12 oktober 2014  Blauwgeel weer baas in eigen huis over Gemert

Geplaatst op 12 oktober 2014 • 17:22 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo 1 – Gemert (0-1) 2-1. Zaterdagavond 11 oktober stond op het prins Willem-Alexander sportpark de derby gepland tussen Blauw Geel’ 38 en Gemert. Gemert speelde afgelopen weekend thuis en won met grote cijfers van sv TOP:4-1. Een goede generale dus voor de manschappen van Bert Ruijsch. Blauw Geel speelde in Heerlerheide slechts met 1-1 gelijk, iets waar vooraf misschien voor getekend zou worden maar wat achteraf magertjes was. Zou men aan het goede spel van die zondag kunnen aanknopen?? Zo’n 1000 toeschouwers, onder wie o.a. Alexander Mols, omzoomden het veld en zagen dat trainer Erwin v Breugel startte met het zelfde elftal als tegen Groene Ster. Zijn zorgen zitten in de voorhoede want daarin heeft hij erg weinig keuze mogelijkheden. Guus Peters startte dus weer als spits.

Gemert verricht de aftrap en begint goed aan het duel. Men heeft het meeste balbezit en wil het spel bepalen. In de 3e minuut lijkt een slippertje in de defensie ze echter fataal te worden. Een te korte terugspeelbal waar Danny Verbakel achteraan sprint wordt door de doelman tegen Danny aangeschoten. De bal gaat gelukkig via Danny hoog de lucht in over het lege doel. In de 13e minuut gebeurd aan de andere kant iets identieks. Een hoge voorzet wordt door Desley Schilders terug gekopt op Sander Maas maar de bal is te zacht. Thijs vd Pol weet de bal vervolgens met een prachtige trap in de verre kruising te schieten: 0-1. Blauw Geel is het spoor even geheel bijster. Een minuutje later mag Gemert na een duidelijke overtreding op Guus Peters door, Gemert dat vaker na een gemaakte overtreding door zou mogen, maar heeft Blauw Geel geluk dat een speler in buitenspel stond, iets wat hevig werd betwist, zodat het gemaakte doelpunt niet werd gehonoreerd. Mark Dobbelsteen krijgt vervolgens geel voor praten omdat ook hij vond dat er al eerder door de leidsman gefloten had moeten worden. In de 18e minuut een prima aanval van Blauw Geel. Sander v Weert gaat op zijn flank achter een dieptepass aan en weet vervolgens ook nog eens een goede voorzet af te leveren. De kopbal van Danny Verbakel vormt echter weinig problemen voor doelman v Ommeren. Veel overtredingen van Gemert worden niet bestraft, niet met geel, niet eens met een fluitsignaal. Zo ook weer in de 20e minuut als Danny Verbakel duidelijk onreglementair wordt opgevangen. Scheidsrechter Cairo lacht het weg en gebaart dat er door gespeeld moet worden. In de 22e minuut tikt doelman van Ommeren een vrije trap van Guus Peters tot corner. In de 27e minuut gaat een inzet van Gemert na een snelle aanval via het centrum van de Blauw Geel defensie naast het doel. Tien minuten later is de dreiging nog groter als op de  linkerflank niet grondig wordt ingegrepen en een Gemertse speler naar binnen kan komen. Gelukkig gaat zijn inzet huizen hoog over. Vlak voor rust is Blauw Geel weer een dreigend en enigszins gevaarlijk bij het doel van Gemert maar het afmaken is een probleem.

