27 april 2017  BLAUW GEEL KAMPIOEN!!!! NA ONVERVALSTE KRAKER DIE RECLAME WAS VOOR HET AMATEURVOETBAL

Geplaatst op 27 april 2017 • 7:58 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’38/JUMBO – HV &CV Quick  (1-1)  3-2.

We schrijven zondagmiddag 23 april 2017. Blauw Geel kan geschiedenis schijven en middels een kampioenschap promotie naar de Derde divisie bewerkstelligen. Winst is dan het vereiste. Makkelijk zal het niet worden want het Haagse Quick komt vanuit de Hofstad. De nummer twee van de ranglijst heeft dan wel 9 punten achterstand maar wil heel graag de punten zelf bijschrijven en zou bij winst tot zes punten kunnen naderen waardoor een kampioenschap in ieder geval  zou worden uitgesteld. Eerder in het seizoen verloor Blauw Geel in Den Haag tegen Quick. Het was destijds de eerste nederlaag en het werd toen 3-0 voor “de Haantjes”.  Alle voorbereidingen  waren uiteraard wel getroffen om een vervroegd kampioenschap  te kunnen vieren. Veel publiek op het Prins Willem Alexander Sportpark zorgde sowieso al voor sfeer met daarbij de nodige Blauw Gele rookwolken en vuurwerk om maar aan te geven dat men er klaar voor was.  Het weer werkte ook mee en dus hadden de spelers verder de taak om er eigenhandig voor te zorgen dat er gefeest zou kunnen worden. Alvorens kon worden afgetrapt nog de huldiging van Kampioen en promovendus JO19-1.

Trainer Niels van Casteren kon beschikken over zijn sterkst mogelijke opstelling en dat is uiteraard altijd prettig voor een duel dat als Kampioenswedstrijd is aangemerkt. Bij Blauw Geel waarschijnlijk toch enige vorm van spanning daar waar de gasten vrijuit zouden kunnen spelen. Quick mocht iets over half drie aftrappen van scheidsrechter te Hennepe. In de 2e minuut mocht het al een vrijetrap nemen op zo’n 25 meter voor het doel bij Brahim Zaari. Het leverde niets op. In de 7e minuut ontploft bijkans het sportpark. Een doelpoging van Mustafa Guler moet door doelman Jari Puister worden gelost en de geheel vrijstaande Mark Dobbelsteen kan ter hoogte van de penalty stip deze geloste bal binnen schuiven: 1-0. Een mooiere “auftakt” kun je je bijna niet wensen waardoor je de eventuele spanning kunt laten varen. In de 11e minuut is Alexander Mols met zeven muils passen er vandoor maar wordt zijn inzet geblokt en een voorzet door de Quick defensie weggewerkt. Blauw Geel weet echter snel weer in balbezit te brengen en Ymanuel Hurkmans dwingt met zijn inzet de doelman tot een uiterste redding. In de 16e minuut komt de bal voor de voeten van Sander Egmond maar de inzet is te slap om de Quick doelman te verrassen. Een minuutje later een bal van Desley Schilders op Danny Verbakel maar helaas komt laatst genoemde niet voorbij een verdediger en rest alleen een corner die overigens niets zou opleveren. Quick voetbalde al aardig mee en etaleerde in de 21e minuut hun klasse. Prima combinatie door het hart van de Blauw Geel defensie waarbij Rachid Bouyaouzan alleen voor Brahim Zaari opduikt en de Veghelse doelman kansloos laat: 1-1. Het wordt even wat stiller langs de lijn maar Blauw Geel pakt deze tegenvaller goed op. In de 23e minuut kan Alexander Mols de bal aan de rechterkant op de rand van het strafschopgebied aannemen. Hi schiet op doel en de bal wordt via de voeten van de doelman richting de tweede paal gestuurd waar Mark Dobbelsteen geheel vrijstaat en de bal in het doel kan schieten. Tijdens deze actie appelleert de Quick defensie voor buitenspel wat door assistent scheidsrechter en scheidsrechter wordt overgenomen. Eigenlijk de enigste fout van het arbitrale trio want ondergetekende heeft op de beelden van Sky-line RTV kunnen zien dat het absoluut geen buitenspel was. Helaas dus voor Blauw Geel maar ook dat is voetbal. In de 26e minuut wordt Danny Verbakel door de Quick doelman gestuit en krijgt hij een vrije trap tegen?!. Twee minuten later is de bal alweer aan de overkant maar staat het vizier van Quick niet goed afgestemd en gaat de inzet hoog over. In de 34e minuut houd Blauw Geel met kunst en vliegwerk zich staande ne met name Brahim Zaari heeft weer een mooie redding in huis op de hoek van het strafschopgebied. Het spel blijft op en neer golven want in de 37e minuut kunnen nog Sander Egmond als Joey Hellstern niet tot score komen in een dreigende actie voor het Quick doel. Daar staat een minuut later een kans voor Quick tegen over als Nabil Hadui mag aanleggen en de bal maar net over de kruising verdwijnt. In de 39e minuut weet Sander Egmond de bal door de benen van de Quick doelman te spelen maar is er een verdediger voor de lijn eerder bij de bal dan Alexander Mols zodat er een 1-1 ruststand op het scorebord zal komen te staan.

Na deze heerlijke eerste helft verschijnen twee ongewijzigde teams terug in de arena. Het publiek is nog een plaatsje aan het zoeken of heeft net een plaatsje gevonden als Quick toeslaat. Het is de 46e minuut als een voorzet bij de tweede paal door Marc Boshoff prima wordt ingekopt en doelman Brahim Zaari kansloos laat. Sten v Vessem was of wat te laat of dekte aan de verkeerde kant maar feit is dat de Hagenezen plots leiden: 1-2. Blauw Geel zal nu karakter moeten tonen en dat doet het ook. Slechts vier minuten later kan de aanhang al juichen. Danny Verbakel passt vanaf de zijlijn op Alexander Mols. Hij lobt de bal op geweldige wijze over de te ver voor zijn doel staande Jari Puister in het doel: 2-2. In de 58e minuut een kleine scrimmage voor het Quick doel en een rebound van Danny Verbakel die helaas recht in de handen van de doelman is. Twee minuten later weer een prima aanval van Blauw Geel met een mooie combinatietussen Sander Egmond en Joey Hellstern. Joey kopt een bal goed door naar Sander Egmond die de bal vervolgens prima neerlegt ter hoogte er van de penalty stip maar Joey komt net te kort zodat de Quick defensie kan opruimen. Drie minuten later is het Alexander Mols die de bal net niet kan raken in een goede positie. Het duel verliep zeer sportief tot aan de 66e minuut als Sybren Bartlema een forse overtreding maakt op Joey Hellstern en scheidsrechter te Hennepe het eerst geel moet geven. De wedstrijd wordt iets feller en Quick krijgt meer spelaandeel. In de 73e minuut trapt de Quick doelman recht inde voeten van Danny Verbakel maar de inzet van Danny gaat over de kruising. In de 75e minuut appel voor een penalty van Quick zijde als een aanvaller tussen twee verdedigers een voorzet op doel wil koppen. Vasthouden volgens Quick maar scheidsrechter te Hennepe wil er niets van weten en lijkt het gelijk aan zijn zijde. Bijna in dezelfde minuut lijkt Sten v Vessem zuiver de bal te spelen maar oordeelt scheidsrechter te Hennepe dat het een overtreding is en Sten krijgt een gele kaart gepresenteerd. De vrije trap van Quick levert overigens niets op. Quick voert nu de druk wat op, lijkt wat fitter, en Blauw Geel heeft het bij tijd en wijle lastig. Een paar Blauw Gelers lijken erg vermoeid. In de 79e minuut blijft men met enige moeite op de been en is het wederom Brahim Zaari die de situatie meester blijft. Trainer Niels van Casteren gaat wisselen net als zijn collega aan Haagse zijde. Stefano Verburg komt in het veld voor de moegestreden Mustafa Guler. Toch krijgt Blauw Geel ook nog een mogelijkheid. In de 82e minuut na een vrije trap krijgt Alexander Mols een kans en hij dwingt de Quick doelman tot een redding. De corner levert niets op. In de 83e minuut nog en kansje voor Blauw Geel maar Desley Schilders wil de bal plaatsen i.p.v. goed uit te halen en dus kan Jari Puister de bal gemakkelijk pakken. Quick blijft wel aandringen zonder echt nog gevaarlijk te worden en iedereen lijkt tevreden te zijn met het gelijkspel dat op het scorebord staat. Blauw Geel heeft dan in de resterende drie duels genoeg aan nog een punt om kampioen te worden. Het komt echter nog anders. Het is inmiddels de 91e minuut als Danny Verbakel langs de zijlijn in balbezit komt. Hij zet de bal voor richting strafschopgebied waar hij neerkomt achter een verdediger en voor doelman Jari Puister. Laatstgenoemde heeft zijn armen al in de houding voor een vangbal maar rekent buiten de in snellende Alexander Mols die de bal kan oppikken en in het lege doel kan schuiven: 3-2.

