5 mei 2013  Dramatisch Blauw Geel verliest van EVV

Geplaatst op 5 mei 2013 • 20:58 • ClubnieuwsSenioren

VEGHEL – Blauw Geel 2 verloor afgelopen zondag de laatste wedstrijd van het jaar. Uit tegen EVV pakte de Veghelaren nog even de slechtste wedstrijd van het seizoen mee. Daarmee werd een bewogen jaar definitief afgesloten.

Door: Ties van Dooren
Foto’s: Ad van Dooren

We kan lang debatteren over de wedstrijd tegen EVV, maar dat gaan we niet doen. Bij rust stond de uittredend kampioen al met 3-0 achter. Aanvoerder Mark Swinkels en Olger Smits deden nog wat terug, maar de nederlaag was verdiend. Blauw Geel speelde inspiratieloos en een aantal jongens leken het allemaal wel prima te vinden.

Mark Swinkels
Voor Mark Swinkels was het een bijzondere wedstrijd. De ervaren aanvoerder nam afgelopen zondag definitief afscheid met een indrukwekkend palmares. Naast Mark namen nog een aantal spelers afscheid, maar daarover later meer. Afgelopen zondag sprak Mark de nu al legendarische woorden:”Het is mooi geweest.”

Jeroentje
Het was een vreemd seizoen. Met hoogtepunten en een ongekend dieptepunt. De overwinning op JVC was een prestatie van wereldklasse. Een prestatie waar iedereen trots op mag zijn. Winnen in Cuijk na penalty’s op een koude donderdagavond. Fantastisch. Kampioen worden in de competitie was nooit aan de orde. Een ingecalculeerde ‘nederlaag’. Het seizoen leek rustig te eindigen totdat het noodlot toesloeg. Blauw Geel 2 leed het grootste verlies wat een team kan lijden. Het overlijden van Jeroen van Lanen heeft een onwaarschijnlijk grote impact gehad. Pas dan realiseert men dat voetbal inderdaad maar een spelletje is. Een open wond die nooit zal helen. Verdriet, frustratie en onbegrip. Jeroen, tranen vloeien er nog steeds, uit verdriet maar ook uit blijdschap. Blijdschap omdat we jou hebben gekend. Je eeuwig lachende gezicht. Een leegte die nooit opgevuld zal worden. We missen je.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2013  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO