5 mei 2014  Gemakkelijke overwinning in laatste thuiswedstrijd

Geplaatst op 5 mei 2014 • 6:14 • ClubnieuwsSenioren

Zondag 4 Mei trad Blauw Geel aan voor haar laatste reguliere competitiewedstrijd in eigen huis. Te gast was het geel/blauwe Schijndel dat overigens vandaag in een fel fluoriserend Oranje tenue aantrad. Theoretisch was er nog van alles mogelijk voor beide teams in de praktijk zijn de mogelijkheden voor beide vrijwel nihil. Schijndel verloor twee weken geleden met 3-1 bij Groene Ster, Blauw Geel verloor in eigen huis met 2-3 van EHC.

Met een stralend zonnetje op het sportpark en de wetenschap dat er eigenlijk voor beide teams weinig tot geen belangen meer waren, waren toch nog zo’n 450 toeschouwers op deze derby afgekomen. Blauw Geel begon goed aan het duel en had in de vijfde minuut aal de score kunnen openen. De inzet van Nicky Scheepers ging echter voorlangs. Zeven minuten later bracht de lat redding voor Schijndel. Desley Schilders kopte een bal vanuit een corner hard op de lat. Een doelpunt kon niet uitblijven en bleef dan ook niet uit. In de 13e minuut is het de altijd hard werkende Emiel vd Sanden die op de achterlijn de bal van een Schijndelse verdediger ontfutselt. Hij legt vervolgens de bal panklaar voor de inkomende Sten v Vessem en hij heeft geen moeite om de bal in het net te doen belanden: 1-0. Drie minuten later is het wederom Emiel vd Sanden die een goede voorzet in huis heeft. Ditmaal speelt hij de bal in de voeten van Brian Peters. Brian jaagt de bal helaas huizen hoog over het Schijndelse doel. In de 21e minuut de eerste dreiging van Schijndel. Een inzet van afstand gaat echter net over het doel bij Martijn v Strien. Giovanni Henskens lijkt in de 26e minuut een voorzet af te leveren maar die bal gaat maar rakelings voorlangs het schijndelse doel over de achterlijn. In de 26e minuut kreeg Schijndel de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Sander v Egmond wordt met een prima pass vrij voor doelman Marijn v Strien gezet. Hij komt uit waardoor van Egmond de bal moet lobben. De lob is echter niet hoog genoeg en Sander lijkt de bal ook verkeerd te raken waardoor Martijn v Strien de bal uit de lucht kan plukken. Voor de rust is Blauw Geel nog twee keer dicht bij een treffer. In de 29e minuut is het Brian Peters die zin inzet op de vuisten van de doelman ziet belanden waarna Nicky Scheepers twee keer de rebound krijgt. De eerste gaat op een verdediger, de tweede gaat maar rakelings langs het doel. In de 34e minuut heeft Sander v Weert een prima voorzet in huis op Nicky Scheepers maar zijn inzet wordt geblokt en wat rest is slechts een corner. Blauw Geel gaat rusten met een magere 1-0 voorsprong.

Twee ongewijzigde teams keren terug vanuit de rust. Het duel kent een zelfde spelbeeld als voor de rust en toont een onmachtig Schijndel. In de 50e minuut doet Brian Peters eigenlijk alles goed als hij in een 1 tegen 1 situatie komt. De verdediger geeft hij het nakijken maar oog in oog met de doelman is hij niet koel genoeg en komt hij dus niet tot scoren. In de 55e minuut is er gevaar van Schijndel vanuit een vrije trap maar Martijn v Strien kan de bal tot corner tikken. Twee minuten later laat Blauw Geel een prima aanval zien waarbij uiteindelijk Guus Peters de bal prima voorzet vanaf de linker flank. Emiel vd Sanden kopt ook prima op doel maar de bal gaat net over de lat. Dit had meer verdient. Drie minuten later is er weer een prima pass van Guus Peters die vooraf gaat aan dreiging. Nicky Scheepers kopt prima terug op Brian Peters maar zijn halve omhaal is niet goed genoeg voor een doelpunt. De bal gaat hoog over. In de 71e en 73e minuut weer kansjes voor Blauw Geel maar de inzet van Sander v Weert stuit op de vuisten van de Schijndelse doelman en de afstands poging van Mustafa Guler gaat net over de kruising. In de 77e minuut komt dan de allang niet meer onverdiende tweede goal op het scorebord. Danny Verbakel, ingevallen in de 68e minuut na een blessure die hem een paar maanden aan de kant hield, ziet zijn inzet door de Schijndelse doelman nog worden gestopt. De los gelaten bal is echter een prooi voor de attente Sten v Vessem en hij scoort op zijn verjaardag zijn en Blauw Geel’s tweede: 2-0. In de 82e minuut kopt Desley Schilders een bal terug vanuit een corner op een paar meter voor de doellijn. Danny Verbakel krijgt het moeilijkste voor elkaar want hij schiet de bal over ipv in het doel. Toch komt de 3-0 nog op het scorebord. In de 83e minuut levert Sander v Weert een pass op maat af bij de 1e paal waarna Nicky Scheepers de bal onhoudbaar kan binnen koppen. Schijndel krijgt nog een kans op een presenteerblaadje want in de 89e minuut speelt Erik v Loon de bal te kort terug op Martijn v Strien. Armin Alibasic is echter niet koelbloedig genoeg en Martijn v Strien juist wel want hij kan de inzet voldoende pareren waardoor Erik v Loon vervolgens de bal kan weg werken.

blg1_schijndel1_5
Alexander Mols op het oude nest.

Kort daarna volgt het laatste fluitsignaal. Blauw Geel wint de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Het speelde over grote delen van de wedstrijd een prima partij. Het lijkt de vorm van voor de winterstop weer te gaan benaderen en met het oog op de nacompetitie is dat een mooie opsteker. Van nacompetitie was men al zeker en door de winst van koploper OJC gaat het dat dus ook worden. De ploeg uit Rosmalen pakte vandaag middels een 2-0 overwinning de titel en is na een weifelende seizoens start na een hele mooie reeks de terechte kampioen. Felicitaties dus voor OJC dat daarmee promoveert naar de TOP-klasse.

winnaar doeltrappen
Jongste telg Rens van der Cammen de zoon van Antoine van der Cammen:Winnaar van het doeltrappen met de hoogste score tijdens de laatste thuiswedstrijd van Blauw Geel.1

Blauw Geel reist volgende week voor een duel om des keizersbaard naar Uden. Het kan met een gerust hart en een goed gevoel afreizen. UDI verspeelde vandaag haar nog minieme kansen op de derde periode want het verloor met 2-0 in Hoensbroek van EHC. Het seizoen van UDI’19 is daarmee teneinde. De eventuele angels zijn uit de derby gehaald en voor Blauw Geel rest om ongeschonden volgende week uit deze derby te komen. Dat men met een goed gevoel de nacompetitie in wil gaan moge duidelijk zijn en dan is er niets beter dan een mooi resultaat te behalen in Uden……

Doel:  Martijn v Strien,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Desley Schilders,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Guus Peters,  Mustafa Guler (79e min. Sofian El Kaddouri),  Sten v Vessem (85e min. Rolf vd Boogaart),
Voorhoede:  Brian Peters (68e min. Danny Verbakel) ,  Emiel vd Sanden,  Nicky Scheepers,

Scheidsrechter: Dhr. E. Thijs
Ass. Scheidsrechters: Dhr. G. Linke en Dhr. J. Weigergangs

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen