26 oktober 2014  Eerste uitoverwinning een feit

Geplaatst op 26 oktober 2014 • 20:16 • Senioren

A.W.C. 1 – Blauw Geel’ 38/Jumbo 1 (0-1)  0-3. Zondag 26 oktober toog Blauw Geel naar Gelderland. Wijchen was de plaats van bestemming en promovendus Alverna Wijchen Combinatie de tegenstander. De ploeg uit Wijchen had inmiddels vijf punten verzameld o.a. door een gelijkspel in Tiel bij TEC en een gelijkspel in de laatste competitieronde uit in Breda bij Baronie. Een overwinning werd in eigen huis behaald op Schijndel. Blauw Geel won in de laatste competitieronde met 2-1 van Gemert en afgelopen week speelde men voor de districtsbeker en won men met 0-10 van HRC’27. Trainer Erwin v Bruegel kon geen beroep op de al langer geblesseerde spelers en daar was nu ook nog Gerke v Akker met een blessure bijgekomen. Giovanni Henskens schoof daardoor naar het hart ban de defensie en Sten v Vessem kwam op de linksback positie te spelen.

AWC mocht om 14.00 uur de aftrap verrichten. Vervolgens zou Blauw Geel de lakens uitdelen. Al in de 1e minuut kreeg het een riante kans. Uit een vrije trap, na een overtreding op Sander v Weert, was het Sofian El Kaddouri die de bal vlak voor de doellijn niet goed kon raken. Vijf minuten later was men nog dichter bij een doelpunt. Wederom uit een standaard situatie. Danny Verbakel mag een vrije trap nemen maar ziet de bal via de vingertoppen van de AWC doelman via de onderkant van de kruising terug het veld in komen waar Guus Peters de rebound wil koppen maar een verdediger met een te hoog geheven been de bal kan weg trappen ook omdat de scheidsrechter dit goed vind. Het spel speelt zich voortdurend af op de helft van AWC. In de 20e minuut is het Desley Schilders die zijn inzet vanuit een corner voor het doel ziet langs gaan ook omdat Guus Peters er net niet meer bij kan. Een doelpunt kan niet uitblijven en blijft dan ook niet meer uit. In de 33e minuut is het raak. Blauw Geel krijgt op de rechterflank een vrije trap aan de zijlijn. Guus Peters kan de bal doorkoppen en via het hoofd van Sofian El Kaddouri gaat de bal in het doel: 0-1. In de 38e minuut verzuimt Guus Peters de marge te vergroten. Brian Peters heeft een goede actie in huis en een pass op maat voor Guus. Guus schiet de bal echter recht op de AWC doelman en daaruit volgt direct de grootste kans tot dat moment van AWC. Gelukkig is ook hen inzet recht op de doelman en Sander Maas kan de bal prima pakken.

Een ongewijzigd Blauw Geel keert terug van de thee. Wie verwacht had dat AWC meer zou gaan aandringen kwam bedrogen uit. Het spel gaat door zoals voor de rust en AWC zakt massaal in. In de 51e minuut had de score verder kunnen oplopen. Danny Verbakel had een prima actie met voorzet in huis maar Guus Peters kwam net te laat inlopen om de bal een beslissend zetje te geven. Een minuut later is het wel raak. Brian Peters snelt schuin op het doel af. Hij verrast vervolgens de doelman met een snoeihard schot in de korte benedenhoek: 0-2. Het duel lijkt gelopen. Even vergeet Blauw Geel door te voetballen of is het dat AWC de spelstijl probeert te wijzigen want de bal is vaker op Blauw Geel helft te vinden. Niet dat AWC echt gevaarlijk wordt. Blauw Geel krijgt weer grip op het duel en net op dat moment krijgt AWC de grootste kans. Een inzet uit een voorzet van hun rechterflank, wordt door Sander Maas nog net aangetikt waardoor de bal op de lat komt. In de 82e minuut laat Danny Verbakel weer een goede actie volgen door een prima voorzet. Bij de tweede paal lijkt Sofian El Kaddouri de bal te kunnen binnen tikken maar de bal blijft net voor de doellijn liggen waarna de AWC defensie kan opruimen. In de 83e minuut is het wel weer raak. Wederom actie en voorzet van Danny Verbakel en nu komt de bal bij Brian Peters. Hij loopt weg bij de verdediging en omzeilt de doelman waarbij het geluk heeft dat hij de bal met de kluts mee krijgt waarna hij de bal makkelijk in het lege doel kan schuiven: 0-3. De wedstrijd is gelopen en Erwin v Breugel voert nog een paar wissels door. De score had vlak voor tijd nog hoger kunnen oplopen maar Mark Dobbelsteen in de 89e minuut wil de bal eerst aannemen om vervolgens te schieten en is dan net te laat. En in de 90e minuut kan Danny Verbakel quasi alleen op de doelman af maar een goed mee gelopen verdediger wil hij nog uit spelen. Dat mislukt waarna hij de bal breed legt op de ingevallen Bryan v Deursen en hij stuit op de doelman.

Blauw Geel wint hoog verdiend met 0-3 in Wijchen. Het speelde een goede degelijke wedstrijd ondanks weer enkele noodzakelijke positiewisselingen. Brian Peters had veel dreiging maar voerde zijn acties soms te ver door of maakte verkeerde afspeelkeuzes. Zeker positief waren zijn twee doelpunten. AWC was misschien wel een tegenstander die vandaag niet erg gevaarlijk was met pover spel. Maar juist ook die wedstrijden moeten gewonnen worden. Volgende week weer een bekende en wel vv Dongen. Voor Blauw Geel altijd een hele moeilijke tegenstander. De Geel/Blauwen uit Dongen wonnen vandaag misschien wel verrassend moeizaam in eigen huis van de Geel/Blauwen uit Schijndel. Het werd (slechts) 3-2.

Doel: Sander Maas,

Achterhoede:  Sten v Vessem, Giovanni Henskens, Desley Schilders  Sander v Weert,

Middenveld: Mark Dobbelsteen, Soffian El Kaddouri, Murat Korkmaz (72e min. Mustafa Guler),

Voorhoede:  Danny Verbakel,  Guus Peters (84e min. Nicky Scheepers),  Brian Peters (85e min Bryan v Deursen).

Scheidsrechter: Dhr. B. van Dongen

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Weigergangs en Dhr. F. Kok