3 februari 2013  Blauw Geel op kinderlijke wijze ontmantelt

Geplaatst op 3 februari 2013 • 20:47 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – Nuenen 1-5  (0-0)

Zondag 3 februari, wederom een hervatting van de competitie, en er zal er nog een volgen want i.v.m. carnaval ligt de competitie wederom een weekend stil. Voor Blauw Geel op het programma een thuiswedstrijd tegen Nuenen, een zes punten wedstrijd waarbij voor beide gold dat winst noodzakelijk is. Bij Blauw Geel mist trainer Francois Gesthuizen nog steeds doelman Sander Maas en middenvelder Enis Genc, beide zijn langdurig geblesseerd en nog ver weg van een rentree en tevens mist hij centrale verdediger Jeroen Minneboo die met een blessure uitviel in het duel tegen EHC. Voor Jeroen in de plaats vandaag Desley Schilders, op doel Johnny de Laat.

Blauw Geel verrichte de aftrap van het duel en wilde voorwaarts spelen. Het zou gedurende de eerste 35 minuten een veldoverwichtje opbouwen. Veel viel er echter voor de toeschouwers die de gure wind trotseerden niet te beleven. In de 15e minuut een eerste echte kans voor Blauw Geel. Een mooie vloeiende aanval was te zien waarbij Alexander Mols de bal inspeelt op Mounir Biyadat die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied terug kaatst op de inkomende Alexander. Helaas is zijn vizier niet scherp en de inzet gaat dan ook over het doel. In de 23e minuut een grote kans voor de bezoekers die begint met een kinderlijke fout van Rik v Griensven. Hij passt de bal te zacht naar een medespeler en de bal wordt dan ook onderschept door Nuenen. Razendsnel is men weg op de linkerflank en geeft men een voorzet op maat. Gelukkig voor Blauw Geel is Nuenen speler v. Wijnen niet bedacht op de voorzet en raakt hij de bal totaal verkeerd op een paar meter voor het doel waardoor Blauw Geel voor een achterstand wordt bewaard. In de 25e minuut een kans voor Blauw Geel als Alexander Mols goed weg gaat op de rechterflank. Ook zijn voorzet is goed en bij de tweede paal weet Wesley Meeuwsen de bal onder controle te brengen voordat hij schiet. Zijn inzet gaat echter via een tegenstander voorlangs het doel en er rest dus alleen een corner. Meer valt er over die eerste helft niet te melden en dus dis de ruststand van 0-0 een goede afspiegeling.

