27 april 2015  Blauw Geel trekt goede lijn door

Geplaatst op 27 april 2015 • 9:40 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’38/Jumbo – Baronie (2-1) 4-1. Op zondag 26 april werd speelronde 24 gespeeld. Voor Blauw Geel betekende dat een thuiswedstrijd tegen Baronie uit Breda. Ondanks dat de ploeg uit Breda afgelopen weekend nipt thuis met 0-1 had verloren van TEC kon de ploeg vrijuit spelen. Geen kans meer op het kampioenschap of periode kampioenschap maar ook geen gevaar voor rechtstreekse degradatie of het moeten spelen in de nacompetitie voor klasse behoud. Blauw Geel won vorig weekend eindelijk weer eens met fris voetbal. Schijndel kreeg in veghel met 4-0 klop en afgelopen donderdag verloor men weliswaar met 0-1 van TOP klasser Cuijk maar dat was onverdiend want men was eigenlijk met prima voetbal de topklasser de baas. Trainer Erwin v Breugel kon vandaag geen beroep doen op de geblesseerde Brian Peters die tegen JVC Cuijk meteen blessure en zonder penalty het veld had moeten verlaten. Giovanni Henskens nam ook plaats op de bank. Op doel stond vandaag weer Jeffrey Vendrig en achterin nam Desley Schilders de honneurs waar.

Blauw Geel begon weer goed aan het duel. In de 3e minuut was men al dreigend en de mee opgekomen Sander v Weert kon slechts door een overtreding op de rand van het strafschopgebied worden gestopt. Achter de bal voor de vrije trap namen een drietal spelers plaats maar het was uiteindelijk Danny Verbakel die de bal via de muur in het net deed belanden: 1-0. Geen goed genomen vrije trap, wel een doelpunt. Blauw Geel bleef het spel dicteren. In de 15e minuut een grote kans voor Blauw Geel. Emiel vd Sanden wordt in de vrije ruimte aangespeeld door Murat Korkmaz. Oog in oog met de Baronie doelman schuift hij de bal wel langs die doelman maar ook langs de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten later moet de Baronie doelman een inzet van Sander v Weert uit de korte hoek boksen. In de 33e minuut val dan de tweede veghelse treffer. Rolf vd Boogaart kan opstomen in het hart van de Baronie defensie. Zijn inzet kan de doelman nog naar de zijkant boksen maar hij doet dat recht in de voeten van Murak Korkmaz die vervolgens geen moeite heeft om het doel te vinden: 2-0. In de 44e minuut is een blooper te zien. Baronie speelt de bal voorwaarts en Dennis Peragon gaat weifelend achter de bal aan. Hij zag nl dat doelman Jeffrey Vendrig prima uit zijn doel was gekomen en eerder bij de bal zou zijn. Wat er vervolgens mis ging weet alleen Jeffrey maar hij miste de bal compleet zodat de verraste Dennis Peragon de bal in het lege doel kon schuiven: 2-1. Dit cadeautje op een presenteerblaadje liet Baronie zich uiteraard niet ontnemen. Vanaf de aftrap waren er nog een paar heikele momenten voor het Baronie doel maar het leverde Blauw Geel slechts corners op. Een magere 2-1 voorsprong die de verhoudingen niet goed weer gaf stond op het scorebord.

Twee ongewijzigde teams keerden terug vanuit de rust. Baronie leek iets meer naar voren te willen voetballen. In de 56e minuut valt het mooiste doelpunt namens Blauw Geel uit de wedstrijd en waarschijnlijk ook uit deze competitie. Mustafa Guler komt halverwege de helft van Baronie in balbezit en haalt ineens verwoestend uit. De bal beland boven in de rechterhoek: 3-1. Een prachtig doelpunt dat hopelijk goed te zien is op Skyline RTV. In de 60e minuut gaat er weer een inzet van Emiel vd Sanden net naast i.p.v in het doel. Baronie deed ook nog wat terug. In de 62e minuut moet Blauw geel even alle zeilen bijzetten om een doelpunt te verhinderen. Uit een corner komt de bal bij de tweede paal waar een Baronie speler vrijwel ongehinderd kan koppen. Jeffrey Vendrig en Sten v Vessem moeten met vereende krachten de bal keren. De rebound wordt net naast getikt. In de 68e minuut komt Jeffrey Vendrig op tijd uit en heeft hij geluk dat hij de bal snoeihard tegen een Baronie speler aan schiet waardoor de bal hoog over zijn doel gaat. In de 76e minuut heeft mark Dobbelsteen een pass op maat in huis voor Danny Verbakel. Die kan profiteren van het uitglijden van Jamie Kankam. Helaas komt hij met de bal te dicht op de achterlijn en kan hij de uitgekomen doelman niet meer passeren. In de 89e minuut valt dan ook nog de 4-1. Guus Peters neemt een vrije trap waarbij de bal bij de tweede paal op de binnen kant valt. De bla komt nu voor de voeten van Emiel vd Sanden die de bal in de bovenhoek doet belanden.

Blauw Geel wint comfortabel van Baronie. Ook vandaag weer speelde de ploeg fris voetbal en was men de tegenstander de baas. Na het duel in Deurne heeft men al drie hele goede wedstrijden gespeeld. Zou de struikelpartij daar de ploeg op het einde van het seizoen gaan opbreken zodat men met lege handen achter blijft??  De ploeg deed vandaag in ieder geval wat men moest doen en dat is winnen en blijft daarmee op het vinkentouw van de kopploegen.

Nog twee duels te gaan met de wetenschap dat er (te) veel ploegen boven je staan. Ploegen die ook nog een op papier gemakkelijker programma hebben en die allemaal misstappen zouden moeten maken waarbij je zelf dus alles nog moet winnen. Beginnend volgend weekend in Oss tegen TOP. Zij wonnen dit weekend afgetekend van het al gedegradeerde AWC met 5-0.

Trainer Erwin v Breugel willen wij uiteraard feliciteren met de geboorte afgelopen zaterdag van zijn zoontje Devon. Teven ook de felicitaties aan zijn Vrouw en de Oma’s en Opa’s!!!

Doel:  Jeffrey Vendrig,

Achterhoede:   Sten v Vessem,  Gerke vd Akker,  Desley Schilder,  Sander v Weert,

Middenveld:  Rolf vd Boogaart (85e min. Guus Peters),  Sofian El Kaddouri, Mustafa Guler,

Voorhoede:  Danny Verbakel (88e min. Nicky Scheepers),  Emiel vd Sanden,  Murat Korkmaz (73e min. Mark Dobbelsteen)

Scheidsrechter: Dhr. A. Steeg

Ass. Scheidsrechters: Mevr. F. Pasman en Dhr. J. Westhof

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 68e min. Danny Verbakel

Baronie:  60e min. Kobus Christianen,  74e min. Jonathan Constansia,  85e min. Joris Peeters