24 januari 2016  Goede start na winterstop

Geplaatst op 24 januari 2016 • 13:06 • Senioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – vv Gemert (0-0) 2-0. Op zaterdagavond 23 januari werd de competitie hervat. Blauw Geel moest voor een derby aantreden tegen Gemert. Na een paar dagen echt winter was het op deze dag best aardig weer en toch waren slechts 500 toeschouwers aanwezig op het Prins Willem Alexander Sportpark. Misschien was het de plaatsen op de ranglijst die mensen thuis hield of de aanloop naar carnaval met veel drukke programma’s. Wel waren er onder de toeschouwers aandachtige trainers zoals DESO trainer Niels van Casteren en vv Dongen trainer Ron Timmers. Gemert bezette een toch wat teleurstellende 6e plaats met 19 punten, Blauw Geel had zes pounten minder en stond op een “gevaarlijke” 11e plaats. Trainer Erwin v Breugel had een paar wijzigingen in de basisopstelling. Stefano Verburg was geblesseerd, Emiel v Sanden begon op de bank net als Murat Korkmaz. Rudy Pelhan, mark Dobbelsteen en Stijn de Looijer mochten starten.

Eerst dreiging deze avond kwam van de gasten maar uit de corner werd langs gekopt. Daarna zou Blauw Geel twee open kansen krijgen binnen het kwartier. In de 4e minuut was er een diepe bal op Danny Verbakel die meteen door verlengd op de snelle Brian Peters. Hij kan doelman van Ommeren omzeilen maar omzeilt ook het lege doel want zijn inzet gaat tot ontsteltenis van alles en iedereen van Blauw Geel   naast het doel. Acht minuten krijgt Brian weer een open kans ditmaal uit een strakke goede voorzet van Freek Langermans. Brian hoefde de bal maar te raken maar miste volkomen. De bal ging over de zijlijn. De twee ploegen hielde elkaar vervolgens in evenwicht. In de 34e minuut was Gemert weer gevaarlijk maar Jeffrey Vendrig kon de kopbal pakken en in de 40e minuut was hij alert op een inzet in de korte hoek en tikte hij de bal over de achterlijn tot corner. Een rust stand van 0-0 was het gevolg.

Mustafa Guler bleef na de rust in het kleedlokaal achter en zijn vervanger was Murat Kokrmaz. Al snel wist Blauw Geel een corner te krijgen, een corner met gevolgen want het was Gerke vd Akker die snoeihard de bal bij de tweede paal tegen het net joeg: 1-0. Een beter opsteker was er uiteraard niet. In de 49e minuut gaat een inzet van Freek Langermans recht in de handen van de Gemertse doelman naeen prima steekpass van Brian Peters. Gemert moet nu nog meer komen maar wordt nauwelijks gevaarlijk. In de 53e gaat een kopbal uit een vrije trap over het doel. In dezelfde minuut nog is Brian Peters op snelheid weg maar helaas is zijn eindpass niet op maar en kan Gemert tot corner werken. In de 56e minuut weer een corner voor Blauw Geel en ditmaal kopt Gerke vd Akker de bal, nu bij de eerste paal, maar helaas net over de kruising. In de 58e minuut is Freek Langermans zijn tegenstander even kwijt en op 18 meter voor het doel valt diezelfde tegenstander. Scheidsrechter Vries is resoluut en toont de rode kaart. Hij oordeelt waarschijnlijk het neerhalen van een doorgebroken speler en dat valt te begrijpen. Blauw Geel moet dus nog zeker een half uur verder met een man minder en vele scheidsrechterlijke beslissingen vielen al uit in het nadeel van Blauw geel en zouden in het vervolg ook vaak in het nadeel uit vallen voor Blauw Geel. Deze vrije trap van Gemert gaat overigens hoog over. In de 70e minuut een terechte gele kaart voor een onbesuisde actie van Stijn de Looijer, in de 79e minuut een kolderieke gele kaart voor de aan de zijlijn warm lopende Koen van Zutven??!! Gemert drukt na de rode kaart Blauw Geel nadrukkelijk terug zonder echt gevaarlijk te worden. Maar als de twee grote gemiste kansen van voor de rust nu maar niet gaan opbreken?? Het is zelfs Blauw Geel dat de grootste kans nog krijgt. In de 84e minuut snelt Brian Peters via de linkerflank het strafschopgebied binnen. Zwaar gehinderd kiest hij er voor om op de been te blijven maar een inzet kan hij niet meer afleveren. Wel trekt hij vanaf de achterlijn de bal nog prima voor op de goed mee opgelopen en geheel vrijstaande Emiel vd Sanden. Voor een quasi open doel schiet hij echter snoeihard en hoog over. Hij had de deur op slot kunnen, nee moeten, gooien…. In de 88e minuut voorkomt Jeffrey Vendrig met een geweldige reflex op een kopbal een tegentreffer. Het zou overigens een onterechte gelijkmaker zijn geweest gezien de kansenverhoudingen maar ja ook dat is voetbal. Gemert rest slechts een corner daar waar menigeen de bal al had geteld. In de blessuretijd valt uiteindelijk de verlossende tweede goal voor Blauw Geel. Een vooral slim maar ook snel genomen vrije trap van Murat Korkmaz mag van scheidrechter Vries door gaan. Murat speelde de bal op de vrijstaande Brian Peters die naar de achterlijn snelde en vanuit een heel scherpe hoek de bal toch in het doel deed belanden: 2-0.

Kort daarna fluit de leidsman af voor het einde ne boekt Blauw Geel een prima en zeker ook verdiende overwinning. Op basis van niet alleen het spel maar ook het aantal kansen kan dit gesteld worden. Een prima start dus na de winterstop. Het nadert de zwart witten uit Gemert nu op drie punten en kan deze zondag afwachten wat de concurrenten onderin doen, die moeten nog maar zien te winnen. Volgende week reist men af naar Bergen op Zoom als de weer goden het toelaten. Tegenstander is dan DOSKO. Daar is nog een appeltje mee te schillen want thuis werd met 0-2 verloren na een hele slechte wedstrijd. Revanche voor die slechte wedstrijd zou mooi zijn en zo kan men laten zien dat men veel beter kan.

Doel: Jeffrey Vendrig,

Achterhoede: Sten v Vessem, Martijn v Loon, Gerke vd Akker, Freek Langermans,

Middenveld: Stijn de Looijer, Mustafa Guler (46e min. Murat Korkmaz), Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Danny Verbakel, Brian Peters, Rudy Pelhan (58e min. Emiel vd Sanden)

Scheidsrechter: Dhr. J. Vries uit Bunde

Ass. Scheidsrechters: Dhr. M. Wagtmans en Dhr. R. Candel

sv Blauw Geel’ 38: 70e min. Stijn de Looijer, 79e Koen v Zutven

vv Gemert: 43e min. Ronny vd Elzen