19 november 2017  HAAGSE MUUR BLIJFT GEDEELTELIJK OVEREIND

Geplaatst op 19 november 2017 • 18:41 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – H.B.S. Craeyenhout  (0-1) 1-1 . Zondag 19 november kreeg Blauw Geel bezoek uit Residentie stad Den Haag. Het chique HBS Craeyenhout kwam deze middag voor het eerst in de geschiedenis naar Veghel. De naaste buur van Quick heeft het lastig en bivakkeert op de17e plaats met 1 overwinning en 3 gelijke spelen. Slechts zeven keer wist men het vijandelijke doel te vinden maar daar staan ook slechts veertien tegentreffers tegenover. Winst zou vandaag dan ook zeer welkom zijn. Laatste competitieronde verloor men op eigenveld de burentwist met Quick met 1-3. Blauw Geel wist twee weken geleden in een prima wedstrijd met 1-1 gelijk te spelen in Cuijk bij JVC en liet goed voetbal zien. Met een overwinning zou men prima zaken kunnen doen. Buiten de lang geblesseerden Mark Westerlaken en Ymanuel Hurkmans kon trainer Niels v Casteren ook nog geen beroep doen op Edwin Huibers, Sjaak Egmond en is Sam Strijbosch inmiddels terug naar Helmond Sport. Serkan Ordu begon weer in de basis, niet op het middenveld maar op de rechtsachter positie. De kou en de intocht van Sinterklaas in de Veghelse haven waren ongetwijfeld van invloed op het magere toeschouwersaantal.

De wel aanwezige toeschouwers hoopten natuurlijk op een goed vervolg van het vertoonde spel in Cuijk zodat het laag geplaatste HBS aan de kant zou worden geschoven. Het waren echter de bezoekers die als eerste dreigend werden. In de 7e minuut was het Gino Mulder die vanaf de flank kon voorzetten. Jonathan Roeleveld had een vrije schietkans maar rakte de bal gelukkig voor Blauw Geel totaal verkeerd zodat Brahim Zaari de bal rustig kon oprapen. HBS zakte massaal in en Blauw Geel had het daar erg lastig mee ook omdat het in een veel te laag tempo en met te weinig druk naar voren speelde. In de 12e minuut een eerste gevaar namens Blauw Geel maar de hoge voorzet werd net voor Sten v Vessem weggetikt tot corner. Uit de corner komt de bal in een kluwen van spelers terecht en blijft voor de doellijn liggen waarna de HBS doelman het best bij de les is en de bal kan oprapen. In de 16e minuut een van de weinige snelle en geode aanvallen van de Blauw Gelen waarbij Sander Egmond de bal voorzet naar Joey Hellstern. Joey krijgt de bal niet onder controle maar Mark Dobbelsteen is in de buurt en kan schieten. Helaas gaat zijn inzet via de rug van een verdediger tot corner. Uit de corner wordt de bal bij de tweede paal goed door Erik van Loon ingekopt maar is er niemand om de bal vlak voor het doel te verwerken. In de 27e minuut is het Daley Sandel die kan opkomen en door Desley Schilders eigenlijk geen strobreed in de weg wordt gelegd. Gelukkig vo0r Blauw Geel komt Brahim Zaari op tijd uit zijn doel en valt de lob op het dak van het lege doel. In de 30e minuut een inzet van Serkan Ordu die in het zijnet beland nadat de voorzet van Joey Hellstern door een HBS verdediger al koppend bij hem werd bezorgt. In de 32e minuut is Joey Hellstern zijn tegenstander te snel af maar legt hij de bal net iets te breed vooruit voor Sander Egmond die nader vrije doorgang had gehad. Echter door de weifelende doelman komt Sander nog aan de bal maar lobt hij de bal over het doel. In de 39e minuut een vrije trap bij de zijlijn halverwege de helft van Blauw Geel voor HBS. De hoge voorzet wordt bijna door iedereen gemist maar de lange centrale verdediger, Steve van Kesteren, duikt nog net op voor Brahim Zaari en kopt de bal tegen het net: 0-1. Vlak voor de rust nog een kansje voor Blauw Geel maar de kopbal van Alexander Mols is te slap zodat de HBS doelman de bal kan pakken.

Blauw Geel zal uit een ander vaatje moeten tappen want de tegenstander Houdt Braef Stant, dat niet alleen, het houd ook (te) gemakkelijk stand. Het krijgt zelfs in de 46e minuut een kans om de score te verhogen ware het niet dat Daley Sandel de bal iets te ver voor zich uit speelt zodat Brahim Zaari als een duveltje uit het doosje redding kan brengen. Die zelfde Daley Sandel komt in de 52e minuut geheel vrij bij de tweede paal op een voorzet maar is nit bij machte het af te ronden en in tweede instantie schiet hij de bal in de handen van Brahim Zaari. Het morrende thuispubliek ziet een Blauw Geel dat nog steeds niet het tempo verhoogt en onnauwkeurig blijft spelen. Als in rond de 58e minuut even druk wordt gezet heeft HBS het ook gelijk veel lastiger. Helaas is een beslissende voorzet vanaf de achterlijn net niet nauwkeurig genoeg om voor een goede afrond mogelijkheid te zorgen en HBS komt met de schrik vrij. In de 63e minuut krijgt het op de counter loerende HBS de kans om het duel te beslissen maar (wederom) Daley Sandel weet oog in oog met Brahim Zaari de bal niet in het net te krijgen. De vingertoppen van Brahim voorkomen erger en HBS rest slechts een corner. In de 68e minuut heeft Mark Dobbelsteen een mooie steekbal in huis op Joey Hellstern die de bal direct voor het doel kopt. De HBS defensie wordt genoodzaakt een corner weg te geven. In de 76e minuut een snelle ingooi van Blauw Geel waarna Alexander Mols de bal bij de achterlijn bezorgt aan Danny Verbakel. Danny zet direct voor en de inkomende Sten v Vessem kopt de bal onhoudbaar voor de HBS doelman tegen het net: 1-1. Nog een kwartier te gaan en zou Blauw Geel nu kunnen doordrukken?? Het spelbeeld is nu nog meer dan voorheen op de helft van HBS maar ook he tempo blijft te laag en soms worden verkeerde keuzes gemaakt. Behalve in de 88e minuut. Een snelle combinatie waarbij e bal door Serkan Ordu wordt verovert, de bal snel gaat naar Sander Egmond die met een steekbal ervoor zorgt dat Alexander Mols alleen voor de doelman wordt gezet. Een toeschouwers veren al op maar ook net zo snel weer terug want Alexander Mols krijgt de bal niet voorbij de doelman. DE kans om alsnog drie punten in eigen huis te houden daar waar een gelijkspel waarschijnlijk op zijn plaats was en is.

Blauw Geel toonde wederom in een thuiswedstrijd geen goed spel. Het houd een punt over daar waar gezien de ranglijst van beide ploegen er eigenlijk drie in Veghel hadden moeten blijven. Natuurlijk had men te maken met een defensief ingestelde tegenstander, geef ze eens ongelijk, maar daar moet je ook van kunnen winnen. Vooral dan moet het tempo hoger in combinatie met strijdlust en hard werken, iets wat overigens niet kan worden ontzegd. Jammer maar in ieder geval 1 punt wordt bijgeschreven.

Volgende week weer een uitwedstrijd en ook gelijk een tegenstander van waarschijnlijk een ander kaliber: OFC uit Oostzaan is dan de gastheer. Zij speelde deze competitieronde met 2-2 gelijk in Echt bij EVV en staan op een 5e positie met vijf keer winst, vijf keer gelijk en slechts twee nederlagen. Een puntje mee uit Noord Holland zou de terugreis al prettiger kunnen maken…….

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Serkan Ordu, Desley Schilders, Erik van Loon, Sten v Vessem

Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler (60e min. Tresor Shema)

Voorhoede: Alexander Mols, Joey Hellstern, Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. T. Winkel

Ass. Scheidsrechters: Dhr. G. van Hout en Dhr. D. Kempinga

sv Blauw Geel’ 38: 70e min. Tresor Shema, 72e min. Sander Egmond, 80e min. Danny Verbakel