1 februari 2016  Goede zaken en prima revanche

Geplaatst op 1 februari 2016 • 11:08 • Senioren

D.O.S.K.O. – sv Blauw Geel’38/JUMBO 0-3 (2-4). Zondag 31 januari reisde Blauw Geel af naar Bergen op Zoom. Gastheer op sportpark Meilust was DOSKO. De ploeg stond 8e met drie punten meer op het conto en had vorige week met 3-1 verloren van het ongenaakbare Dongen. Na de winst in eigen huis in ondertal op Gemert zou een overwinning welkom zijn en een goed vervolg. DOSKO is echter een stugge ploeg en vooral in eigen huis lastig te kloppen want men had thuis nog geen nederlaag geleden ondanks bezoek van Dongen, OSS’20 en Gemert. Eerder in het seizoen had Blauw Geel thuis met 0-2 verloren. Trainer Erwin v Breugel had een flink aantal wijziging in de basisopstelling. Gerke vd Akker en Freek Langermans ontbraken in de defensie vanwege schorsingen, Mustafa Guler was geblesseerd als middenvelder en Emiel vd Sanden ontbrak voor in de aanval. De 16e jarige Chamel Ramadan maakte zijn debuut in de basis opstelling op het middenveld en hij zou een verdienstelijke wedstrijd spelen.

Blauw Geel begon scherp op het kleine veld van DOSKO. In de 4e minuut werd dat al beloond wanneer Danny Verbakel op de flank op maat wordt bediend. Hij kan richting doel en ziet de doelman uitkomen waarna hij met een sublieme lob de bal bij de tweede paal doe binnen belanden: 0-1. Blauw Geel ging door en in de 8e minuut is het weer alle hens aan dek in de DOSKO defensie en kan een inzet van Rudy Pelhan nog net tot corner worden verwerkt. In de 18e minuut een vrije trap voor Blauw Geel maar de bal wordt door Rudy Pelhan net over de lat geschoten. Twee minuten later is Brian Peters met de punt van zijn schoen net iets eerder als de doelman maar die herstelt zich razend snel en verhinderd met een prima terugkeer Blauw Geel’s tweede treffer. In de 24e minuut pas de eerste serieuze test voor defensie en doelman van Blauw Geel. Een voorzet komt bij de tweede paal waar een DOSKO speler geheel vrij kan inkoppen maar Jeffrey Vendrig met een geweldige redding een treffer voorkomt. In de tegenaanval zijn Brian Peters en Murat Korkmaz iets te gehaast en onnauwkeurig want ook daar had meer ingezeten maar bleef een treffer dus uit. In de 27e minuut is de voor de wedstrijd gehuldigde Nick Schuurmans de ongelukkige namens DOSKO. Hij brengt Danny Verbakel in het strafschopgebied ten val, had al geel en krijgt niet alleen zijn tweede gele kaart maar ook een penalty tegen. Desley Schilders is de rust zelf en schiet beheerst de bal binnen: 0-2. De tien van DOSKO lijken rijp voor de slachtbank. In de 39e minuut is het Mark Dobbelsteen die als eindpunt van een mooie aanval met een mooie individuele actie in het hart van de DOSKO defensie zijn tegen speler het nakijken geeft waarna hij de bal beheerst voorbij de doelman schuift: 0-3. Dit is de ruststand.

DOSKO brengt twee verse krachten voor aanvang van de tweede helft, bij Blauw Geel is er geen reden tot wisselen. In de 54e minuut verhoogt Blauw Geel de score. Brian Peters schiet met buitenkantje voet de bal in de verre hoek binnen: 0-4. Blauw Geel heeft echter tegen de tien tegenstanders meer verweer dan voor de rust. De ploeg van trainer Sweres heeft ongetwijfeld een donderspeech gehad en is veel feller en speelt met meer beleving, of is het omdat er toch niets meer te verliezen is en Blauw Geel het verder wel gelooft. De wedstrijd kabelt voort en lijkt dood te bloeden. Tot de 74e minuut. Slordigheden helpen DOSKO overeind en in die 74e minuut volgt een eerste snelle en gevaarlijke aanval. De inzet gaat nu nog net naast het doel. Het had een wake-up call moeten zijn. Een minuutje later was het wel raak voor DOSKO. Sam vd Kreeke krijgt te veel ruimte en schiet in vrije positie onhoudbaar binnen: 1-4. Als weer een minuutje later de 2-4 valt, Joep Brosky schiet na een snelle aanval beheerst binnen, krijgt DOSKO zowaar even vleugels. In de 85e minuut vergeet Blauw Geel de trekker over te halen na een dreigende uitbraak. Het venijn zit dan nog in de staart. De irritaties bij sommige DOSKO spelers is hoog en Steven vd Spek krijgt na een domme actie zijn tweede gele kaart en in quasi dezelfde minuut is het Nuri Cakar die met een aanslag van achteren op Mark Dobbelsteen met direct rood kan vertrekken. Geheel onnodig in deze verder sportieve wedstrijd en de kaartenlast voor DOSKO kan de ploeg nog wel eens gaan opbreken in het vervolg van deze competitie.

Blauw Geel wint geheel verdiend met 2-4. Het maakte het zichzelf geheel onnodig nog lastig. Een zes punten wedstrijd wordt gewonnen want het achterhaalt met deze overwinning DOSKO. Een mooie revanche voor de eerder geleden thuis nederlaag. Belangrijker: Men doet goede zaken en geeft een goed vervolg aan de winst van vorig weekend. Nu eerst carnaval maar dan weer een heel belangrijke wedstrijd thuis tegen DESO. In Oss leed men eerder dit seizoen de grootste nederlaag tot nu toe van het seizoen en dus moet de 5-0 nederlaag worden weggepoetst met een overwinning en als het even kan een klinkende.

Doel: Jeffrey Vendrig,

Achterhoede: Sten v Vessem, Martijn v Loon, Desley Schilders, Stijn de Looijer (74e min. Furkan Guler),

Middenveld: Chamel Ramadan (80e min. Zijad Jusic), Mark Dobbelsteen, Murat Korkmaz

Voorhoede: Danny Verbakel, Brian Peters, Rudy Pelhan (84e min. Slobodan Pupovac)

Scheidsrechter: Dhr. N. Mourabit

Ass. Scheidsrechters: Dhr. A. Afalah en Dhr. N. Moussaouil

sv Blauw Geel’ 38: 79e min. Sten v Vessem