14 april 2014  Blauw Geel in tweede helft afgetroefd.

Geplaatst op 14 april 2014 • 2:23 • ClubnieuwsSenioren

Groene Ster – Blauw Geel’ 38/Jumbo 1-0  (0-0)

Blauw Geel was op zondag 13 april afgereisd naar Zuid Limburg. Plaats van spelen was sportpark Pronsenbroek in Heerlerheide, domein van Groene Ster. Groene Ster had vorig weekend goede zaken gedaan door in Venray met 0-4 te winnen, Blauw Geel had thuis gewonnen van Gemert. De gastheren hadden nog een overwinning nodig om zich vrij te spelen, Blauw Geel wilde graag winnen om in het kielzog van koploper OJC te blijven.

Trainer Erwin v Breugel startte met dezelfde elf als vorig weekend. In aanvallend opzicht heeft hij al weinig keus en voor het middenveld heeft hij voldoende keus. Guus Peters begon dus ook nu weer op de bank. Blauw Geel kreeg de eerste mogelijkheid in deze wedstrijd. In de 8e minuut was er een goede steekbal op Brian Peters maar helaas voor hem ging de inzet vervolgens hoog over bij het doel van Groene Ster. Zes minuten later was er weer een prima Blauw Geel aanval te zien. Dit keer staat het vizier van Mustaf Guler veel te hoog afgesteld. Blauw Geel bepaald voor een groot deel het wedstrijd gebeuren op een enkel momentje na. Scheidsrechter Wagner laat zich soms verleiden tot rare uitspraken naar spelers en publiek: Duwen doe ik vanavond wel??!! En op commentaar van Limburgs publiek: Ik versta je niet, geen ondertiteling??!! Het zijn bijna de hoogte punten van de eerste helft. In de 23e minuut is Blauw Geel weer dreigend als Emiel vd Sanden de diepte wordt ingestuurd, zijn tegenstander de bal in het strafschopgebied ontfutseld, maar dan helaas geen vervolg kan geven. Ook in de 31e minuut nog dreiging van Blauw Geel als Bryan v Deursen een goede voorzet in huis heeft en Sten v Vessem de bal goed op doel kopt maarde doelman de bal kan pakken. De eerste grote kans en dreiging van de gastheren valt pas te noteren in de 34e minuut. Iets eerder had de ploeg wel een kopkansje maar die ging voor langs. Nu kwam Emil Miljkovic dreigend voor doelman van Strien maar spatte zijn inzet op de vuisten van de Veghelse doelman. De thee pauze kwam dus met een 0-0 stand.

Twee ongewijzigde teams betraden na de thee weer het veld. Ongetwijfeld waren de ruststanden ook in de kleedkamers doorgedrongen. Groene Ster leek nog het meest te beseffen dat met een gelijkspel hun zorgen niet over zouden zijn en bij een nederlaag al helemaal nog niet. De gastheren trokken dan ook beduiden feller van leer. In de 50e minuut komt Blauw Geel toch nog als eerste dreigend voor de dag. Brian Peters was in het strafschopgebied aangespeeld en sneed naar binnen. Vervolgens had hij de bal breed moeten leggen op een vrijstaande medespeler maar hij was te zelfzuchtig en leed dan ook balverlies, daarmee Groene Ster uit de nood verlossend. Meteen in de tegenaanval is Groene Ster gevaarlijk en levert het en corner op. Vanuit die corner komt men uiteindelijk tot een inzet. Binnenkant paal maar een vervolg is al niet meer nodig want een speler zou in buitenspel positie hebben gestaan. Het had een duidelijke waarschuwing moeten zijn voor Blauw Geel. Blauw Geel kan in het vervolg het middenveld niet meer controleren en aanvallend is men ook al onmachtig. In de 65e minuut grijpt Erwin v Breugel dan ook in. Brian Peters wordt vervangen door Nicky Scheepers. Groen Ster is echter de ploeg die de druk wil opvoeren. In de 67e minuut houd Martijn v Strien zijn ploeg met een prima duik op de been en bokst de bal naar de zijkant. In de 72e minuut heeft hij het geluk dat als hij uit positie is een Groene Ster speler een voorzet voor open doel weet naast te koppen. Roel Schirra had vrij om de defensie heen kunnen lopen en kon vrij eenvoudig de voorzet afleveren. In de 76e minuut is er nog een kansje voor Blauw Geel maar zowel Nicky Scheepers als Emiel vd Sanden kunnen niet profiteren van een klutsbal na een voorzet. In de tegenaanval is het wederom Martijn v Strien die de ploeg voor een achterstand behoed. Een inzet die richting de hoek gaat pakt hij op geweldige wijze nog uit die hoek. In de 79e minuut komt Blauw Geel nog weer eens goed eruit. Emiel vd Sanden kan een voorzet in het strafschopgebied recht voor de voeten koppen van Nicky Scheepers maar zijn inzet is te zacht, mede omdat hij de bal niet goed raakt, en kan door de doelman gemakkelijk gepakt worden. In de 83e minuut gaat het dan vreselijk mis. Het midden veld lijd twee keer kort achter elkaar dom balverlies. Eerst is het Murat Korkmaz die een actie te veel in huis heeft waardoor hij simpel de bal verliest, kort daarna moet Guus Peters de bal gewoon weg werken maar ook hij houd de bal te lang vast en leid bal verlies. Plaaggeest Emil Miljkovic kan profiteren en schiet vervolgens de bal in de verre hoek via de binnenkant van de paal binnen: 1-0. Blauw Geel zet nu nog aan. Gerke vd Akker wordt mee naar voren gedirigeerd. In de 89e minuut krijgt uitgerekend hij nog een enorme kans op de gelijkmaker. Nicky Scheepers kopt ditmaal de voorzet recht voor zijn aanvoerder zijn voeten. Met een sliding schiet Gerke op doel maar de inzet is wel hard maar ook recht in de handen van de doelman.

Blauw Geel leid een verdiende nederlaag. In ieder geval op basis van de tweede helft. Groene Ster kreeg een paar hele riante kansen en het was aan Martijn v Strien te danken dat de stand zo lang gelijk bleef. Het midden veld kwam in deze tweede helft te kort, twee domme fouten luidde de nederlaag in en aanvallend wilde het ook niet acht lukken. Het is vooral erg jammer dat er ook geen puntje kon worden behaald. De misstap van OJC en de halve misstap van Gemert konden nu door Blauw Geel niet worden uitgebuit. Jammer. Het blijkt ook voor de zoveelste keer maar weer eens dat Groene Ster in eigen huis voor Blauw Geel een bijna niet te nemen vesting is.

Volgend weekend is het Pasen. Blauw Geel ontvangt op Paaszaterdag degradatiekandidaat EHC. Maar pas op. De Hoensbroekers hielden deze zondag Gemert in eigen huis op een 1-1 gelijk spel. Zij zijn inmiddels afgedaald naar een rechtstreekse degradatie plaats en zullen met alle middelen proberen punten uit Veghel mee te gaan nemen, het liefst natuurlijk drie…. Blauw Geel is dus gewaarschuwd???!!!!

Doel:  Martijn v Strien,

Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,

Middenveld:  Sten v Vessem,  Mustafa Guler (72e min. Guus Peters),  Murat Korkmaz (84e min. Camiel v Doorn),

Voorhoede:  Bryan v Deursen,  Emiel vd Sanden,  Brian Peters ( 65e min. Nicky Scheepers),

Scheidsrechter: Dhr. L. Wagner uit Den Haag
Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Hilt en Dhr. G. Onderwater
Kaarten:  Geel:
Groene Ster:  49e min. Kevin Werker