6 oktober 2014  Derde gelijkspel in successie

Geplaatst op 6 oktober 2014 • 3:39 • Senioren

Groene Ster – Blauw Geel’ 38/Jumbo (1-0) 1-1 Zondag 5 oktober toog Blauw Geel naar Heerlerheide voor de ontmoeting met Groene Ster. Vooraf had men de wetenschap dat men in het verleden slechts 1 keer voor de competitie daar had gewonnen en de overige zes duels waren geëindigd in een nederlaag. Vorig seizoen verloor men vlak voor tijd met 1-0. Ook was vernomen dat de sterren afgelopen week met liefst 3-0 in eigen huis hadden gewonnen van het niet geringe vv Dongen terwijl Blauw Geel in een draak van een wedstrijd met 1-1 hadden gelijk gespeeld tegen OSS’20. Trainer Erwin v Breugel had daarom de opstelling flink veranderd. Voorin werden Nicky Scheepers en Emiel vd Sanden, hij was geblesseerd, vervangen door Guus Peters en Brian Peters, op het middenveld werd Murat Korkmaz geofferd ten kosten van Mustafa Guler.

Foto reportage door:  Lucho Carreno Fotograaf Indewandelgangen Klik Hier >>

Het leek weinig effect te sorteren. In de eerste tien minuten raasde Groene Ster over het veld. In de 3e minuut moest Sander Maas al handelend optreden op een inzet van de linkerflank toen een aanvaller wel erg gemakkelijk doorgang kreeg. In de 7e minuut was er een snel genomen vrije trap van Sander v Weert waarbij de bal in de diepte werd gestuurd naar Danny Verbakel. Helaas kon hij de doelman van Groene Ster met zijn lob niet verrassen. In de 10e minuut was er een corner van Groene Ster waarbij een verdediger was opgekomen en ongehinderd kon inkoppen. Hij kopte de bal goed naar de grond maar Sander Maas bracht met zijn benen prima redding. Daarna bracht Blauw geel langzaam maar zeker meer evenwicht in de partij. Het werd zelf ook niet of nauwelijks gevaarlijk maar Groene Ster had ook niet meer het initiatief. In de 18e minuut weigerde scheidsrechter Teuben te fluiten voor gevaarlijk spel in ht strafschopgebied van Groene Ster. Desley Schilders, op zijn minst niet de kleinste bij Blauw Geel wilde een bal koppen na een corner maar een heel hoog geheven been verhinderde dat. ScheidsrechterTeuben die veel harde overtredingen van Groene Ster overigens onbestraft liet. Twee minuten later had Brian Peters een prima voorzet in huis op Danny Verbakel die bij de penalty stip echter de bal niet vol kon raken. Kleine mogelijkheden op meer volgde maar telkens zonder succes. Uit het niets viel vervolgens de 1-0 voor Groene Ster. Een hoge voorzet vanaf hun rechterflank viel net over Desley Schilders heen waardoor Remco Gielkens ongehinderd kon binnen koppen. De bal was lang onderweg en misschien had doelman Sander Maas moeten uitkomen of Desley Schilders had beter kunnen timen. Beide gebeurde niet waardoor de tegenslag voor een (steeds)beter voetballend Blauw Geel allerminst prettig was. In de 39e minuut leek het er meer dan verdacht op dat een Groene Ster speler hands maakte binnen de beruchte lijnen maar scheidsrechter Teuben had niets gezien??!! In de 45e minuut kreeg Blauw Geel nog een prima mogelijkheid via Danny Verbakel maar zijn harde inzet spatte uiteen op de vuisten van de Groene Ster doelman.

Erwin v Breugel had in de rust zijn instructies gegeven aan het ongewijzigde team. Blauw Geel begon drukvol, daar waar het was opgehouden. In de 50e minuut kon Brian Peters een prima voorzet van Danny Verbakel niet op waarde schatten. Twee minuten later viel de dan allang niet meer onverdiende 1-1. Danny verbakel heeft een goede harde voorzet in huis waarbij de doelman van Groene Ster de natte bal uit zijn handen laat glippen en daarmee Guus Peters de kans geeft om de bal in het lege doel te schieten. Blauw Geel ging door en Groen Ster kwam er niet of nauwelijks nog uit. In de 57e minuut schiet Guus Peters via de binnenkant van de paal de bal in het doel maar heeft tegelijk een fluitsignaal geklonken omdat de grensrechter van menig was dat hij in buitenspelpositie stond, iets wat te betwijfelen was. Weer twee minuten later krijgt Guus Peters een vrije kopkans op een paar meter voor het doel maar de hoge voorzet wordt door hem niet goed getimed waardoor de bal rakelings langs het doel gaat. In de 62e minuut vergeet Brian Peters te scoren als hij een voorzet niet voorbij de doelman kan krijgen mede door het natte gladde veld. In de 78e minuut volgt nog een grotere kans op de voorsprong als Brian Peters de bal goed voorzet, alles en iedereen de bal op twee meter voor het doel door ziet komen en Guus Peters bij de tweede paal te laat komt inglijden. In de 83e minuut de laatste grotere mogelijkheid om de score op te voeren maar de voorzet van Danny Verbakel lijkt te hard waardoor Guus Peters de bal niet goed vol kan raken en dus ook deze mogelijkheid niets oplevert. Zo eindigt voor het eerst een duel tussen Groene Ster en Blauw Geel op sportpark Pronsenbroek in een gelijkspel: 1-1.

Blauw Geel speelde de beste wedstrijd van het seizoen maar had zelf een misser en vergat om meerdere mogelijkheden te verzilveren. Doelman Sander Maas had de complete tweede helft niets te doen en dat illustreert even de overmacht in die tweede helft. Het mieserregende bijna de gehele wedstrijd waardoor het kleine veld erg glad was en daarbij leek het dat de voorzetten van Blauw Geel vaak veel te hard waren, wel goed op maat en strak, maar te hard. Jammer dat men vergat om zichzelf te belonen voor het prima spel dat men vandaag tentoonspreidde. Hopelijk kan men volgende week aan deze wedstrijd aanknopen. Dan komt namelijk op zaterdagavond nummer twee van de ranglijst , vv Gemert, op bezoek. Een heuse derby dus. De ploeg van trainer Bert Ruijsch  won vandaag op eigen sportpark met liefst 4-1 van sv TOP en lijkt de juiste vorm al te hebben gepakt.