Een ontlading, geluidsexplosie, van jewelste is het gevolg. Een scenarioschrijver had het niet beter kunnen doen. Een enerverend voetbal gevecht komt kort daarna tot een einde. Wat een geweldige wedstrijd, te danken aan twee teams die wilden voetballen, en waarbij Blauw Geel tot vreugde van alles en iedereen als winnaar uit de bus komt. In een rechtstreeks duel met de nummer twee in eigen huis het kampioenschap pakken is toch wel erg mooi. Dat bij Quick de teleurstelling overheerst is begrijpelijk want een gelijkspel had men verdiend zeker op basis van de tweede helft. En wie weet komen de twee ploegen elkaar volgend seizoen toch weer tegen want via de nacompetitie kunnen zij ook nog naar de derde Divisie.

Blauw Geel schrijft geschiedenis. Het wordt kampioen en promoveert naar de derde Divisie. Een prestatie van formaat van de nieuwe technische staf en selectie. Dit had voor aanvang van het seizoen niemand kunnen bedenken , misschien wel gehoopt. Met vaak mooi voetbal maar als het nodig was ook zakelijk heeft men aangetoond de sterkste te zijn en drie duels voor het einde de titel al te pakken.

De komende drie duels zijn voor Blauw Geel om des keizersbaard al zal men zeker ook nog als kampioen willen winnen. Eerst gaat men feesten om vervolgens volgende week zondag als Kampioen in Gemert aan te treden. Een prestige duel want meer staat er voor beide niet meer op het spel.

In de week daarna valt er weldegelijk nog iets te winnen als men doordeweeks naar Kerkrade moet voor de halve finale van de Districtsbeker. Bij winst tegen competitiegenoot vv Chevremont, nog strijdend teen degradatie maar zeker als titelverdediger de titel willen verdedigen, gaat men de finale spelen tegen de winnaar van ZSV Zeilberg tegen Gemert. Een finale die dan gespeeld zal worden in Panningen.

Dat voor later, Eerst Feest en de Felicitaties die behoren bij het

Kampioenschap!!!!

Opstelling Blauw Geel’38/JUMBO:

Doel: Brahim Zaari

Verdediging:   Sten v Vessem, Erik van Loon, Desley Schilders, Ymanuel Hurkmans,

Middenveld:  Mustafa Guler (81e min. Stefano Verburg), Mark Dobbelsteen, Sander Egmond,

Aanval:  Danny Verbakel ( 91e min. Koen v Zutven), Joey Hellstern (86e min. Emiel vd Sanden), Alexander Mols.

Overige Reserve:  Martijn van Loon, Mark Westerlaken, Tresor Shema, Rolf vd Boogaard en Michiel Merks (doelman)