In de tweede helft twee ongewijzigde teams qua samenstelling, niet qua mentaliteit. Nuenen komt duidelijk feller uit de rust. In de 47e minuut heeft het dan ook al resultaat. Het wordt daarbij ook wel in het zadel geholpen door Blauw Geel want Rik v Griensven mist een voorzet van de flank op onbegrijpelijke wijze waardoor Mart vd Gevel vrij baan krijgt. Hij weet er wel raad mee en scoort de 0-1. In de 50e minuut komt Blauw Geel toch op gelijke hoogte. Een corner van Murat Korkmaz is hoog achterin bij de tweede paal voor Wesley Meeuwsen. Als de bal onder controle is schiet hij hoog en droog in het dak van het doel: 1-1. Wie denkt dat Blauw Geel nu door gaat drukken komt bedrogen uit. Het veel fellere Nuenen troeft Blauw Geel op alle fronten af. In de 61e minuut krijgt het wederom hulp. Sten v Vessem speelt de bal niet over de zijlijn op een paar centimeter van de zijlijn maar geeft de bal af aan een Nuenen speler. Deze kan ongehinderd door richting achterlijn en een voorzet afgeven die bij de tweede paal door Patrick Phillipart wordt binnen geschoten: 1-3. Zeven minuten later is het duidelijk dat deze wedstrijd verloren gaat worden. Wederom wordt Blauw Geel op felheid afgetroefd. In het eigen strafschopgebied is het Rik v Griensven die bijna op de achterlijn balverlies leid waardoor Nuenen de bal naar een vrijstaande speler kan spelen zodat vervolgens de vrijstaande Patrick Phillipart de bal al koppend in het lege doel kan werken: 1-3. In de 72e minuut wisselt Francois twee spelers. De dan allang moegestreden Mounir Biyadat wordt uit zijn lijden verlost en voor hem in de plaats komt Camiel v Doorn, Verdediger Desley Schilders wordt vervangen door aanvaller Emiel vd Sanden. Het zal geen resultaat meer sorteren. In de 74e minuut krijgt Blauw Geel nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied maar de inzet van Guus Peters wordt door de Nuenense doelman goed naar de zijkant gebokst. Daarna is het alleen nog maar Nuenen wat de klok slaat. In de 79e minuut lijkt Blauw Geel aan een groter achterstand te ontsnappen want Nuenen laat een enorme kans op het vierde doelpunt liggen en wederom is slap en futloos optreden van de Blauw Geel defensie de aanleiding. De 1-4 komt dan ook nog in dezelfde minuut toch op het scorebord als een voorzet van de linkerflank door Rick Wijnen bij de tweede paal wordt ingeschoten. Het drama wordt nog ergerwant in de 82e minuut wordt het ook nog 1-5. Met enig fortuin dit keer wordt de bal door Mart vd Gevel binnen gegleden omdat doelman Johnny de Laat nu ook mee gaat in de algehele malaise. Nuenen mist in het restant van de wedstrijd nog een grote kans op een hogere score maar voor Blauw Geel is het al erg genoeg.

Blauw Geel verliest voor de derde keer dit seizoen een thuisduel met 5 tegendoelpunten. In de rust leek er nog niets aan de hand en was er ook nog van alles mogelijk maar bij het eerste Nuenense doelpunt kun je de bui al zien aankomen. Kinderlijke fouten van spelers die juist het team moeten dragen luiden de nederlaag in en tel daarbij het gebrek aan felheid van een groot gedeelte van de ploeg en deze grote nederlaag is verklaard.

Ja en hoe nu verder?? Blauw Geel is verworden tot een degradatiekandidaat en wat het meest zorgen zal baren is het aan een gebrek lijkende felheid en beleving, iets wat zeker vandaag de tegenstander op ook een lage klassering wel ten toon spreidde. Als deze wedstrijd maatstaf is voor de komende dan moet men vrezen voor degradatie en zal men er alles aan moeten doen om in ieder geval niet rechtstreeks te degraderen. Het is spijtig dat men deze conclusie überhaupt kan moet opperen. Gelukkig en natuurlijk zijn er nog 12 wedstrijden te gaan en is er nog niets verloren maar het ROER MOET nu als de bliksem om. Hopelijk kan de ploeg Vriend en Vijand in de resterende duels nog verrassen zodat men achteraf kan zeggen: er waren slecht een paar incidentele slechte wedstrijden, waaronder thuis tegen Nuenen…..

Volgend weekend is het carnaval en dus geen programma, misschien is dat maar goed en kan men alles laten bezinken maar Het WOORD is nu aan het gehele team, te beginnen over twee weken uit in Uden bij UDI’19!!!!!!! UDI’19 verloor vandaag in Deurne met 2-1 en heeft ook zeker behoefte aan een overwinning en zal zeker in eigen huis dus de drie punten willen pakken….

Doel:  Johnny de Laat,
Achterhoede: Stephan Dekkers,  Rik v Griensven,  Desley Schilders (72e min. Camiel v Doorn),  Sten v Vessem,
Middenveld:  Murat Korkmaz,  Mustafa Guler,  Guus Peters,  Mounir Biyadat (72e min. Emiel vd Sanden),
Voorhoede:   Alexander Mols,  Wesley Meeuwsen

Scheidsrechter: Dhr. E. Holties

Ass. Scheidsrechters: Dhr. K. Bodde en Dhr. D. Kempinga

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen