31 mei 2016  Bijzonder laatste eerbetoon aan icoon Willem den Das

Geplaatst op 31 mei 2016 • 12:58 • ClubnieuwsSenioren

Bron: Kliknieuws

Clubicoon en bekende Veghelaar Willem den Das kreeg een afgelopen maandag een afscheid in stijl (Foto's: Gerard Beekmans).Clubicoon en bekende Veghelaar Willem den Das kreeg een afgelopen maandag een afscheid in stijl (Foto’s: Gerard Beekmans).

VEGHEL | Een afscheid om nog lang te herinneren. Zo zal het voor de 400 bezoekers zeker zijn die getuige waren van de herdenking ter nagedachtenis aan clubicoon en bekende Veghelaar Willen den Das. Er werd maandagmiddag afscheid genomen van de ras-Blauw Geler op het hoofdveld van de Veghelse voetbalclub.

Het was ontzettend druk (ongeveer 400 gasten) op het Prins Willem Alexander Sportpark, ondanks het slechte weer wilde een hoop mensen een laatste saluut brengen aan Willem. De menigte werd welkom geheten door Wim Verwegen, oud-voorzitter van Blauw Geel en een persoonlijke vriend van Willem en zijn Dorie. Wim schetste met een aantal opsommingen het leven van Willem, die in 1969 trouwde met zijn Dorie. Keihard werken voor de kost, een snel avontuur in Canada en natuurlijk over zijn diensttijd in Nederlands-Indië. De verhalen daarover deelde hij vooral met zijn directe vrienden. Ook ging het over zijn beide zonen, Gerrit en Ebo, en natuurlijk werd zijn functie bij de toenmalige rijkspolitie aangestipt. “Willem was een ‘echte’ politieman. Hij had eigenlijk een hekel aan het bonnenboekje en gaf liever een flinke reprimande en zo nodig een schop onder de kont”, zo stelde Wim in zijn betoog. “Dat dit niet altijd tot de beste beoordeling leidde in zijn werksfeer, was vooral niet Willem zijn probleem”, voegde hij met een knipoog toe. Op het dienstrooster stond op zondag Willems naam achter een rondje Blauw Geel. Wim: “Willem was juist ook een man die voor iedereen aimabel was en keihard werkte.”

Aan het eind van zijn introductie, gaf Wim het spreekgestoelte over aan Gerrit, Ebo, Elly en kleinkinderen Daryl en Ayla. Begrijpelijke emoties kwamen los en natuurlijk was duidelijk dat zij met veel respect en vol trots vertelde over hun vader en opa. Trots op de man die hij voor hen is geweest, maar zeker ook trots op de man die een zeer gewaardeerd mens is geweest voor velen in Veghel.

‘Nooit vergeten’

Vervolgens gaf Wim het woord aan Frank Pulles. De voorzitter van Blauw Geel werd bijgestaan door Wil van de Nieuwenhuizen, die een speciaal bedrukt origineel wedstrijdshirt op de kiste drapeerde. “Willem was met zijn duidelijke stem op vele momenten bepalend voor de uitvoering van de vrijwilligersploeg. Reclameborden, vlaggen, wedstrijdmaterialen, Willem was bij van alles betrokken”, aldus Frank. Hij vervolgde met een eigen herinnering: “In zijn rouwbrief schreef Willem: ‘geen bloemen, doe maar een donatie voor de Blauw Geel-jeugd’. Het herinnerde me eraan hoe hij tijdens een ALV reageerde op een noodzakelijke contributieverhoging voor de jeugd. Willem gaf aan dat we als bestuur daar nog maar eens goed over moesten nadenken, daar het voor veel ouders een zware dobber zou kunnen worden. Dat tekende Willem zoals wij hem kennen.” Blauw Geel bedankt Willem enorm voor alles wat hij heeft gedaan. “We zullen je nooit vergeten”, zo sloot Frank af.

You’ll Never Walk Alone

Ook Leo Rijkers (Voorzitter van de Opa’s van carnavalsvereniging Kuussegat) en burgemeester Ina Adema spraken prachtige woorden over de bijzondere Veghelaar Willem. Hierna volgde een trompetsolo uitgevoerd door Roland Filippini. Hij kreeg een daverend applaus van de volle tribune.

Ceremoniemeester Wim Verwegen was ook de man die de bijzondere herdenking afsloot. Mede namens de familie sprak hij zijn dank uit aan de sprekers en bezoekers. De oud-voorzitter van Blauw Geel sloot af met een bijzonder gedicht geschreven door de Veghelse dichter Geert van Beek. De bezoekers vormden vervolgens een indrukwekkende en verdiende erehaag. Met een oorverdovend applaus en met een uit de speaker knallend You’ll Never Walk Alone, werd Willem den Das door directe familie naar zijn laatste rustplaats gebracht. Een clubicoon van Blauw Geel’38 en een geliefd Veghelaar is niet meer, Rust in vrede, Willem.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2016  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO