19 mei 2014  Belangrijke winst in 1ste nacompetitiewedstrijd

Geplaatst op 19 mei 2014 • 11:52 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – Gemert 1-0 (0-0)

Zaterdagavond werd op het Prins Willem Alexander Sportpark het eerste nacompetitieduel afgewerkt tussen de periodekampioen 1 en periodekampioen 2. Blauw Geel had thuisrecht tegen Gemert. De ploegen eindigde respectievelijk als tweede en als derde waarbij het ook nog eens een regelrechte streekderby is. Veel publiek werd verwacht. Maar de publieke belangstelling, er waren ongeveer 700 toeschouwers, viel tegen want in de competitie waren er beduidend meer. Leeft promotie naar de Top-klasse niet??? Lag het aan de uitzending van Real Madrid – Barcelona of omdat het Nederlands Elftal moest spelen??? Feit was de geringe(re) belangstelling en dat was erg jammer.

Gemert mocht de aftrap verrichten onder bijna zomerse temperaturen. De ploeg nam ook direct het heft in handen en had dan ook de eerste doelpoging. In de 7e minuut lost Benjamin Bathiri een schot op doel. Er zat nog een kleine stuit in maar doelman v Strien kan de bal gewoon pakken. Twee minuten later zijn de gasten al iets dreigender. Mustafa Guler is zijn tegenspeler even kwijt en die duikt gelijk een gat in. De inzet gaat echter over het doel. Het gevaarlijkst ziet het er vier minuten later uit als Giovanni Henskens de bal terug kopt op de uitlopende Martijn v Strien. Maar het loopt goed af voor Blauw Geel. In de 19e minuut krijgen de gasten een vrije trap en die gaat ineens over het doel. Van Blauw Geel is dan aanvallend gezien nog steeds geen dreiging geweest. Het is de 20e minuut als Sander v Weert mag opstomen. Hij krijgt alle ruimte en ook voor een schot. Van afstand gaat de bal echter ook over het doel. In de 33e minuut volgt een goede aanval van Blauw Geel. Met name Murat Korkmaz en Emiel vd Sanden weten elkaar dan gemakkelijk te vinden waarbij uiteindelijk Emiel een passje in huis heeft op de geheel vrijstaande Murat Korkmaz. Murat wil de bal vervolgens in de korte hoek schieten maar raakt de bal verkeert en de inzet verdwijnt in het zijnet. Een gezapige eerst helft eindigt in 0-0.

Erwin v Breugel zal niet tevreden zijn geweest over die eerste helft. Aanvallend bracht men te weinig en de opbouw was slordig. Danny Verbakel blijft na de rust in het kleedlokaal achter en zijn vervanger is Brian Peters. In de 46e minuut wordt de score open gebroken en wel door de ploeg die nog het minst gevaarlijk was geweest. Murat Korkmaz heeft een uitstekende pass in huis vanaf de rechterflank richting de eerst paal. Nicky Scheepers kopt de bal in de kruising onhoudbaar binnen, doelman Sven v Ommeren leek er wel nog met de vingertoppen aan te zitten,: 1-0. Een mooie opsteker zo vlak na de rust. Gemert zal nu nog meer moeten komen en risico’s moeten nemen. Immers met een gelijkspel wordt Blauw Geel veroordeelt tot een duel aanstaande donderdag en anders is dat voor Gemert. In de 48e minuut behoed v Ommeren zijn ploeg voor een verdere achterstand. Een vrije trap van Murat Korkmaz tikt het net over de lat. In de 56e minuut is er weer een dreiging bij het Gemertse doel. Brian Peters zet in eerst instantie goed door als hij de bal lijkt te verliezen. Hij is al binnen het zestien metergebied als hij weer in balbezit komt maar speelt de bal dan net iets te ver voor zich uit waardoor de Gemertse doelman al uitkomend de bal kan oppikken. Een minuutje later is er weer een goede mogelijkheid voor Blauw Geel. Ditmaal vanuit een aanval. Brian Peters is op snelheid weg vanaf de linkerflank. Hij komt naar binnen getrokken en kan de bal eigenlijk beter afspelen op de mee opgekomen Emiel vd Sanden of Nicky Scheepers. Hij kiest er echter voor om het zelf te doen en de inzet gaat jammerlijk voor langs. Veel protesten van Gemert want de inleiding van deze aanval was klaarblijkelijk een overtreding van Murat Korkmaz. In de 62e minuut is het Emiel vd Sanden die Brian Peters met een mooie steekbal voor de Gemertse doelman parkeert. Brian schiet de bal echter over het doel. In de 66e minuut gevaar voor het veghelse doel. Uit een corner van Gemert mist Banjamin Bathiri in vrije positie een kopkans en doelman v Strien miste de bal ook. Het bleef gelukkig zonder gevolgen. Gemert probeert de druk op te voeren, zonder echt opportunistisch te durven of kunnen gaan spelen, om een gelijkspel te behalen maar het is niet bij machte om nog echt gevaarlijk te worden. Blauw Geel komt dan ook niet meer in de problemen maar kan zelf ook geen potten meer breken. Nog wel een opmerkelijke beslissing van de scheidsrechter. In de 79e minuut wordt er een overtreding gemaakt op Murat Korkmaz. Pim v Zutven, eerder al geel gekregen, kan vervolgens zijn handen niet thuis houden en een klein opstootje is het gevolg. Vervolgens toont dhr. D’Onorio een gele kaart aan Murat. Dit was een volkomen onterechte beslissing en Pim v Zutven kwam goed weg door dat hioj niet direct rood kreeg of ook een gele kaart.

Blauw Geel wint uiteindelijk met 1-0. Het was een wedstrijd met weinig hoogte punten en niet altijd goed en mooi voetbal. Het was evenals de vorige twee duels die beide uitvochten vooral een tactisch spel. Blauw Geel doet met het resultaat natuurlijk wel goede zaken in deze nacompetitie. Door dit resultaat speelt Gemert a.s. Donderdag thuis tegen periodekampioen 3, vv Dongen. Blauw Geel kan de uitslag van dat duel in zich opnemen en afhankelijk daarvan weet men wat men komende zondag moet doen, uit in Dongen, om in ieder geval nog de volgende ronde te halen.

Mannen Proficiat met het resultaat en Veel SUCCES in en tegen Dongen!!!!