14 april 2013  Blauw Geel vernedert de thuisclub

Geplaatst op 14 april 2013 • 20:41 • ClubnieuwsSenioren

sv Deurne – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo 1-6 (0-1)

Zondag 14 April, Nederland genoot eindelijke eens van mooi lenteweer en het quick liep op naar boven de 20 graden. Zo ook in Deurne waar gastheer sv Deurne na vele recente gelijke spelen wel weer eens wilde winnen om niet verder in de (indirecte) degradatie problemen te komen. Na het gelijke spel (1-1) afgelopen week in Eindhoven tegen nummer 13 van de ranglijst kwam nu nummer 11 op bezoek. Blauw Geel verloor afgelopen week in eigen huis met 3-4 van Schijndel maar de ploeg presteert beter buitenshuis dan in eigen huis. Winst was voor beide ploegen op zijn zachtst gezegd wel er welkom. Trainer Francois Gesthuizen moest verstek laten gaan vanwege verplichtingen met WillemII/RKC B1. Hij was met dat team in Turkije. Op de bank daarom bij Blauw Geel huidig ass.Trainer Geoffrey Prommayon met toekomstig ass.Trainer Lodewijk v Helvoirt. Zij kozen er voor om Rik v Griensven en Murat Korkmaz weer in de basis te zetten en dat ging t.k.v. Coen v Beljouw en Mounir Biyadat. Tevens ontbrak Guus Peters vanwege een schorsing, zijn plaats werd in genomen door Stef Adank.

Blauw Geel begon furieus aan het duel en het had in de tweede minuut al op voorsprong moeten komen. Wesley Meeuwsen had een goede voorzet in huis op de geheel vrijstaande Stephan Dekkers. Helaas voor hem en Blauw Geel maaide hij half over de bal heen zodat hij deze grote kan onbenut liet. Nog geen minuut later was het dezelfde Stephan Dekkers die dreigend op kwam en een bal kon voorzetten maart helaas geen medespeler wist te bereiken. In de 6e minuut valt dan toch de 0-1. Emiel vd Sanden werd tegen het gras gelopen en kreeg terecht en vrije trap, iets rechts van het doel, net buiten het strafschopgebied. Murat Korkmaz nam plaats achter de bal en krult de bal voorbij de muur in de korte benedenhoek binnen. Twee minuten later komt Wesley Meeuwsen in kansrijke positie maar zijn inzet gaat snoeihard op het gezicht van de Deurnese doelman die wel red maar ook verzorging nodig heeft. Deurne komt daarna iets meer opzetten en krijgt in de 16e minuut een goede kans. De inzet van Roy v Lokven gaat via de paal echter terug het veld in en een minuut je later gaat een inzet van Deurne voorlangs bij doelman Sander Maas. In de 21e minuut werpt diezelfde doelman van Blauw Geel zich prima voor een inzet en rest Deurne alleen een corner. In de 22e minuut kopt Wesley Meeuwsen een lange bal goed door op Emiel vd Sanden maar helaas is zijn inzet hoog voer het doel bij de Deurnese doelman. In de 30e minuut gaat een inzet van Alexander Mols nog voorlangs maar verder weet geen van beide ploegen nog iets gevaarlijks te produceren, laat staan te scoren. Een magere 0-1 ruststand prijkt op het scorebord van sportpark De Kranenmortel.

Twee ongewijzigde teams komen terug vanuit de rust. Vooral het thuispubliek verwacht nu een fel aandringend Deurne want met deze stand komt Blauw Geel op een punt van de Blauw/Witten. Deurne komt ook inderdaad op gelijke hoogte. In de 49e minuut gaat Rik v Griensven niet fysiek en fel genoeg een duel aan waarna zijn tegenspeler de bal via de binnen kant van de paal in het net doet belanden: 1-1. Blauw Geel moet opnieuw aftrappen en gaan opbouwen voor winst. Dat doet het echter goed want in de 50e minuut valt de 1-2. Een eerste inzet van Emiel vd Sanden wordt door de Deurnese doelman nog met de voeten gestopt maar de rebound is voor Blauw Geel en Murat Korkmaz behoud het overzicht en passt op de geheel vrij inkomende Alexander Mols die niet treuzelt en de bal ineens binnen schiet: 1-2. Dit doelpunt kan natuurlijk op een niet beter tijdstip vallen. Vier minuten later gaan de kopjes bij de gastheren nog dieper hangen. Wesley Meeuwsen speelt zichzelf goed vrij op de rechterflank en snijd naar binnen waarna hij de bal in de verre hoek binnen schiet: 1-3. Geel is er in de 55e minuut voor Jeroen Minneboo. Een beetje een flauwe gele kaart voor de Blauw Geel aanvoerder daar waar hardere tackels (van beide zijde) onbestraft bleven. In de 58e minuut zien de toeschouwers een inzet van Emiel vd Sanden op de vuisten van de doelman spatten maar vijf minuten later heeft de harde werker wel succes. Stef Adank bezorgt de bal bij Emiel en die op rechts goed naar binnen komt en als hij net binnen het strafschopgebied is de bal met een mooie boog over de Deurnese doelman krult. De doelman stond iets te ver voor zijn doel en kon slechts met de vingertoppen de bal nog beroeren: 1-4. De wedstrijd is gelopen en Deurne dat er deze middag vooral na rust al niet veel meer van kon maken gaat zo mogelijk nog slechter spelen.  In de 69e minuut worden de peelbewoners nog ontzien want Alexander Mols kan een voorzet van Wesley Meeuwsen niet goed raken waardoor de bal net naast het doel gaat. Geoffrey en Lodewijk slaan aan het wisselen en vervangen in de 75e minuut aanvaller Wesley Meeuwsen voor middenvelder Camiel v Doorn en in de 80e minuut Murat Korkmaz voor Mounir Biyadat. In de 83e  minuut strooit Blauw Geel nog meer zout in de wonden want Alexander Mols kapt een paar Deurnese verdedigers uit en schiet de 1-5 binnen. Het half dozijn wordt ook nog volgemaakt want in de 90e minuut is het weer Alexander Mols die doel treft. Op zijn weg naar het doel wordt hij grof tegen de enkels getikt maar hij weigert te gaan liggen en zet door waardoor hij de bal voorbij de uitkomende doelman kan schuiven: 1-6. Deurne hoeft niet meer af te trappen want meteen daarna fluit de scheidsrechter voor het einde.

Blauw Geel haalt uit naar een opponent in de onderste regionen en wint hoog verdiend. Voor de rust had men de grote hoeveelheid kansen al kunnen benutten en liet men achterin nog enkele steekjes vallen. Na de rust kwam natuurlijk de 1-2 op een cruciaal moment maar speelde men voorin beter samen en gaf men achterin nauwelijks nog iets weg. De fanatiek coachende doelman Sander Maas keepte weer een prima wedstrijd en dat geeft de defensie zeker vertrouwen. Men deelt een mokerslag uit die nog wel eens na kan werken bij deze opponent en die hopelijk voor zichzelf positief verder kan uitwerken. Deurne kan het in de vorm waarin men zich vandaag profileerde nog heel zwaar krijgen om nacompetitie voor klasse behoud te ontlopen. Blauw Geel kan met dit resultaat weer meer met vertrouwen uitkijken naar de resterende vier duels.

Volgende week wederom een heel belangrijk duel want dan gaat men op bezoek in Eindhoven, Strijp, bij Brabantia. Zij bezetten de tweede rechtstreekse degradatie plaats en Blauw Geel heeft zeven punten voorsprong op hen. Brabantia hield dit weekend lang stand in Uden maar zwichtte uiteindelijk met 2-0. Zij moeten dus winnen om uitzicht te houden op de 12e plaats die dan recht geeft op nacompetitie voor klasse behoud.

Mannen Proficiat met de uitstekende 1-6 en SUCCES volgende week.

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:  Stephan Dekkers,  Rik v Griensven,  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,
Middenveld:  Murat Korkmaz (80e min. Mounir Biyadat),  Mustafa Guler,  Stef Adank,
Voorhoede:   Emiel vd Sanden,  Wesley Meeuwsen (75e min. Camiel v Doorn),  Alexander Mols,

Scheidsrechter: Dhr. D. vd Heuvel
Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Fleerakkers en Dhr. H. Ophoven

Kaarten:  Geel: