28 mei 2012  Half dozijn doelpunten is Nuenen te machtig

Geplaatst op 28 mei 2012 • 20:15 • ClubnieuwsSenioren

Maandag 28 Mei, Nederland baat op deze tweede Pinksterdag in een brandende zon. Zo ook dus het Veghelse Prins Willem-Alexander Sportpark waar het duel voor een plaats in de volgende nacompetitieronde tussen Blauw Geel en Nuenen plaats vind. Ondanks de hitte zijn toch zo’n 700 toeschouwers aanwezig, onder hen o.a. Erwin Koeman (Koeman’s zoon Len speelt bij Nuenen) en Harrie Blokhuis, hopend op een aantrekkelijk duel. Nuenen moest winnen om nog een ronde verder te mogen, Blauw Geel had aan een gelijkspel voldoende.

Blauw Geel mag de aftrap verrichten maar al snel is duidelijk dat de spelers veel last hebben van de warmte of zijn het toch zenuwen….. Een terug speelbal wordt door doelman Sander Maas pardoes in de voeten van een Nuenen speler geschoven, gelukkig zonder verdere gevolgen. In de 6e minuut is het diezelfde Sander Maas die met een reflex Nuenen van het openingsdoelpunt afhoud. Een voorzet van Nuenens linkerflank werd nl bij de tweede paal hard op doel gekopt. Sander bokste de bal terug het veld in. Twee minuten later had de Nuenense doelman een reflex nodig om zijn doel schoon te houden. Ook nu was het een kopbal maar dan vanuit een vrije trap. De bal ging over de lat en Blauw Geel restte slechts een corner. In de 13e minuut zien de toeschouwers de eerste mooie, snelle en goed uitgevoerde aanval. Een aanval van Blauw Geel waarbij Enis Genc aan de basis staat. Hij speelt de bal breed op Mehmet Dingil die de bal meteen doorgeeft de diepte in op Enis. Hij trekt door naar de achterlijn om vervolgens voor te zetten. Bij de eerste paal tikt Alexander Mols de bal tussen de benen van de doelman door in het doel: 1-0. In de 21e minuut nog een klein kansje voor Blauw Geel maar Alexander Mols wacht te lang waardoor de doelman kan redden. In de 25e minuut ontstaat een gevaarlijke situatie recht voor het doel bij Blauw Geel op de rand van het strafschopgebied. Mehmet Dingil  had met een sliding de bal weggewerkt maar nam en passant een Nuenen speler mee. Scheidsrechter Witlox floot een Nuenen dacht al aan een penalty maar Dhr. Witlox legde de bal er buiten. De vrije trap caramboleerde via en Blauw Geler over de achterlijn en de daarop volgende corner werd na een scrimmage door Nuenen over de achterlijn gewerkt. Nuenen krijgt in de 43e minuut nog een kansje maar de inzetten zijn te slap om Sander Maas te verontrusten. In de 44e minuut een opmerkelijke gebeurtenis. De Blauw Geel defensie staat slecht opgesteld en Nuenen stuurt een bal over hun rechterflank de diepte in. Een Nuenen speler lijkt alleen op het doel  af te kunnen maar Doelman Sander Maas is ver uit zijn doel en uit het strafschopgebied als hij de bal wil koppen en de speler raakt. Een fluitsignaal volgt en de Blauw Geel aanhang denkt al aan een rode kaart voor Sander. De grensrechter staat echter (ook) met zijn vlag in de lucht en geeft aan voor Blauw Geel. Blauw Geel krijgt een vrije trap en niet geheel duidelijk is vanwaar deze beslissing……Bij Nuenen wil men dan ook verhaal halen bij grens- en scheidsrechter. Kort daarna is het rust.

Blauw Geel keert zonder wijzigingen terug uit de kleedkamers. Francois Gesthuizen heeft dan ook geen enkele reden om te wisselen. In de 46e minuut loopt Murat Korkmaz tegen een snel gegeven gele kaart aan maar hij zal zich verder nog zeer positief laten gelden. In de 54e minuut gebeurd dat voor de eerste keer. Murat krijgt recht voor het doel de bal aangespeeld van de naar binnen getrokken Enis Genc. Murat besluit tot een schot en de bal vliegt binnen: 2-0. Eerlijkheidshalve moet wel worden vermeld dat de Nuenense doelman er niet al te best uit zag bij zijn optreden. Binnen vier minuten gaat het duel op slot, als dat bij de 2-0 al niet was. Mustafa Guler komt van de rechterflank het strafschopgebied binnen als hij de doelman te ver voor zijn doel ziet staan. Hij heeft een bijna perfecte lob in huis, bijna perfect want de bal komt via de lat terug het veld in alwaar Alexander Mols de bal gemakkelijk in het lege doel kan tikken: 3-0. De lob van Mustafa had beter verdient. In de 59e minuut wordt Nuenen nog harder afgestraft. Roy v Lokven soleert in of meer door het strafschopgebied als hij door de doelman wordt neergelegd. Scheidsrechter Witlox aarzelt geen moment en fluit voor een penalty. Roy gaat deze nemen en doet dat koelbloedig: 4-0. Bij deze stand begint Francois Gesthuizen te wisselen: in de 67e minuut wordt Mustafa Guler vervangen. In de 68e minuut laat Murat zijn klasse zien als hij van een meter of vijftig de doelman verrast. Deze staat nl ver voor zijn doel maar Murats inzet gaat feilloos over hem heen tegen de netten: 5-0. Nog voor de aftrap wordt Murat voor een publiekswissel vervangen en in zijn plaats komt Mounir Biyadat. Zeg maar Koud in het veld, evenals vorige week, drukt hij ook weer zijn stempel in dit duel. Hij tekent nl in de 70e minuut uit een rebound voor de 6-0 door de bal hard en hoog in de kruising te werken. In de 71e minuut Blauw Geel’s derde en laatste wissel: Enis Genc wordt vervangen door Nick vd Berk. De wedstrijd is allang gespeeld en Nuenen kan in de 75e minuut nog een ere treffer aantekenen: 6-1. Iets waar Francois Gesthuizen zich nog over kan ergeren, maar dat tekent zijn instelling. Voor het laatste fluitsignaal gebeurt er niet veel meer, Nuenen blijft voetballen en deelt nog wat spelde prikken uit, Blauw Geel gebruikt de ontstane ruimte slecht, maar Who cares???? Het arbitrale gespan ziet geen reden om extra tijd bij te trekken en het duel eindigt dan ook op tijd.

Blauw Geel boekt een op voorhand niet gedachte hoge overwinning daar waar een gelijkspel al voldoende was geweest. Ondanks het warme weer viel er veel te genieten voor de toeschouwers en was het nooit een saai duel. Het is ook duidelijk dat Blauw Geel sinds de winterstop is gegroeid, mede ook door een ander systeem, en ook door de komst, de terug keer, van Murat Korkmaz en Mustafa Guler. Twee ras echte Blauw Gelers die het team de juist aanvulling bezorgde. Complimenten echter voor het hele team en technische staf want samen hebben ze aan deze groei gewerkt. Wie weet dus heeft Blauw Geel wel degelijk iets te zoeken in de TOP-klasse, maar we moeten nu stap voor stap verder.

De volgende stap is dan ook de halve finale van de nacompetitie waarin in een tweeluik gespeeld gaat worden tegen de eerste ronde winnaar van de Hoofdklasse C:

Be Quick 1887 uit Haren/Groningen.

Donderdag 31 Mei speelt Blauw Geel in Groningen, Zondag 3 Juni speelt men thuis.

Als men weer zo’n team prestatie kan neer zetten als vandaag maakt men zeker een kans op de finale……

Mannen Proficiat met de grootse overwinning, de manier waarop was indrukwekkend, en succes voor het volgende duel.

Doel: Sander Maas,

Achterhoede: Mehmet DingilStephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Enis Genc (71e min. Nick vd Berk),  Mustafa Guler (67e min. Joost Janssen),  Murat Korkmaz (68e min. Mounir Biyadat),  Guus Peters,

Voorhoede:   Alexander Mols,  Roy v Lokven

Scheidsrechter: Dhr. R. Witlox uit Berlicum

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. G. van Kuijlenborg en Dhr. J. van Pommeren

Vierde Official: Dhr. K. Mandemakers

Kaarten:  Geel: