverdediger vv Chevremont dat dan thuisrecht heeft. Het won namelijk vandaag (1-4) van de reserves van Deurne. Men krijgt in ieder geval de kans om de finale van de Districtsbeker te halen maar dan moet het wel de Kerkraadse formatie verslaan, die ondanks het degradatie gevaar in de competitie ongetwijfeld de beker willen verdedigen door thuis van Blauw Geel te winnen. Een interessante ontmoeting kan dat worden zeker ook gezien de eerdere ontmoeting tussen beide in Kerkrade. De ander halve finale wordt gespeeld tussen eersteklasser ZSV Zeilberg en vv Gemert voor een plek in de finale die dan gespeeld zal worden in Panningen.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans (75e min. Tresor Shema), Desley Schilders, Martijn van Loon (60e min. Mustafa Guler), Erik van Loon,

Middenveld: Sander Egmond, Sten v Vessem, Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Joey Hellstern, Alexander Mols (70e min. Emiel vd Sanden), Danny Verbakel.

Scheidsrechter: Dhr. C van Daal

Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Versteegh en Dhr. J. Fleerakkers