4 november 2012  De betere ploeg zijn, maar geen drie punten

Geplaatst op 4 november 2012 • 17:18 • ClubnieuwsSenioren

SOMEREN – De betere ploeg zijn, maar geen drie punten pakken dat overkwam Blauw Geel afgelopen zondag. De Veghelaren hebben het traditioneel lastig tegen Someren en dat was dit keer niet anders. Toch verdiende Blauw Geel op basis van een prima eerste helft drie punten.

Door: Ties van Dooren

Foto’s: Ad van Dooren

Positiespel

De wedstrijd ontvlamde eigenlijk meteen, vanaf minuut één was er veel strijd en probeerde vooral de gasten te voetballen. Dat lukte ook, met goed positiespel en prima combinaties was Blauw Geel veel sterker. Na een aantal plaagstoten leek Blauw Geel in de 23ste minuut op voorsprong te komen. Jeroen van Lanen brak aan de rechterkant door en leek op weg naar de 0-1 totdat een van verdedigers aan de noodrem trok. Heel Blauw Geel denkt aan een rode kaart, maar de scheidsrechter van dienst doet het voorval af met een gele prent. Blauw Geel blijft drukken en vlak voor rust schiet, uitblinker in de eerste helft, Nick Scheepers een 100 procent kans voorlangs. Blauw Geel gaat teleurgesteld rusten, ondanks het goede spel.

Veldoverwicht

In de tweede helft speelde Someren iets beter, maar Blauw Geel bleef de betere ploeg. Alleen net als in de eerste helft vergat Blauw Geel het veldoverwicht om te zetten in doelpunten. Bryan van Deursen kwam een aantal keer gevaarlijk door, maar zijn voorzetten werden niet gepromoveerd tot doelpunt. Jeroen van Lanen kwam nog het dichtst bij een doelpunt. De middenvelder stond oog in oog met de lange Somerse doelman, maar schoot de bal zwak in. Blauw Geel probeerde met de ingevallen Stefano Verburg nog wat te forceren, maar dat leverde niets op.

Compliment

Blauw Geel kreeg afgelopen zondag twee punten te weinig. Toch bood het spel, met name in de eerste helft, reden tot positiviteit. De trainer van Someren had nog een mooi compliment in petto voor de mannen van Lodewijk van Helvoirt. De ervaren oefenmeester vond Blauw Geel de beste tegenstander tot nu toe. Helaas kopen de Veghelaren daar niets voor. Volgende week mag Blauw Geel op bezoek bij Rhode waar vorig jaar nog spectaculair gelijk werd gespeeld: 5-5.