Twee ongewijzigde teams keren terug van de thee. Blauw geel pakt onmiddellijk de zaken anders en energieker aan. In de 46e minuut steekt Brian Peters de bal prima op Mark Dobbelsteen. Helaas voor hem en Blauw Geel is de inzet te slap om doelman van Ommeren te verschalken. Vier minuten later krijgt Blauw Geel echter DE kans op te egaliseren. Kees Brugmans maakt in de ogen van scheidsrechter Cairo een overtreding binnen de berucht lijnen op Brian Peters en wijst resoluut naar de stip. Desley Schilders toont lef en heeft blijkbaar zijn zenuwen prima in bedwang en wil maar al te graag zijn fout herstellen door de penalty binnen te schieten. Hij doet dat met verve want de inzet gaat snoeihard door het midden binnen: 1-1. Scheidsrechter Cairo blijft vreemde beslissingen nemen want in de 58e minuut lijkt een Gemertse speler duidelijk een overtreding te maken, valt daarbij zelf ook en krijgt vervolgens ook nog een vrije trap mee??!! In de 61e minuut is Danny Verbakel zijn lastige opponent weer eens een keer voorbij maar kan Guus Peters de voorzet niet op waarde schatten en zo gaat de bal langs hem en het doel heen. In de 65e minuut een gevaarlijke standaard situatie voor het doel bij Sander Maas. Gemert krijgt op zo’n 19 meter recht voor het doel een vrijetrap. Gelukkig schiet Thijs vd Pol de bal rakelings langs het doel. In de 70e minuut komt Blauw Geel op voorsprong. De ingevallen Murat Korkmaz mocht door op een bal die achter de Gemertse defensie werd gelegd. Appel van Gemert voor buitenspel werden niet gehonoreerd waardoor Murat alleen op de doelman af kan. Hij had het misschien zelf kunnen afronden maar koos er voor om de bal breed te leggen op de goed mee opgelopen Brian Peters. Brian miste deze kans niet en schoot de bal in het lege doel:2-1. Gemert moest nu komen voor een slot offensief wilde het de eerste competitie nederlaag voorkomen. In de 73e minuut moest Sander Maas met een geweldige reflex de gelijkmaker voorkomen. Dit was al direct de grote kans voor Gemert. In de 75e minuut krijgt Murat Korkmaz geel voor een overtreding terwijl net daarvoor Tufan Koca van Gemert een overtreding maakt op Danny Verbakel en daar niet eens een vrije trap voor volgt. Als de scheidsrechter consequent was geweest had hij daar ook geel gegeven en dus rood want de Gemertse speler had al een gele kaart ontvangen eerde in het duel. In de 76e minuut moet Sander Maas nog eens handelend optreden op een inzet van Gemert en ook nu doet hij dat goed. In de 83e minuut valt er nog een bal spectaculair op de deklat bij Sander Maas maar meer weet Gemert ook niet meer te produceren.

Blauw Geel weet de eerste echte derby van dit seizoen in eigen huis te winnen. Na drie gelijke spelen een prima opsteker. Aanvallend was het weer matig maar met het gemis van twee aanvallers doen de vervangers wat in hun mogelijkheden ligt. Het middenveld werkte hard en defensief geeft men weinig weg. De aansluiting met de leiders gaat in ieder geval niet verloren en na de uitslagen van de zondag is het een compacte ranglijst. Volgend weekend geen competitieverplichtingen. Wel gaat men voor de beker voetballen en wel in Afferden tegen vijfdeklasser HRC’27. Het weekend daarna reist men naar Gelderland voor het treffen met AWC in Wijchen. Zij speelden op de zondag met 1-1 gelijk in Breda tegen Baronie.

Doel: Sander Maas,

Achterhoede:  Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Desley Schilders  Sander v Weert,

Middenveld: Mark Dobbelsteen, Soffian El Kaddouri, Mustafa Guler(68e min. Murat Korkmaz),

Voorhoede:  Danny Verbakel (85e min. Sten v Vessem),  Guus Peters (61e min. Nicky Scheepers),  Brian Peters.

Scheidsrechter: Dhr. L. Cairo

Ass. Scheidsrechters: Dhr. S. Ramsewaksing en Dhr. M. Foolen

sv Blauw Geel’ 38: 14e min. Mark Dobbelsteen,  75e min. Murat Korkmaz,

vv Gemert: 42e min. Tufan Koca,  49e min. Kees Brugmans,  82e min. Vincent Buijssen