2 februari 2014  Duidelijke uitslag ondanks slechte eerste helft

Geplaatst op 2 februari 2014 • 20:45 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo 1 – De Valk 1  5-1 (1-1)

Zondag 2 februari kwam hekkensluiter De Valk op bezoek op het Prins Willem-Alexander Sportpark. De ploeg uit Valkenswaard verloor vorig weekend nog met 3-0 in Rosmalen van OJC en eindigde het duel met tien man. Blauw Geel kwam tot een ongelukkig tot stand gekomen 1-1 in Nuenen. Het liep daarbij nogal wat gele kaarten op. Trainer Erwin v Breugel had nogal wat moeten omstellen. Giovanni Henskens en Emiel vd Sanden waren n.a.v. de gele kaart van afgelopen weekend geschorst. Sten v Vessem schoof daardoor een linie naar achteren en Brian Peters begon in de basis voor Emiel. Op het middenveld begonnen nu Mustafa Guler en Enis Genc waardoor Murat Korkmaz op de bank plaats nam.

Nog voor de 1e minuut op het scorebord stond was Blauw Geel dreigend maar helaas voerde Enis Genc zijn actie te ver door waardoor het ook niet meer kon worden dan dreigend. In de 2e minuut staat het bij Blauw Geel achterin nog niet zoals het zou moeten en vervolgens maakt Gerke vd Akker een (domme) overtreding. Hij wordt daarvoor beloond met een gele kaart en Ruud vd Dungen mag vanaf elf meter de gasten op voorsprong proberen te zetten. Hij faalt niet: 0-1. Blauw Geel komt deze tegenslag gelukkig snel te boven. In de 6e minuut is het Enis Genc die halverwege de helft van De Valk de bal verovert. Hij passt vervolgens de bal prima naar rechts op Brian Peters en hij kan richting doel. Hij sluit zijn actie af met een goede inzet richting de tweede paal waarbij de bal via de binnen kant van de paal tegen het net rolt: 1-1. Doelman Jurgen Pinckers, hij stond uit nood bij de Valk, op doel en was kansloos. Gelukkig komt de gelijkmaker snel op het scorebord want anders had het nog wel eens moeilijker kunnen worden. In de 10e minuut krijgt Koen v Steensel een gele prent en deze zou later voor hem nog gevolgen gaan krijgen. In de 12e minuut ontsnapt Blauw Geel aan een hernieuwde achterstand want Ruud vd Dungen wordt goed aangespeelt, zet prima voor, maar zijn mede speler jaagt de bal vanuit kansrijke positie hoog over het doel. Het blijft vervolgens tot aan de rust rommelig. De Valk kan niets uitrichten en Blauw Geel lijkt ongeïnspireerd. Met name op het middenveld is het niet al te best. Enis lijkt niet vooruit te branden, Guus lijkt te zwerven, Mustafa werkt wel hard maar ze lijken het niet te kunnen bij benen. Enigste nog vermeldings waardige is een vrije trap van De Valk. In de 33e minuut gaat die echter via de muur tot corner.

Trainer Erwin v Breugel had in de eerste helft al enkele malen wat spelers aanwijzingen gegeven en hij leek “not amused” naar de thee te zijn gegaan. Hij ging dit maal ver als laatste druk pratend met Lodewijk v Helvoirt  richting kleedkamers. Een ongewijzigd en in de eerste minuten na rust feller ogende ploeg was te zien. Het had ook meteen succes. In de 47e minuut is het Enis Genc die de bal de diepte in speelt voor Danny Verbakel. Hij weet de bal prima voor te zetten waarna Rinse Wiekema de bal al koppend net onder de lat en over Jurgen Pinckers heen in het net doet belanden: 2-1. Blauw Geel wil nu doordrukken en een minuut later is Rinse winnaar in een persoonlijk duel waarna hij de bal snoeihard wederom in het net doet belanden. Een vlagsignaal van de grensrechter zorgt er echter voor dat het doelpunt niet wordt toegekend omdat Rinse een overtreding zou hebben gemaakt??!! In de 51e minuut blijft De Valk met hangen en wurgen op de been. Jurgen Pinckers moet de bal na een vrije trap lossen. Enis Genc schiet vervolgens de bal op die zelfde doelman en de volgende rebound, van Rinse Wiekema, gaat ook niet over de doellijn omdat een verdediger de bal nog kan weg werken. In de 52e minuut is het dan wel raak. Danny Verbakel snijd met de bal vanaf de flank naar binnen. Hij lijkt de bal twee keer te verliezen maar door zijn enorme doorzettingsvermogen kan hij in balbezit blijven en de tweede keer met een goede sliding de bal alsnog bezorgen bij Brian Peters. Brian weet nog een verdediger te omzeilen en schiet de bal vervolgens laag in de hoek binnen: 3-1. In de 60e minuut is er een prachtige actie van Danny Verbakel te bewonderen vlak bij de achterlijn. Daarmee zet hij zijn tegenstander compleet op het verkeerde been. Helaas voor hem wordt daarna zijn harde inzet door Jurgen Pinckers tot corner gebokst. Even is er nog dreiging voor het doel van Sander Maas, in de 62e minuut, maar Gerke vd Akker weet met een ultieme sliding de inzet van een De Valk aanvaller tot corner te werken. In de 65e minuut voert Blauw Geel de score nog verder op. Rinse Wiekema komt bij toeval in bal bezit. Hij blijft daarna uiterst kalm en rond dan ook beheerst af voor bij de doelman: 4-1. In de 76e minuut loop De Valk speler Koen v Steensel tegen zijn tweede gele kaart aan na een “botsing” met Danny Verbakel. Hij moet dus het veld verlaten. In de 82e minuut gaat een inzet van Murat Korkmaz rakelings naast het De Valk doel en rest Blauw Geel slechts een corner. Vanuit die corner komt dan toch nog Blauw Geel’s vijfde doelpunt op het score bord. De bal komt bij de tweede paal bij Rinse Wiekema. Hij ziet de inkomende Danny Verbakel en legt de bal panklaar in zijn voeten. Buitenkant voet schiet Danny de bal vervolgens hoog in de bovenhoek: 5-1.

Blauw Geel wint met duidelijke cijfers van de nummer laatste. Het heeft het zichzelf vooral voor de rust onnodig moeilijk gemaakt. Het was matig tot slecht wat men vertoonde en had dus geluk dat deze tegenstander niet bij machte was hier gebruik van te maken. Het is in ieder geval de eerste winst in 2014. Men blijft daardoor nog in het spoor van Gemert en voor het aandringende OJC. Volgende week is men vrij. De week daarna reist men naar De Peel voor het duel met sv Deurne. De ploeg van trainer Klaas Wels won vandaag met 1-2 in Nuenen en is goed bezig de laatste wedstrijden….

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:   Sten v Vessem,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Enis Genc,  Guus Peters,  Mustafa Guler,
Voorhoede:  Danny Verbakel,  Rinse Wiekema,  Brian Peters,

Scheidsrechter: Dhr. M. Boekholt
Ass. Scheidsrechters: Dhr. K.  Brondijk en Dhr. B. Bruns

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  2e min. Gerke vd Akker