20 februari 2017  Einde aan zegereeks in eigen huis

Geplaatst op 20 februari 2017 • 9:26 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – D.H.C. (0-0) 0-2. Zondag 19, thuiswedstrijd nummer 10. Op bezoek komt D.H.C. uit Delft. In de voorbeschouwing op Haaglandenvoetbal.nl hopen zij op een stuntje. Gezien de ranglijst en de voorgaande thuisresultaten van Blauw Geel een logische hoop. Maar eerder in deze competitie kwam Blauw Geel met een 1-1 verdienstelijk weg uit Delft. Een stugge ploeg met goede organisatie die momenteel dan wel “maar” 8e staat maar zeker geen gemakkelijke opgave is voor wie dan ook. Vorig weekend was DHC vrij vanwege een afgelasting, Blauw Geel kon in Kerkrade wel aantreden en draaide een 2-1 achterstand in Kerkrade bij Chevremont om naar een 3-5 winst. Een wijziging in de basis opstelling van Trainer Niels v Casteren t.o.v. vorige weekend. Jelle Sanders was vervangen door Stefano Verburg in de achterste linie.

Blauw Geel mocht aftrappen voor slechts een paar honderd toeschouwers. Ondanks dat men het initiatief meteen wilde nemen was het DHC dat in de 3e minuut al bijna scoorde. Na een corner kwam de ploeg snel weer in balbezit en het was Joey Emmerink die oog in oog kwam met Brahim Zaari. Laatst genoemde keerde de inzet met zijn voeten en voorkwam een vroege achterstand. Daarna zou het Blauw Geel zijn wat de klok sloeg. In de 6e minuut een afstandsschot van Mustafa Guler waar de doelman wat problemen mee had. Vijf minuten later een prima aanval over de rechterflank waarbij Stefano Verburg de bal meegeeft aan Alexander Mols. De voorzet van Alexander is echter niet op maat voor de inlopende Stefano en verder is er niemand. Blauw Geel stuurt aanval na aanval richting DHC doel en is soms dreigend maar men heeft net iets te veel tijd nodig of een voorzet is niet secuur genoeg. In de 24e minuut komt DHC weer eens op de helft van Blauw Geel. Een lob valt achter de Blauw Geel defensie en wordt door Jordy Brouwer opgepikt. De snelle Ymanuel Hurkmans weet met vereende krachten hem af te stoppen en voorkomt daarmee erger. Protesten voor een penalty van DHC wuift scheidsrechter Schul resoluut weg. In de 33e minuut komt Emiel vd Sanden halverwege de DHC helft in balbezit na een slordigheid van de Delftenaren. Er is even sprake van een 4 tegen 2 situatie maar Alexander Mols ziet uiteindelijk zijn inzet via een speler tot corner gaan. De corner is niet erg gevaarlijk en Emiel vd Sanden weet de bal vervolgens binnen te houden, legt af op Mark Dobbelsteen die een voorzet geeft. Bij de tweede paal staat Sten v Vessem geheel vrij en als hij de bal goed raakt schiet hij zo binnen. Helaas raakt hij de bal nauwelijks en is het gevaar voor DHC geweken. Vlak voor rust kan Ymanuel Hurkmans nog uithalen na goed afleggen van Sander Egmond maar helaas hangt hij te ver achterover en kwam hij niet goed uit zodat de inzet hoog over het doel gaat.

Na de thee aanvankelijk een zelfde spelbeeld. Blauw Geel valt aan, DHC verdedigd. In de 47e minuut komt Sander Egmond net te kort op een pass, ook omdat de DHC doelman op tijd uitkomt. Twee minuten later een oeh moment voor Blauw Geel. DHC krijgt op zo’n 28 meter voor het doel een vrije trap. Jordy Brouwer weet daar wel raad mee maar gelukkig gaat zijn inzet vlak langs de voor DHC verkeerde kant van de paal. Overigens lag Brahim Zaari goed in de hoek van het schot. In de 52e minuut een hele mooie Blauw Geel aanval met direct spel. Van achteruit wordt de bal de diepte ingespeeld naar Alexander Mols. Hij speelt de bal ineens door naar Sander Egmond die vrijwel meteen uithaalt en de Veghelse aanhang doet opveren want de bal gaat in de richting van de onderkant van de kruising. Helaas beland de bal niet in het net maar snoeihard op de kruising, terug het veld in. Deze aanval had een betere afronding verdiend. Een minuutje later een voorzet Danny Verbakel waar bij de eerste paal Sten v Vessem erg vrij staat maar hij de bal niet kan raken om hem in het net te doen belanden. In de 60e minuut kopt de ingevallen Joey Hellstern een voorzet van Stefano Verburg over het doel en drie minuten later wordt er bij Danny Verbakel voor het doel geode verdedigd op een lage voorzet van Alexander Mols. Daarna krijgen we meer van de gasten te zien. In de 69e minuut is het Brahim Zaari die in twee instanties na een corner zich met gevaar voor eigen leven tussen de spelers en voor de bal werpt. In de 74e minuut een grotere waarschuwing van de gasten. Sten v Vessem wordt gemakkelijk uitgespeeld maar de aanvaller van DHC heeft het vizier niet scherp en de bal verdwijnt langs de tweede paal over de achterlijn. In de 75e minuut is het wel raak. Wederom op Blauw Geels linkerflank gaat het mis. Rechtsachter Anthony Pique is mee opgekomen, voor de tweede keer binnen een minuut wordt Sten v Vessem te eenvoudig uitgespeeld, en Pique rond vervolgens prima af: 0-1. Een domper voor Blauw Geel maar veel tijd om bij de pakken neer te zitten is er niet. In de 82e minuut is de ingevallen Tresor Shema opgestoomd en geslalomd naar de rand van het strafschopgebied. Hij legt de bal vervolgens goed af op Alexander Mols die oog in oog komt met de DHC doelman. Laatst genoemde blijft koel genoeg om de inzet met de voeten tot corner te werken daar waar een doelpunt genoteerd had moeten worden maar Alexander helaas faalt. In de 84e minuut nog en prima actie van Joey Hellstern maar zijn tikkie op zij naar Alexander Mols is ook door de DHC defensie doorzien en Joshua Wadie verdedigd prima zodat een afronding uitblijft. In de 86e minuut valt de beslissing. Slecht ingrijpen door drie Blauw Gelers zorgt ervoor dat een DHC’er ongehinderd een pass kan geven op Killian van Mil. De 17 jaar jonge Killian van Mil lijkt zijn schot recht op Brahim Zaari af te vuren maar heeft geluk dat het scheenbeen van Mark Dobbelsteen de bal van richting doet veranderen waardoor Brahim Zaari uiteindelijk kansloos is: 0-2.

Blauw Geel lijd na negen thuisoverwinningen zijn eerst nederlaag in eigen huis. Jammer maar helaas. Als men iets beter de met de kansen was omgesprongen en bij sommige situaties iets meer oog had gehad voor een medespeler had er meer in kunnen zitten. Maar zo is voetbal. Een enigszins geflatteerde nederlaag maar voor DHC zeker geen onverdiende overwinning, degene die wint verdient het namelijk ook. Blauw Geel kon van de zeker 3 100% kansen er vandaag geen verzilveren en met name de kans na de 0-1 had erin gemoeten. Een spelbeeld dat voornamelijk eenrichtingsverkeer was en heel veel balbezit voor Blauw Geel maar de effectiviteit was voor de ploeg uit Delft. Nuenen verloor deze competitie ronde toch wel enigszins verrassend in eigen huis van Chevremont: 1-4 en dus blijft de voorsprong riant. Volgend weekend geen voetbal want Prins Carnaval neemt het over van Koning voetbal. De week daarna staat een inhaal duel op het programma en komt O.S.S.’20 naar het Prins Willem Alexander Sportpark. Dit weekend speelde zij in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Gemert. Zij hebben nog een berg inhaal duels te spelen en hebben de punten hard nodig om onderin weg te komen. Een derby dus op 5 maart en alleen daarom al zeker ook weer een pittige opgave.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans, Stefano Verburg, Martijn van Loon, Sten v Vessem,

Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler (76e min. Tresor Shema), Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Emiel vd Sanden (56e min. Joey Hellstern), Alexander Mols, Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. R. Schul

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Weigergangs en Dhr. B. Hilt

Kaarten: Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 83e min. Stefano Verburg