31 augustus 2014  Blauw Geel vol gas voorbij RVU

Geplaatst op 31 augustus 2014 • 12:36 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo 1 – R.V.U.  1  (5-0)  8-1 Blauw Geel had afgelopen dinsdag een 3-1 nederlaag geleden in Eindhoven terwijl Wilhelmina’08 fors had uitgehaald tegen RVU. Gestel mocht nog thuis aantreden tegen Wilhelmina en was al zeker van plaatsing voor de volgende ronde en Blauw Geel kreeg thuis nog bezoek van RVU. De Rothemers waren met twee nederlagen al uitgeschakeld en konden dus vrijuit voetballen. Zaak Voor Blauw Geel om te winnen en liefst met grote cijfers, voor het geval in Eindhoven een verassing zou plaats vinden.

Foto’s: Gerard beekmans

Om 17.00 uur begon het laatste pouleduel en het was binnen een kwartier al een gelopen wedstrijd. Sofian El Kaddouri kopte in de zesde minuut raak, Rinse Wiekema ronde twee aanvallen goed af in de 10e en de 14e minuut. De ruim 100 toeschouwers gingen er een voor zitten. In de 29e minuut viel Rinse met een lichte blessure uit en zijn vervanger was Bryan v Deursen. Blauw geel bleef spelbepalend en aanval na aanval golfde op het doel van RVU. In de 36e minuut zowaar een kansje, het eerste, voor RVU maar de poging spatte uiteen op de vuisten van doelman Sander Maas. De tegenaanval van Blauw Geel was wel succesvol. De bal werd bezorgt bij Danny Verbakel en die snelde voorbij zijn directe tegenstander waarna hij beheerst de 4-0 binnen schiet. Twee minuten later komt de ruststand op het scorebord.  Mark Dobbelsteen schiet een afvallende bal in de verre hoek binnen:5-0. RVU is in de 41e minuut nog gevaarlijk uit een corner maar de kopbal gaat net over waardoor de 5-0 stand de ruststand is. Direct na de rust tekent Mark Dobbelsteen voor zijn tweede van deze dag. Givovanni Henskens heeft een goede voorzet in huis waarna mark de bal via de binnen kant van de paal in het doel doet belanden: 6-0. Hoe hoog gaat de score nog oplopen of komt het tot dubbele cijfers?? In de 50e min. Kopt Emiel vd Sanden een voorzet goed door waardoor Danny Verbakel de bal in eens op zijn slof kan nemen. Helaas voor hem gaat de bal rakelings over het doel. Vijf minuten later moet de RVU doelman Danny van het scoren afhouden. De geplaatste kopbal van Danny kan door de doelman ternauwernood tot corner worden geduwd. Die corner levert ook weer bijna een doelpunt op maar met kunst en vliegwerk houd RVU ook nu het doel weer schoon. In de 62e minuut ziet het publiek een klein lachwekkend staaltje van verdedigen aan Blauw Geel zijde. RVU profiteert ervan en kan in ieder geval een ere treffer noteren: 6-1. In de 71e minuut krijgt Blauw Geel een penalty. Bryan v Deursen speelt in de zestien Murat Korkmaz aan. Murat wordt duidelijk gehaakt en scheidsrechter v Dongen kan dan ook niet anders dan de bal op de stip leggen. Mustaf Guler mag het vonnis voltrekken en ziet zijn bal via de handen van de doelman toch in het net belanden: 7-1. Het slot akkoord van het duel volgt in de 83e minuut. Murat Korkmaz wordt met een prima pass op maat bediend op de rechterflank en hij kan vervolgens beheerst afronden: 8-1.

Blauw Geel plaatst zich met deze monsterzege voor de volgende ronde. Vanaf de volgende ronde volgt het knock-out systeem. Die volgende ronde staat gepland voor zondag 19 oktober. Een kijken wat de loting ons gaat brengen??!! Volgende week begint de competitie. Blauw Geel reist dan naar Breda om aan te treden tegen Baronie. Een ieder zal ervan doordrongen zijn dat dat andere koek is als het duel tegen RVU.