6 mei 2013  Gezamelijk opwaarts, eendrachtig sterk

Geplaatst op 6 mei 2013 • 8:18 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – GOES. 5-1 (3-0)

Zondag 5 mei, prachtig lenteweer en dus ook goed voetbalweer in Nederland. Voor Blauw Geel betekende deze dag een thuiswedstrijd tegen G.O.E.S. uit Goes. De gasten uit Zeeland moesten winnen om eventueel nog nacompetitie te kunnen ontlopen en bij wint van Brabantia kon men zelfs nog rechtstreeks degraderen. Blauw Geel moest winnen om minimaal sv Deurne voor te blijven zodat nacompetitie ontlopen kan worden. Eerder in het seizoen verloor Blauw Geel met 2-1 van GOES en dus was men gewaarschuwd. Trainer Francois Gesthuizen kon weer een beroep doen op aanvoerder Jeroen Minneboo die vorige wedstrijd een schorsing uit zat.

De gasten opende nog sterk en hadden in de vijfde minuut op voorsprong kunnen komen. Mustafa Guker verliest op de helft van GOES vrij simpel de bal waarna een snelle uitbraak volgt. Doelman Sander Maas heeft met een reflex echter een prima redding in huis op een inzet van GOES en voorkomt daarmee een vroege achterstand. Twee minuten later wordt er wel gescoord. Murat Korkmaz vind een gaatje en haalt uit en de toeschouwers zien de bal tegen de netten gaan: 1-0. Blauw Geel gaat door en zeven minuten later kan Wesley Meeuwsen tussen twee verdedigers draaien maar helaas gaat zijn inzet voorlangs. In de 18e minuut komt Blauw Geel op 2-0. Alexander Mols wordt aangespeeld binnen het strafschopgebied waarna hij zich van twee verdedigers kan ontdoen om vervolgens de bal hard en hoog in het dak van het doel te jagen. Het spel wordt er niet beter van en beide ploegen ogen met tijd en wijle loom en futloos. Toch neemt Blauw Geel nog verder afstand. In de 34e minuut kan Emiel vd Sanden met zijn harde werken een verkeerde pass op pikken omdat hij goed door jaagt. Vervolgens creëert hij voor zichzelf voldoende ruimte om te kunnen schieten en hij plaatst de bal dan ook in de benedenhoek: 3-0. Nog vlak voor de rust krijgt Blauw Geel een kansje voor verdere opvoering van de score. In de 44e minuut snijd Alexander Mols vanaf de linkerflank naar binnen en krijgt ruimte voor een schot maar zijn inzet gaat langs. Een comfortabele 3-0 voorsprong prijkt op het scorebord met der rust.

Trainer Gerard de Nooijer was ongetwijfeld niet tevreden met zijn ploeg en voor de aftrap van de tweede helft maakt hij gebruik van het wisselen van alle drie de mogelijkheden. Het zou geen effect sorteren. Blauw Geel had in de 48e minuut wederom een scoringskans. Alexander Mols komt wederom vanaf de linkerflank naar binnen. Hij krijgt daarna de kans om zelf te schieten of de bal te passen op de goed meegelopen en behoorlijk vrijstaande Wesley Meeuwsen. Hij kiest voor de pass maar deze is zo zacht, slap en dus slecht dat een verdediger van GOES er nog tussen kan zitten. Weg grote kans. In de 54e minuut wordt het dan toch 4-0. Emiel vd Sanden krijgt de bal via een kluts voor zijn voeten en haalt binnen de zestien meter uit. Een minuut later scoort hij zijn hattrick en Blauw Geel’s vijfde. Hij kreeg de bal ven de GOES defensie aangespeeld om vervolgens tussen twee verdedigers en de uitlopende keeper de bal met buitenkantje voet in het lege doel te schieten: 5-0. Het duel was gespeeld. GOES kon gewoonweg niet ondanks dat men het bleef proberen, Blauw Geel vond het klaarblijkelijk ook wel welletjes. In de 59e minuut een kansje voor de gasten maar de te slappe inzet kon worden gekeerd. Trainer Francois Gesthuizen slaat aan het wisselen en zijn eerste wissel had vandaag niet veel geluk. Mounir Biyadat trof in de 62e minuut het aluminium, op de kruising aan de onderkant van de lat,  boven de GOES doelman nadat hij goed was aangespeeld door Sten v Vessem. In de 71e minuut maakt GOES de eretreffer en is dat een doekje voor het bloeden: Lorenzo de Groot kreeg iets te veel ruimte voor een schot: 5-1. In de 87e minuut is het wederom Mounir Biyadat die het aluminium boven de GOES doelman raakt nadat hij zichzelf prima had vrijgespeeld.

Het bleef bij de 5-1 en daarmee behaalde Blauw Geel een prima overwinning binnen. Een nodige overwinning want de concurrentie onderin van m.n. Deurne en Dongen wisten beiden ook de broodnodige punten te pakken. Gezamenlijk maakte men nu toch een opwaartse beweging doordat men eendrachtig sterk speelde. Het is het motto van de gasten uit Goes, Blauw Geelde voerde het echter vandaag prima uit. Men gaf weinig tot niets weg en natuurlijk waren er een paar kleine schoonheidsfoutjes te ontdekken maar over het geheel genomen had een ieder een ruime voldoende.

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen. Daarvoor reist men naar Hoensbroek alwaar EHC de opponent zal zijn. De Hoensbroekers kregen vandaag ongenadig op de broek in Deurne: 6-0. Dat terwijl men nog in de race is voor een hoge klassering die mogelijk overname van de periodetitel van UNA kan betekenen waarna men in de nacompetitie voor de TOP-klasse terecht zou komen. Voor Blauw Geel is EHC in Hoensbroek altijd een zeer lastige tegenstander waar men zelden punten kan halen. Het wordt echter zaak om volgend weekend 1 punt te halen zodat men Deurne voor blijft en men gevrijwaard is van nacompetitie voor klassebehoud.

Mannen Proficiat met de Prima overwinning van vandaag en SUCCES tegen EHC.

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:  Coen van Beljouw (67e min. Desley Schilders),  Stephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,
Middenveld:  Murat Korkmaz (60e min. Mounir Biyadat),  Guus Peters,  Mustafa Guler,
Voorhoede:   Emiel vd Sanden,  Wesley Meeuwsen (76e min. Camiel v Doorn),  Alexander Mols,

Scheidsrechter: Dhr. K. Mandemakers

Ass. Scheidsrechters: Dhr. W. Zwagemaker en Dhr. T. Burlet

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen