3 april 2015  Blauw Geel schrijft geschiedenis; zit er nog meer in dit vat . . . . . .

Geplaatst op 3 april 2015 • 12:06 • Senioren

Blauw Geel’38/Jumbo – Gemert (0-0) 1-0. Blauw Geel had de kwartfinale van de districtsbeker bereikt middels een overwinning op NWC. Tot zover niks uitzonderlijks want dat had men al wel vaker bereikt. Echter de halve finale en de bonus daaraan verbonden was nog nooit behaald. Donderdagavond 2 april werd de kwartfinale gespeeld. Op eigen veld moest men aantreden tegen mede hoofdklasser, en koploper van de hoofdklasse B, vv Gemert. Zou het Blauw Geel dit seizoen wel eens lukken….. Zo’n 800 toeschouwers waren op het duel af gekomen. Ook Gemert wilde de halve finale behalen en dus was een spannende pot voorspelbaar. Spannend zou het worden, hoogstaand en attractief echter nooit. Trainer Erwin v Bruegel had 1 wijziging in de basis elf t.o.v. het duel met UDI. Murat Korkaz was geschorst, Sofian El Kaddouri die tegen UDI was geschorst was zijn vervanger.

Het duel wilde eigenlijk maar niet los komen. Waren de belangen te groot??!! In de 5e minuut was er een botsing tussen Nicky Scheepers en doelman Sven v Ommeren. Bart v Berlo wilde het duel blijkbaar doen ontbranden want hij gaf Nicky een stevige duw en had zijn hoofd meerdere malen dreigend naar de Blauw Geler. Scheidsrechter Vries durfde de Gemert speler blijkbaar nog niet te bestraffen ondanks dat hij zijn handen thuis had moeten houden en hield het bij een reprimande voor beide??!! Een minuutje later was Gemert dicht bij een doelpunt maar de paal stond een doelpunt in de weg en slechts een corner bleef erover. In de 15e minuut een slordigheidje van Sofian El Kaddouri dat erger had kunnen aflopen ware het niet de Gerke vd Akker op tijd was terug gesneld alvorens de Gemertse inzet doel had kunnen treffen. In de 30e minuut vind er een “aanslag” plaats van de Gemertse aanvoerder Mark v Dijk. Hij komt goed weg want scheidsrechter Vries is wederom mild en trekt slechte een gele kaart waar een rode kaart zeker ook had gekund. In de 40e minuut pas de eerste corner voor Blauw Geel. Aanvallend was het wederom mager wat werd getoond. Gemert had buiten de inzet op de paal echter ook weinig aanvallend te brengen en zo kwam de 0-0 stand tot stand.

Twee ongewijzigde teams keren terug op het veld. Na de rust een zelfde spelbeeld met iets meer balbezit voor de zwart/witten maar wederom ook twee ploegen die elkaar in een wurggreep leken te hebben. Zou degene die het eerst zou scoren de winnaar worden?? In de 60e minuut wordt de score dan geopend. Een hoge bal van Blauw Geel’s linkerflank stuitert een keer in het strafschop gebied en gaat richting tweede paal. Danny Verbakel lijkt de bal niet onder controle te kunnen krijgen en lijkt dus ook te ver naar de buitenkant te moeten. Toch weet hij de bal nog op doel te krijgen en zelfs in het doel: 1-0. Gemert moet nu nog meer komen. In de 70e minuut gaat een inzet van Gemert langs het doel. In de 72e minuut een voorzet vanaf de linkerflank bij de achterlijn. Doelman v Ommeren gaat onder de bal door maar Brian Peters heeft te veel tijd nodig en schiet vervolgens de bal naast het doel. In de 80e minuut weet Brian Peters een tegenstander uit te spelen maar verliest hij, zoals wel vaker deze avond, daarna de bal. Met ietwat geluk krijgt hij nu de bal van een tegenstander op een presenteerblaadje terug. Hij omzeilt doelman v Ommeren die weldegelijk de aanvaller bij het been lijkt te pakken waardoor er geen schot op doel meer kan volgen. Heel Veghel en Blauw Geel denkt aan een penalty maar scheidsrechter Vries wuift het weg!!! Durft de leidsman hem niet te geven of zag hij het beter…..Wederom heeft Blauw Geel, was afgelopen zaterdag namelijk ook al het geval, het geluk van een scheidsrechterlijke beslissing niet aan haar zijde. Gemert gaat pompen of verzuipen en Blauw Geel moet en gaat te ver terug. Daardoor maakt men het zich onnodig moeilijk. In de 89e minuut krijgt Gemert nog een vrije trap na duwwerk van Gerke vd Akker. Gelukkig gaat de vrije trap naast het doel bij Sander Maas. In de 90e minuut moet het duel op slot gedaan worden. Maar tot ontsteltenis van alles en iedereen bij Blauw Geel gebeurt dat niet. Blauw Geel is aangewezen op de counter en in die minuut gaat de bal naar voren. Mark Dobbelsteen kan op eigen helft de bal oppikken  en vervolgens kan hij samen met Brian Peters op doelman v Ommer en af. Deze is halverwege de eigen helft en dus had Mark misschien met een bekeken schot zelf de wedstrijd kunnen beslissen. Dit durfde hij blijkbaar niet en dus gaf hij de bal op tijd en op maar af aan Brian Peters. De doelman was daarmee uitgespeeld maar Brian kreeg de bal niet snel en goed onder controle. Toen hij uiteindelijk zover was en de bal naar het lege doel wilde sturen was er alweer een verdediger die de inzet nog kon blokken. Gelukkig had deze falende aanval geen invloed meer en kort daarop floot scheidsrechter Vries voor het einde van de wedstrijd.

Blauw Geel schrijft met dit resultaat geschiedenis. Het haalt dus niet alleen de halve finale van de districtsbeker maar plaatst zich ook voor deelname aan de KNVB beker voor het seizoen 2015-2016. Complimenten voor het team. Na twee nederlagen in de competitie hersteld men zich uitstekend. Het spel was niet goed, de wedstrijd slecht en er viel weinig te genieten maar het resultaat telt en dat is Prachtig !!! Wie weet wat er nog meer in dit vat, de beker competitie, zit !!! In de halve finale speelt men, thuis, tegen de winnaar van het duel Schijndel –JVC Cuijk en dus is misschien de finale wel haalbaar en dus mag men dromen van de (districts) BEKER. Klasse Mannen, nu eerst genieten!!!! PROFICIAT met dit al mooie resultaat.

Doel:  Sander Maas

Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Desley Schilders,  Sander v Weert,

Middenveld:  Mark Dobbelsteen,  Sofian El Kaddouri,  Mustafe Guler,

Voorhoede:  Danny Verbakel ( 82e min. Sten v Vessem),  Nicky Scheepers (87e min. Rinse Wiekema), Brian Peters (90e min. Guus Peters),

Scheidsrechter: Dhr. J. Vries uit Bunde

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. G. Linke en Dhr. J. Wesselman