22 mei 2017  UNIEKE Prestatie: Ook districtsbeker prooi voor Blauw Geel

Geplaatst op 22 mei 2017 • 7:54 • ClubnieuwsSenioren

vv Gemert  –  sv Blauw Geel’38/JUMBO  (0-2)  0-4. De competitie was al afgesloten, het seizoen nog niet. Op zondag 21 mei stond in Panningen bij sv Panningen nog een wedstrijd gepland voor onze Blauw Gelen. Er viel namelijk nog een prijs te halen en wel de districtsbeker. Tegenstander was competitie en streekgenoot vv Gemert. Het was prachtig weer en veel publiek was dan ook aanwezig. Gemert had deze finale gehaald door in de halve finale af te rekenen met eersteklasser ZSV uit Zeilberg. Gemert had in het hol van de leeuw met 0-5 gewonnen. Blauw Geel had zonder trainingen na het kampioenschap van de hoofdklasse B in Kerkrade penalty’s nodig gehad om competitiegenoot Chevremont te verslaan. Gemert was in de competitie als achtste geëindigd in een verder kleurloos seizoen van de zwart witten. Zij wilden natuurlijk het seizoen afsluiten met winst en daarmee de districtsbeker, die zij overigens al vaker hadden bemachtigd. Het zou ook een mooi afscheid zijn voor o.a. Mark van Dijk.  Blauw Geel had nog niet eerder een finale bereikt van de districtsbeker en na het kampioenschap zou het behalen van deze prijs , een dubbel dus, unieke geschiedschrijving opleveren. Ondanks dat he duel in Panningen werd gespeeld was het natuurlijk wel een regelrechte derby en derby’s zijn altijd onvoorspelbaar. Trainer Niels van Casteren kon beschikken over zal zijn mannen die eigenlijk al het hele seizoen tot een succes hadden gemaakt. Zijn opstelling was dan ook voor niemand een verassing. Zelfs Joey Hellstern kon spelen met een gebroken neus en daarvoor had hij in het begin van het duel nog een maskertje maar dat verdween ook al snel buiten de lijnen….tekenend voor zijn instelling, de gretigheid,  en die van het hele team om ook deze prijs te willen pakken.

Blauw Geel werd als uit spelend aangeduid en mocht de aftrap verrichten. Het liet meteen de intenties zien en toog richting Gemert doel. Het duurde niet lang voor de Blauw Geel aanhang al op de banken kon. We noteren de derde minuut als Alexander Mols kan profiteren van onachtzaamheid in de Gemertse defensie en hij schiet de bal beheerst voorbij doelman Sven v Ommeren: 0-1. Een beter begin kun je je niet wensen natuurlijk om zo vroeg in de wedstrijd al een voorsprong te nemen. Acht minuten later bijna een tweede doelpunt van Blauw Geel alleen niet een die de marge vergroot zou hebben. Mustafa Guler wilde in de eigen defensie mee verdedigen en de bal wegkoppen. Hij deed dat niet echt goed en dwong zijn eigen doelman Brahim Zaari tot een geweldige actie om de gelijkmaker te voorkomen. Brahim tikte de bal spectaculair en vakkundig uit de kruising. In de 13e minuut was er het eerste geel. Jens Leijten van Gemert was de ontvanger. Gemert was snel van de tegenslag bekomen en speelde goed mee waarbij de aanvallen er zeker dreigend uit zagen. In de 17e minuut was een inzet vanuit kansrijke positie te slap maar daar had zeker meer in gezeten. Een minuutje later was het Blauw Geel dat zijn aanhang weer deed opveren. Danny Verbakel had goed gezien dat de Gemertse doelman wat te ver voor zijn doel stond en lobte de bal richting doel maar die bal ging rakelings langs de verkeerde kant van het doel.  In de 19e minuut was het dan weer wel raak. Sander Egmond met en weergaloze individuele actie kon ook de uitkomende doelman nog omzeilen om vervolgens de bal in het lege doel te schuiven: 0-2. Een riante voorsprong in een tot op dat moment mooie en open wedstrijd. Daarna werd Gemert dwingender. Want in de 23e minuut moest Brahim Zaari handelen op een kopbal van Gemert en vier minuten later was het Erik van Loon die met een geweldig getimde sliding erger kon voorkomen. In de 35e minuut een kleine tegenslag voor Blauw Geel want Danny Verbakel geeft aan te willen wisselen. Zij vervanger is uiteraard Emiel vd Sanden.  Blauw Geel wordt wat terug uit gedrongen door Gemert dat natuurlijk ook iets moet. Maar aangezien Blauw Geel ook goed kan counteren is dat niet meteen een nadeel. In de 42e minuut dan een counter met gevolgen. De bal gaat diep richting spits Joey Hellstern waarbij Joey met zijn snelheid en felheid Jacobs van Gemert aftroeft.  Deze brengt Joey ten val als deze alleen richting doelman van Ommeren af kan. De Scheidsrechter kan niet anders dan Jacobs de rode kaart tonen en Blauw Geel een vrije trap geven op zo’n 22 meter voor het Gemertse doel. Alexander Mols neemt de vrije trap en deze gaat via de buitenkant van de paal over de achterlijn. Het duel wordt wat grimmiger en in de 45e minuut krijgt de nummer tien van Gemert de gele kaart. In blessuretijd van de eerste helft ontsnapt Blauw Geel met behulp van de paal aan de aansluitingstreffer. Een kopbal van Gemert komt via de binnenkant van de paal voor de doellijn langs waardoor Brahim Zaari de bal alsnog in zijn handen krijgt. De ruststand is mede daardoor 0-2 in het voordeel van Blauw Geel dat ook nog eens met een man meer staat.

Eerst kans na de rust is voor Blauw Geel. In de 51e minuut na een ingooi een prima combinatie en actie bij de achterlijn van Alexander Mols waarbij Gemert nog net op tijd een corner moet weggeven. In de 56e minuut een goede Gemertse aanval maar de afsluiting laat te wensen over en gaat hoog over. Het duel kabbelt nu voort, Blauw Geel hoeft natuurlijk niet zo nodig, Gemert met een man minder kan gewoonweg niet. In de 74e minuut dan toch weer een doelpunt. Na een ingooi schiet Alexander Mols de bal op het lichaam van de Gemertse doelman waarna de rebound voor de voeten komt van Emiel vd Sande die vervolgens de bal in het lege doel kan schieten: 0-3. In de 77e minuut wordt Joey Hellstern vervangen voor de vertrekkende Stefano Verburg. Hij doet meteen van zich spreken want bij een hoge bal in het strafschopgebied komt doelman Sven v Ommeren gewoonweg net te laat en loopt Stefano omver. Penalty is de scheidsrechterlijke beslissing en Desley Schilders voltrekt dat vonnis met verve. De bal komt recht door het midden hoog in het dak van het doel: 0-4. De rest van het duel wordt een formaliteit: Stefano Verburg krijgt nog een gele kaart net als vd Elzen van Gemert  en Koen v Zutven krijgt nog speelminuten als hij in de 83e minuut in het veld komt voor Mustafa Guler. In de 89e minuut nog een hele mooi individuele actie van Alexander Mols die bekroond had mogen worden met een doelpunt maar helaas schiet hij de bal rakelings over het doel. Blauw Geel wint met 0-4 en pakt na de titel in de Hoofdklasse ook de Districtsbeker van Zuid II. Een unieke prestatie die niet snel geëvenaard zal kunnen worden. Een absoluut nieuw hoogtepunt in de geschiedenis van de club en een heel groot compliment dus ook voor deze (technische) staf en spelersgroep!!! Het was een hecht team en de groep straalde plezier uit en dat alleen al doet heel veel voor een team. Een plezier om dit team te zien spelen.

Mannen Proficiat met dit gehele seizoen. KEI geweldig, Gewoonweg KLASSE.

We hebben van jullie genoten en jullie mogen gaan genieten van een welverdiende vakantie!!! We zien met vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet en hopen op mooie successen in KNVB beker en competitie in de Derde Divisie. Maar dat voor later……. Rest mij als scribent iedereen een hele fijne vakantie toe te wensen. Geniet ervan en hopelijk zien we een ieder na de zomer vakantie weer gezond en wel terug!!!