23 maart 2015  Grootste nederlaag van het seizoen aangemeten gekregen

Geplaatst op 23 maart 2015 • 0:42 • Senioren

Dongen – Blauw Geel’ 38/Jumbo (2-0) 3-0. Zondag 22 Maart moest Blauw Geel een tweede uitwedstrijd op rij spelen. Dit keer ging de reis naar midden-Brabant, Dongen, om precies te zijn. Niet echt een leuk vooruitzicht voor Blauw Geel om meerdere redenen. Sportpark De Biezen is nu niet echt een plaats van goede herinneringen en het kleine slechte veld is zeker ook niet een prettige bijkomstigheid. Trainer Erwin v Breugel kende in de achterhoede geen wijzigingen. Op het midden veld keerde Mustafa Guler terug van een schorsing. Mark Dobbelsteen zat wel weer op de bank en voorin is de keuze al beperkt en werd gestart met een logische opstelling.

Door: Antoine van der Cammen

Foto’s: Gerard Beekmans

Het duel wilde maar moeilijk op gang komen en beide ploegen gaven elkaar niet veel toe. In de 12e minuut wordt het duel open gebroken. Een uitbraak van Dongen gaart aan het doelpunt vooraf waarbij Sten v Vessem de bal in uiterste inspanning net naast het eigen doel kan werken. De corner die volgt zal fataal blijken. Doelman Jeffrey Vendrig ziet er zeker niet goed uit. Hij komt nl bij de hoge bal uit en moet die dan eigenlijk dus ook hebben maar hij mist. De achter hem inkomende Sander de Bont loopt min of meer per ongeluk de bal in het doel: 1-0. Een zure tegentreffer die uit het niets komt vallen en zeker voorkomen had kunnen worden. Het spel golft vervolgens op en neer zonder dat een ploeg de bovenliggende partij is of kansen weet te creëren. In de 38e minuut krijgt Blauw Geel de kans op een gelijkmaker. Brian Peters is eindelijk eens op snelheid bij de achterlijn aangekomen als hij prima terug legt op de vrijstaande Mustafa Guler. Helaas raakt laatst genoemde de bal niet lekker en ook nog eens schiet hij recht op de doelman zodat deze heel rustig en simpel de bal kan oppakken. In de 45e minuut volgt een penalty. Een inzet van Dongen gaat naar het hoofd van Sofian El Kaddouri, waarbij hij als reflex half weg draait en zijn armen richting zijn hoofd brengt. De bal komt daardoor niet op zin hoofd maar op zijn armen en scheidsrechter Hof is niet coulant. Penalty voor de gastheren. Paul v Zon weet daar wel raad mee: 2-0. Dat het nog voor de rust niet 3-0 wordt is te danken aan de onzuiverheid van Dongen zelf want vlak na de aftrap gaat een kopbal maar rakelings naast het Blauw Geel doel.

Na de thee is het een wedstrijd die meer lijkt op een oefenduel. Weinig hoogstaands en te genieten voor de toeschouwers. Dongen vind het uiteraard prima zo, Blauw Geel bakt er absoluut niets van. Dat de 3-0 nog valt is niet onlogische maar was ook absoluut weer niet nodig geweest. Mark Dobbelsteen probeert een afvallende bal te verwerken maar daar slaagt hij niet echt in. De snelle Dongen spelers pikken de bal op en zijn in een paar zetten bij en voorbij doelman Vendrig: 3-0.

Sportpark De Biezen zal voorlopig niet te boek komen te staan als een prettig sportpark voor Blauw Geel. Vandaag was het wel erg mager, eigenlijk slecht, wat Blauw Geel liet zien. Blauw Geel verloor vandaag niet van de slechte herinneringen en kan ook het slechte veld niet de schuld geven. Tegenstander Dongen was gewoon vele malen gretiger en feller. De zo stabiele achterhoede moest dit keer dus drie keer een treffer toelaten en dat is zeker niet iets wat men gewend is. Het midden veld werd met enige regelmaat overlopen en de voorhoede was in geen velde of wegen te bekennen. Een complete sof en daarmee kreeg het de voorlopig grootste nederlaag van dit seizoen aangemeten. Volgend weekend zal het zeker anders moeten om de op stoom lijkende Udenaren van zich af te houden en de eventuele titel kansen nog levend te houden. Deze wedstrijd heel, heel, snel vergeten. Motiveren voor de derby tegen UDI’ 19 zal niet nodig zijn en hopelijk zien we een gretiger en feller Blauw Geel want ben er van bewust dat de gasten dat zeker wel zullen zijn. UDI’19 won deze zondag met liefst 3-0 van Baronie en zal de zegereeks willen voortzetten. Daarbij zal het kracht putten uit revanche gevoelens voor de eerder dit seizoen geleden 1-2 nederlaag tegen Blauw Geel.

Opstelling sv Blauw Geel’ 38:

Doel:  Jeffrey Vendrig,

Achterhoede:   Sten v Vessem, Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Sander v Weert,

Middenveld:  Mustafa Guler,  Sofian El Kaddouri, Murat Korkmaz (77e min. Nicky Scheepers),

Voorhoede:  Danny Verbakel (62e min. Mark Dobbelsteen),  Rinse Wiekema,  Brian Peters  

Scheidsrechter: Dhr. M. Hof uit Deventer

Ass. Scheidsrechters:

Kaarten:  Geel:

Vv Dongen:  21e min Revy Rosalia

sv Blauw Geel’ 38: 23e min. Sten v Vessem,  45e min. Sofian El Kaddouri,  51e min. Gerke vd Akker,  71e min. Brian Peters

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2015  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO