6 februari 2015  Gezonde ambitie maakt groei en ontwikkeling mogelijk

Geplaatst op 6 februari 2015 • 22:46 • Senioren

Selectie zal andere opbouw gaan kennen en meer kansen bieden

Wat wil de club en wat doet de trainer?

Niet bij iedere vereniging erg duidelijk maar bij ‘ons’ BlauwGeel heeft het er alle schijn van dat er geen onduidelijkheden bestaan. Samen met hoofdtrainer Erwin van Breugel en bestuurslid technische zaken Frans Scheepers, blikken we kort terug op afgelopen jaar en daarnaast bespreken we de plannen voor het aankomend seizoen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie is hetgeen bevestigd wat al een tijdje in de lucht hing: onze hoofdtrainer Erwin heeft verlengd! Op dit moment heeft hij het enorm naar zijn zin, geniet hij de steun van de club en voelt hij zich bovenal een “Blauw-Geeler”. Een rustige man, die Erwin…. Weloverwogen kiest hij zijn woorden die passend zijn en steeds is er de onderbouwing die zijn gedachten en ideeën een bevestigend gevoel laten geven, zo bleek steeds weer in het gesprek.

Hij staat inmiddels zo’n 1,5 jaar aan het roer en is o.a. een autoriteit met zijn analytisch vermogen. Natuurlijk is er meer. Het technisch en tactisch vermogen van de man uit Waalwijk heeft BlauwGeel in een opwaartse lijn gebracht. Hierdoor mag de club zich nu een stabiele hoofdklasser noemen waarvan de tweede plaats in het afgelopen seizoen de bevestiging is. De club zette namelijk daarmee de beste prestatie in de clubgeschiedenis ooit neer. De club en de trainer/coach hebben inmiddels een mooi sportief beleid uitgewerkt, waarbij structurele verbeteringen zullen worden bereikt op prestatief gebied. Uiteraard is dit in het belang van de club maar met name voor de spelers. Juist de spelers die buiten de eerste en/of tweede selectie vallen, kunnen hun positie aanzienlijk verbeteren. Het gaat hierbij om de 12de, 13de en 14de man…

We kennen het vast allemaal….. De speler die kei hard werkt om deel uit te maken van de basiself maar helaas daarnet buiten valt. Dit kan liggen aan gebrek aan kwaliteit, vorm of wellicht motivatie. Deze groep jongens zijn belangrijk zij houden de basiself op scherp en springen bij wanneer een blessure, schorsing of speler uit vorm is. Deze gezonde onderlinge concurrentie moeten de spelers in toekomst naar hoger niveau brengen. Zo is de gedachte in het nieuwe beleid. Juist zij, krijgen méér en extra aandacht. “Het dichterbij brengen van juist deze groep jongens -zeg maar de spelers 12 t/m 22-  is van groot belang”, zo stelt trainer Erwin. “Door extra aandacht en uitgekiende begeleiding gaan we juist met deze groep nadrukkelijk aan de slag, waardoor zij natuurlijk meer kans hebben om door te dringen naar de ‘hoofdmacht’ van de club”, gaat hij verder.

Bestuurslid Frans Scheepers springt direct nuttig bij en zegt: “De jongen die er al bijna gebruikelijk bij zijn hebben we ook al het e.e.a uitgelegd maar zeker de groep die we hier bedoelen, geven we daarmee meer en betere kansen, wat ook het clubgevoel sterker zal maken”. Het spreekt voor zich dat we Erwin naar een voorbeeld vragen. “Het idee is vooral dat we deze genoemde groep vooral dichter bij de selectie willen brengen. Ze zitten er dan, zoals nu, niet af en toe bij, maar juist structureel wel bij. Dat geeft duidelijkheid voor beide kanten”.

Frans vult hierbij nog aan: ” Afgezien van natuurlijk je eigen trouwe leden/spelers, geeft dat jonge talenten uit de regio, die nu bijvoorbeeld eerste en tweede klas spelen, een prima mogelijkheid om voor hoofdklasser BlauwGeel te kiezen en zichzelf hier waar te maken”. Vervolgens zegt Erwin:”Van groot belang is dan ook dat we met deze groep goed communiceren. Keuzes worden dan niet alleen voor mij duidelijk, maar juist ook voor hen en dat geeft deze groep de rust die nodig om naar een hoger niveau te kunnen groeien. Het spreekt voor zich dat de juiste samenstelling nu nog niet gemaakt kan worden. Eerst maar eens dit seizoen verder met de juiste inzet afronden en dan uitzien naar het nieuwe”.

Weet je dan nog helemaal niets over de invulling hiervan, is een logische vraag.

Frans Scheepers antwoord hier op zegt:”We zijn nog maar net over de helft van het seizoen. De komende maanden zal duidelijk worden hoe de selectie er volgend seizoen uit komt te zien. Zoals de laatste jaren gebruikelijk is zal er worden ingezet op het in stand houden van de huidige selectie. Echter hebben we te maken met spelers die via Blauw Geel weer een stapje omhoog zullen maken. Vanuit de jeugd hebben we een aardig beeld van wat we aan talenten kunnen verwachten, daar waar nodig zal gericht naar versterking worden gekeken.

Frans en Erwin

Hoewel we weten dat het altijd een lastige is, stellen we toch de vraag nog even aan Erwin. ‘Vorig jaar tweede geworden dat schept verwachtingen. Hoe zie je dat dit jaar? Hoewel het lastig is wil ik graag weten of we er ‘voor gaan’!! “Zoals je zegt….lastig is dat en nagenoeg onmogelijk. Je bent van teveel afhankelijk om mijzelf daarop vast te pinnen. Het liefst word ik kampioen, dat spreekt voor zich maar blessures, schorsingen en meer wedstrijden spelen, speelt hierbij een belangrijke rol. Vergeet niet dat de verschillen erg klein zijn waardoor alles mogelijk is. Geloof me… Iedere keer gaan we in ieder geval voor de volle 100%”. Daar moet ik het maar mee doen voor deze keer. Feit is sowieso dat hoofdklasser BlauwGeel de minst gepasseerde verdediging heeft van alle 84! landelijke hoofdklassers (zat en zond) en dat is in ieder geval voor nu, een compliment waard voor de gehele groep!! Over ongeveer zes weken spreken we Frans en Erwin opnieuw en worden we bijgepraat met de nieuwste ontwikkeling! Tot dan!

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2015  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO