5 september 2017  Eerste punt is binnen

Geplaatst op 5 september 2017 • 8:17 • SeniorenBusiness Club

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – Jong Vitesse  (1-1)  2-2. Zondagmiddag 2 september, seizoen ouverture voor eigen publiek in de Derde Divisie. Te gast: Jong Vitesse uit Arnhem met in de selectie o.a. Gino Bosz, zoon van Borussia Dortmund trainer Peter Bosz en Quincy Kluivert zoon van Patrick Kluivert en broer van de bij Ajax spelende Kluivert. Jong Vitesse degradeerde afgelopen seizoen uit de tweed divisie en wil het verloren terrein natuurlijk graag z.s.m. goed maken. Afgelopen week won men in eigen huis met 5-0 van HSC’21. Velen zien de Arnhemmers dan ook als grootste titelkandidaat. Blauw Geel was de competitie uit in Dongen begonnen met een 3-2 nederlaag en miste op het einde twee dotten van kansen op een gelijkspel. Trainer Niels v Casteren kon nog steeds geen beroep doen op de geblesseerde Sten v Vessem en het verhaal van de langdurig geblesseerde Ymanuel Hurkmans is alom bekend. Verder was iedereen inzetbaar. Het Prins Willem Alexander Sportpark was goed gevuld met enkele honderden toeschouwers. Zij zouden een spannend en tactisch spelletje gaan zien.

Blauw Geel mocht aftrappen en toonde weinig ontzag voor het team Vitesse. Wel moest het in de 4e minuut een eerste corner weggeven. De korte corner werd goed klaar gelegd voor Jesse Schuurman maar zijn inzet ging naast. Een afstandsschotje twee minuten later, van Bo v Essen, kon Brahim Zaari ook nog niet verontrusten. In de 8e minuut eerste echte gevaar namens Blauw Geel. Alexander Mols kapt in de zestien zijn speler goed uit maar krijgt geen kracht in zijn schot zodat de Vitesse doelman de bal kan oprapen. In de 10e minuut een hoofdrol voor Vitesse doelman Jeroen Houwen. Hij gooit de bal bij en spelhervatting zo slecht uit dat Mark Dobbelsteen die bal in zijn voeten krijgt. Via een een/twee met Sander Egmond wordt zijn eerste inzet nog geblokt door een verdediger maar krijgt hij de bal terug voor zijn voeten als de keeper al op de grond ligt zodat hij die gemakkelijk kan omzeilen en het lege doel weet te treffen: 1-0. Vier minuten later lijkt Alexander Mols door te kunnen stoten maar hij besluit de bal af te leggen op Joey Hellstern. In plaats van een schot wil hij nog een verdediger voorbij en dat lukte niet waardoor de aanval strandde. Vitesse wordt dan langzaam maar zeker sterker. In de 20e minuut kan Brahim Zaari een inzet uit het doel ranselen. Vitesse ontwikkeld een veldoverwicht en Blauw Geel kan de bal nog amper vasthouden. In de 31e minuut valt dan de gelijkmaker. Een voorzet vanaf de linkerflank wordt door Anil Mercan, geheel vrijkomend vanuit de rug van Sjaak Egmond, binnen getikt:1-1. In de 37e minuut een razendsnelle omschakeling van Vitesse, notabene na een ingooi van Blauw Geel ver op de helft van Vitesse. Gelukkig gaat de inzet naast de kruising. In de 43e minuut een kopbal bij de tweede paal na een voorzet van de rechterflank maar Edwin Huibers hinderde genoeg en de bal verdween naast het doel. In de 45e minuut een geweldig afstandsschot van Gino Bosz dat op de kruising uiteen spat, terug het veld in en daar ontsnapt Blauw Geel aan een achterstand met rust.

Vitesse wisselt in de rust, Niels van Casteren laat zijn elftal nog in tact maar Danny Verbakel begint al wel snel aan een warming up. Vitesse begint met het ontwikkelen van nog meer druk op Blauw Geel. In de 49e minuut wordt een schot van richting veranderd, Brahim Zaari lag al in de hoek waar de bal moest komen, ende bal dwarrelt naast de voor Blauw Geel goede kant van de paal. In de 51e minuut weet de Veghelse doelman een schot van Gino Bosz te pareren waarna Edwin Huibers de bal over de zijlijn kan werken. Drie minuten later een kopbal van Bo v Essen in vrije positie voor het doel maar wederom is Brahim Zaari de sta in de weg. Het spel speelt zich geheel af op de Veghelse helft en men vraagt zich af hoe lang Blauw Geel kan standhouden? Een vrije trap in de 56e minuut levert Vitesse niets op en in de 67e minuut zien de Arnhemmers een inzet van Sven v Doorm rakelings voorlangs gaan. In de 68e minuut wordt de wedstijd op zijn kop gezet. Blauw Geel breekt uit na een goede onderschepping van Desley Schilders. Via Sjaak Egmond en Alexander Mols komt de bal voor de inkomende Serkan Ordu. Hij haalt verwoestend uit en via vingertoppen en de binnen kant van de paal vliegt de bal in het net: 2-1. Tegen de verhouding in maar daar maalt natuurlijk niemand om aan Veghelse zijde. Vrijwel meteen na de aftrap veert het publiek wederom op en volgt voor de meeste een zucht van verlichting. Anil Mercan kan achter een diepe bal aan nadat Desley Schilders er net niet bij kan. Brahim Zaari komt op tijd uit zodat de Vitesse aanvaller de bal tegen hem aanschiet maar de bal via de kluts weer tegen Anil aankomt om vervolgens net naast het lege doel te gaan. In de 79e minuut dan weer een uitbraak van Blauw Geel als Alexander Mols op de achterlijn naar binnen kan komen. Hij schiet uit een lastige hoek zelf op doel maar had eigenlijk beter de bal terug kunnen leggen op de goed ingekomen Sjaak Egmond die er beter voor stond. Blauw Geel loert nu al geruime tijd op de counter en krijgt daar niet veel gelegenheid toe. In de 84e minuut is het dan weer wel zover als Mark Dobbelsteen de bal onderschept, passt op Sander Egmond die vervolgens de bal meegeeft aan Danny Verbakel. Danny rond af maar de doelman kan in de korte hoek de bal nog tot corner verwerken. In de 87e minuut is het Vitesse speler Lassana Fayedie vanaf de flank het zestien metergebied binnen slalomt. Hij legt af op Julian Calor maar deze stuit op Brahim Zaari waarna Edwin Huibers de bal tot corner moet werken. De 90e minuut staat al op het scorebord als de bal bij door Vitesse wordt ingezet vanaf de rechterflank naar de tweede paal. Daar weet een Arnhemmer de bal via de benen van Brahim Zaari op de lat te werken waarna Bo v Essen vlak voor de doellijn sneller is dan Mark Westerlaken en Martijn van Loon waardoor de 2-2 op het scorebord verschijnt. Niet veel later klinkt het eindsignaal.

Blauw Geel houd aan deze historisch thuiswedstijd een puntje over. Het eerste punt in de Derde divisie is binnen. Natuurlijk heel zuur dat de gelijkmaker zo laat valt maar gezien het spelbeeld voor de gasten zeker verdiend. Blauw Geel had het zwaar en stond vooral onder druk maar het collectief heeft gestreden en kei hard gewerkt en wordt beloond met een punt. De gasten hadden moeite met het goede positie spel maar waren vasthoudend in hun drang naar puntgewin.

Volgende week reist Blauw Geel naar Limburg. In Echt is dan EVV de tegenstander. In het seizoen 2006-2007 speelde men voor het eerst en ook meteen voor het laatst tegen elkaar in competitieverband en wel in de hoofdklasse. Het werd toen 6-0 voor de gastheren. Momenteel heeft EVV uit twee wedstijden ook een punt gehaald. Na het gelijkspel vorig weekend (0-0 in Doetinchem tegen Jong De Graafschap) verloor men dit weekend in eigen huis van promovendus ADO’20 uit Heemskerk: 0-2. De ploeg zal dus getergd zijn en perse een goed resultaat willen halen voor eigen publiek tegen Blauw Geel. Het zal dan ook een boeiend duel worden op sportpark In de Bandert in Echt.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Martijn van Loon, Erik van Loon,

Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Serkan Ordu,

Voorhoede: Sjaak Egmond (82e min. Mark Westerlaken), Joey Hellstern (58e min. Danny Verbakel), Alexander Mols (90e min. Emile vd Sanden),

Scheidsrechter: Dhr. P. van der Pol

Ass. Scheidsrechters: Dhr. M. Ribbink en Dhr. T. Heuvelmans