27 augustus 2015  Blauw Geel doet zichzelf flink tekort

Geplaatst op 27 augustus 2015 • 7:04 • Senioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – SVV Scheveningen (0-1) 0-1. Op woensdag 26 augustus voor Blauw Geel een primeur. Men trad aan in het KNVB beker toernooi voor het eerst in het bestaan. Als tegenstander was zaterdag TOPklasser SVV Scheveningen uit de koker gekomen. Beide ploegen waren totaal onbekende voor elkaar. Een 300 toeschouwers waren op dit duel afgekomen. Scheveningen had afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd gespeeld en was in eigen huis niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen Capelle. Blauw Geel stelde afgelopen donderdag voor de districtsbeker teleur door met 1-2 te verliezen van van Bekkerveld uit Heerlen.

Scheveningen mocht de aftrap verrichten en naar later zou blijken mocht van geluk spreken dat het bij die ene keer zou blijven. Blauw Geel startte goed en zonde enig ontzag voor de TOPklasser. In de 3e minuut weet het al bijna doel te treffen. Uit een corner valt de bal na een kluts voor de voeten van Emiel vd Sanden maar een pracht van een reflex en dus redding van de Scheveningse doelman weerhield de spits van een doelpunt en wat restte was slechts een nieuwe corner. In de 9e minuut stond een Scheveningse spelr wel erg vrij in het strafschopgebied maar gelukkig ging zijn kopbal hoog over het doel bij Jeffrey Vendrig. In de 12e minuut moet trainer Erwin v Breugel noodgedwongen wisselen. Sofian El Kaddouri raakt dusdanig geblesseerd, nadat hij even daarvoor ook al geblesseerd raakte dat hij niet verder kan. Dat zag er niet goed uit en hij zou later op de avond dan ook met aan ambulance worden opgehaald. Zijn vervanger was Coen v Zutven. In de 12e minuut een tweede enorme kans voor Blauw Geel. Sten v Vessem komt goed door over de flank en legt de bal goed terug op de vrijstaande Emiel vd Sanden. Dit maal hoeft de doelman niet op te treden want de inzet gaat langs het doel tot ontsteltenis van alles en iedereen van Blauw Geel. Dan duurt het even voor er überhaupt weer iets te vermelden valt. In de 30e minuut een vriej trap voor Scheveningen op zo’n 20 meter voor het doel. De bal gaat via de muur tot corner. In de 32e minuut krijgt Blauw Geel wederom de kans, wel twee zelfs, om de score te openen. Een snelle uitval zorgt voor de eerste kans. De bal gaat diep via Danny Verbakel op Brian Peters. Via de flank kan hij eigenlijk alleen op de doelman af en hij snijd dan ook naar binnen naar de eerst paal. Daar waar menigeen denkt aan een schot op doel legt hij de bal terug maar niet nauwkeurig genoeg. Sten v Vessem of Danny Verbakel dat is ook niet geheel duidelijk en mede daardoor kan Scheveningen de bal tot corner werken. Uit die corner volgt een nog grotere kans. De bal valt via de kluts in tussen een mengelmoes aan spelers waarbij een Blauw Geler de bal het best voor zijn voeten krijgt. Helaas voor hem en Blauw Geel gaat de inzet op de paal waarna de rebound voor een leeg doel hoog over wordt gewerkt. Ja als je dan al vier goede en grote mogelijkheden hebt gehad…..

In de 38e minuut gaat een voorzet via Desley Schilders min of meer per ongeluk tot corner. Bij die corner ziet Jeffrey Vendrig er al niet al te goed uit want i.p.v. de bal uit de lucht te plukken stompt hij de bal en ook nog eens recht voor de voeten van een Scheveninger. Die inzet gaat gelukkig hoog over. Vijf minuten later mag Scheveningen wel juichen. Een vrije trap gaat quasi ineens binnen en doelman Jeffrey Vendrig zag er daar op zijn minst niet goed uit, blundert eigenlijk gewoon: 0-1. Het doelpunt mag op naam komen van Wesley Goemans. Kort daarna geeft de 4e official aan dat er drie minuten extra tijd bijkomen. Een gelijkmaker was nog mogelijk geweest want een diepte pass van Gerke vd Akker gaat naar Danny Verbakel. Hij neemt de bal mee de vrije ruimte in maar is niet gecontroleerd genoeg want de bal schiet hij iets te ver voor zich uit waardoor hij deze mogelijkheid onbenut laat. Een vrijetrap van Scheveningen gaat even daarna nog langs het doel.

Het rustsignaal volgt en Blauw Geel weet dat het geheel tegen de verhouding in op achterstand is gekomen. De ploeg was zeker niet de mindere, had de beste en meeste kansen en weinig tot niks weggegeven. Heel erg jammer dus van die fout. Na de rust lijkt Scheveningen al vroeg alles te willen vertragen. Ook lijkt de ploeg iets beter te staan en is het voor Blauw Geel lastiger. In de 61e minuut heeft Danny Verbakel een goede voorzet in huis maar is Brian Peters te laat bij de tweede paal. Wel is er appel voor hands maar scheidsrechter Cairo geeft aan dat de verdediger met de borst de bal tot corner werkte. Dan slaat kort daarna geheel onnodig de vlam in de pan. Bij een aanval van Blauw Geel komt Brian Peters in het strafschop gebied ten val en blijft liggen. Michael Gomez Nieto raakt even van de kook en kan niet met zijn handen, hij maakt een slaande beweging, van de op de grond liggende Brian Peters afblijven. Spelers menen nu even allemaal er zich mee te moeten bemoeien en als de rust enigszins is weer gekeerd toont scheidsrechter Cairo de rode kaart aan de speler van Scheveningen. Blauw Geel geeft de bal na de ingooi sportief terug aan Scheveningen. Drie minuten later wordt de overtal situatie voor Blauw Geel door scheidsrechter Cairo al weer teniet gedaan. Sten v Vessem duwt bij een hoge bal op het halfveld erg hard in de rug van zijn tegenstander die maar al te graag met veel ophef tegen het gras gaat. Een gele kaart zou zeker op zijn plaats zijn geweest voor deze domme en onnodige overtreding Maar tot grote verbijstering toont de leidsman nu ook een rode kaart. Een zwaar overtrokken kaart maar misschien was hij het praten van Sten tegen hem ook wel zat. Dan nog is rood een zware benadeling. Met 10 tegen 10 gaat het dan nog zeker een half uur verder. Trainer Erwin v Breugel past een offensieve wissel toe. Hij gaat achterin 1 op 1 spelen en Coen v Zutven, eerder in gevallen, wordt gewisseld voor Rudy Pelhan. Later zal ook nog Achmed Abdirizak in vallen. Blauw Geel is in het vervolg nog het dichtst bij een treffer. In de 85e minuut gaat een vrije trap van de rechterflank via de bovenkant van de lat over het doel en twee minuten later nog maar weer eens maar dan rest nog wel een corner. Scheveningen is aan het tegen houden. Het weet ook de vier minuten extra tijd nog te overleven en wint daardoor met 0-1. Het mag in de volgende ronde Jupiler league ploeg sc Telstar ontvangen.

Jammer, jammer jammer voor Blauw Geel. De ploeg leverde een goede wedstrijd, was eigenlijk ook de betere maar verzuimde om de kansen te benutten en wordt afgestraft door een eigen grote fout. Dat is ook voetbal. De winst had men zeker verdiend maar dus niet gekregen en dat is balen. Het KNVB beker toernooi zit er dus al op. Scheveningen wensen wij succes tegen Telstar. Zaterdag wacht voor Blauw Geel alweer de volgende wedstrijd in de districtsbeker. Een derby uit in Schijndel. Schijndel verloor afgelopen dinsdag met 4-3 in Heerlen van Bekkerveld en heeft de eerste wedstrijd thuis van NEC am. Met 1-0 gewonnen. Bekkerveld lijkt dus al bijna zeker van de volgende ronde en er gaan er twee door. Blauw Geel moet dus winnen in en van Schijndel om de volgende ronde nog te kunnen halen en dan volgende week dinsdag ook nog winnen in Nijmegen bij NEC am. en daarmee dus weer vooruitzichten op het KNVB beker toernooi van volgend seizoen te houden.

Doel: Jeffrey Vendrig

Achterhoede: Martijn v Loon, Gerke vd Akker, Desley Schilders, Sofian El Kaddouri (12e min. Coen v Zutven, 75e min/ Rudy Pelhan),

Middenveld: Mark Dobbelsteen (84e min Achmed Abdirizak), Mustafa Guler, Sten v Vessem,

Voorhoede: Danny Verbakel, Emiel vd Sanden, Brian Peters

Scheidsrechter: Dhr. Cairo uit ’s Hertogenbosch

Ass. Scheidsrechters: Dhr. Chakir en Dhr. van der Zwan

4e Official: Dhr. Verbakel